Bucuresti

St. Patrick’s Day - Ziua Irlandei - Editia a VII-a

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
1065

Voteaza & Distribuie

Descriere

St.Patrick’s Day - Ziua Irlandei Ediţia a VII-a

16 Martie 2014, ora 17

Bucureşti - Centrul Istoric (Lipscani-Smardan)

17 martiee ziua Sfantului Patrick, ocrotitorul Irlandei, ocazie cu care Ziua Nationala a Irlandei ‘St. Patrick’s’ Day’ este celebrata anual in intreaga lume, pe oriunde exista cate o comunitate de irlandezi. In marile orase ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale urmate de concerte in parcuri si sali de spectacole. Incepand cu 2008 Asociatia Culturala Romano-Irlandeza a initiat organizarea anuala a Serbarii St. Patrick’s Day in aer liber in capitala Romaniei, serbare ce a avut parte de o atentie deosebita atat din partea presei cat si a publicului. A 7-a editie programata pentru 16 martie 2014, orele 17, se va desfasura in centrul istoric al Bucurestiului, zona Lipscani-Smardan (in imediata invecinatate a BNR-ului).
Ideea de a sarbatori Ziua Irlandei taman in centrul Bucurestiului este initiata si pusa in practica de niste romani (membrii ai Asociatiei Culturale Romano-Irlandeze) indragostiti de arta si cultura irlandeza si chiar daca este privita de unii cu scepticism, motivaţia care stă la baza organizarii acestui eveniment este una destul de convingătoare şi simplă: romanii si irlandezii au multe in comun iar acest lucru va fi cu siguranta demonstrat in cadrul specatcolului desfasurat pe durata a doua ore.
Programul editiei de anul acesta va include grupurile de dans irlandez Irish Way si SteySha precum si formatiile muzicale Na Buachailli din Irlanda, cimpoierii Bordo Sarkany din Ungaria, Shannon Ceili Band, The Sorted Sessions si multi altii.

Organizatori: ASOCIAŢIA CULTURALĂ ROMÂNO-IRLANDEZĂ.

Evenimentul este sprijinit de Unirea Shopping Center, Sound Division simagazinul Irish Green.

www.acri.ro
http://www.acri.ro/stpats.html