Bucuresti

Zilele copilariei noastre

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
981

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 31 mai 2014 - Duminica 1 iunie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Copiii sunt sărbătoriți de 1 iunie în lumea magică din Grădina cu Artiști

În weekendul 31 mai – 1 iunie, Parcul Grădina Icoanei se transformă într-o lume de joc și de poveste în care copiii vor fi personajele principale.

Sâmbătă şi duminică, 31 mai și 1 iunie, în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2), cu ocazia Zilei Copilului, are loc o nouă ediţie a evenimentului cultural-artistic „Grădina cu Artişti”.

Aflat la cea de-a 13-a ediţie, Grădina cu Artişti sărbătorește copiii printr-o atmosferă de joc și de poveste, cu „Țară, țară vrem ostași”, cățeluși și pisici, muzică, dans și costume. Cei mici vor decupa, vor picta și vor realiza împreună, în timp ce leagă prietenii, o instalație ecologico-fantastică dedicată naturii.

Evenimentul susţinut de Primăria Sectorului 2 îşi propune să promoveze arta şi creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.

Instalație ecologico-fantastică concepută de Creative Arts și realizată de copii

În cele două zile, centrul de dezvoltare a creativităţii Creative Arts îi așteaptă pe copii la cel mai vesel proiect de înfrumusețare a unui spațiu verde.
Pentru că facem cu toții parte din natură, iar joaca e mai frumoasă atunci când ești înconjurat de flori și verdeață, trecerea de la primăvară la vară va fi făcută în parcul Grădina Icoanei, unde va fi amenajată o instalație ecologico-fantastică dedicată naturii și Zilei Copilului.
Vizitatorii Grădinii cu Artiști vor fi întâmpinați de copaci decorați și înconjurați de figurine din carton, pe care copiii sunt invitați să le îmbrace cu flori, fluturi și păsări din hârtie.
Îndrumați de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena și decupa, vor face colaje și vor deveni artizanii unei instalații originale, prin care vor atrage atenția asupra frumuseții naturii și, mai ales, asupra importanței protejării ei prin activități ecologice.
De 1 Iunie, copiii redau hârtia naturii sub formă de fluturi, flori și păsări!

Ateliere de shodo, origami, kimono și manga

Centrul de Studii Româno-Japoneze, împreună cu Școala Haramitchi și Tenshin, sub îndrumarea designerului Laura Caraman, organizează ateliere de cultură japoneză pentru copii.

Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneză (shodo), vor admira kimono-urile și yukata-urile, hainele tradiționale japoneze, se vor amuza răsfoind revistele de manga (benzi desenate) și vor deveni cântăreți când vor testa taiko, tobele tradiționale japoneze.

Jocurile copilăriei

Ce fel de sărbătoare ar fi aia dacă n-ar fi joc, și ce jocuri s-ar potrivi mai bine decât cele ale copilăriei? Așadar, scoatem la înaintare „Țară, țară, vrem ostași”, „Țările”, „Rațele și vânătorii”, „Ursul doarme și visează”, „Rândunică, mută-ți cuibul”, „Podul de piatră” și multe altele. Desigur, copiii vor sări coarda și elasticul, și vor juca șotron. Așa, ca-n vremurile bune, când copiii nu uitau să se mai ridice de la calculator, ci uitau să mai intre și în casă, de la joacă.

Căței și pisicuțe, prieteni ai omului

Cum copiii sunt înnebuniți după animăluțe, nu puteam să facem petrecerea fără prietenii omului. Voluntarii de la Asociația Red Panda vor fi prezentă în Grădina Icoanei cu pisici și căței cu chef de joacă, ce abia așteaptă să fie adoptați.

Din zona pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

Copii, muzică și dans

Nu există sărbătoare fără muzică și dans, așa că micuții din trupa Rall’s Band și cei de la Școala de Dans Sobis vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toți copiii la dans.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: festivale