Bucuresti

Zoltan Lorencz - Historia de una pasion

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 ani si 1 saptamana
Vizualizari
1387

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 6 mai 2010 - Duminica 6 iunie 2010 

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Supranumit "fotograful vedetelor", Zoltan Lorencz a facut performanta in ambele domenii artistice spre care si-a indreptat atentia: pictura si fotografia.

Preferat de multe vedete ca fotograf, Zoltan Lorencz a colaborat cu toate publicatiile care se respecta, in general pentru realizarea de pictoriale si coperte. Dar nu s-a multumit cu statutul de fotograf celebru, ci a tratat fotografia ca arta. Prima sa expozitie de autor a fost de fotografie, vernisajul deschizand Premiile APTR 2003.

In 2007 isi prezinta fateta de pictor, dupa ani de studiu si munca. Lucrarile sale capata aprecierea criticilor de arta, dar si a publicului larg, intrand repede in galeriile colectionarilor. Una dintre ele ocupa un loc de cinste in resedinta lui Julio Iglesias, care se declara admiratorul lui Zoltan Lorencz.

De data aceasta, artistul se afla la a doua expozitie personala, abordand in maniera proprie teme suprarealiste.

Vernisajul va avea loc in data de 6 mai, la World Trade Center, intr-un cadru restrans si exclusivist .

Expozitia "Historia de una pasion" va putea fi vazuta in perioada 6 mai – 6 iunie, la World Trade Center (Hotel Pullman).

Zoltan Lorencz a pregatit o atmosfera care sa reflecte stilul si atmosfera lucrarilor sale. Latin in felul de-a fi si de a se exprima artistic, pictorul Zoltan Lorencz are ca idoli declarati doi monstri sacri ai culturii spaniole: Salvador Dali si Julio Iglesias. La lansarea expozitiei, va concerta Passione, in formula de cvartet si trupa, care va interpreta teme spaniole si piese proprii. Amfitrion va fi criticul de arta Mariu Tita.Cea mai impozanta si scumpa lucrare din galerie este o reprezentare in stil Lorencz a „Sagrada Familia".Zoltan Lorencz se adapa din cultura spaniola pentru a exprima integerea proprie de viata si pentru a isi povesti istoria personala. Iubeste cu patima cu care canta Julio Iglesias. Traieste cu curiozitatea si cutezanta de a inova a lui Dali. Cei doi monstri sacri ai culturii moderne l-au marcat si aceasta se simte. Dar are drumul lui si se exprima artistic in stilul Zoltan Lorencz, pe care nu-i este teama sa-l descopere si sa-l dezvaluie. O face cu migala, cu atentie la detalii, cu dorinta de a spune totul pe indelete. Pictura e traita de el la intensitate maxima.

Fiecare lucrare are o poveste, un mesaj. Latura idealista se dezvaluie la fiecare privire. Un cautator al iubirii pefecte, Lorencz cerceteaza universul feminin si paradoxurile vietii, plin de dorinta de a descoperi frumosul, si reuseste sa descopere ineditul. Felul sau de a face arta nu ii permite sa fie un artist de serie larga. Fiecare privire este atenta, fiecare tusa are profunzime. Aceasta se rasfrange in numarul lucrarilor sale, dar si in continutul acestora. Nu suntem in fata uneii lant de cautari, ci a unor unicate. Veti descoperi un pictor matur din punct de vedere artistic, dar foarte tanar ca spirit.