Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
  • 78 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

idei ce puii mei mai fac de mancare ? Evaluare topic: - - - - -

#1551 Useril este offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 04 February 2012 - 09:08 PM

Budinca de cartofi

Ingrediente:

1 kg de cartofi
400 g telemea
5 oua

continuare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 403907_2910491274403_1024248911_2989736_835013444_n.jpg

0

#1552 Useril este offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 04 February 2012 - 10:13 PM

Supa cremoasa de cartofi si praz.

2 bucati de praz, spalate bine si taiate in bucatele mici
4-5 cartofi medii, curatati si taiati in cubulete
2-3 linguri de unt nesarat
1 lingurita de cimbru
2 foi de dafin
1/2 lingurita de piper alb macinat
2 cani de supa (zeama) de pui
Table cream dupa preferinta (nu stiu cum se spune in romaneste dar este aceea care se pune si in cafea) Poate sa fie de 5% grasime, 15% sau mai mult, depinde de preferinta.
Sare dupa gust

Se topeste untul intr-o oala si se prajeste prazul tocat pana se moaie, vreo 8-10 minute, se adauga piperul si cuburile de cartofi, se mai prajeste putin. Se adauga zeama de pui si se completeaza cu apa incat toata compozitia sa fie acoperita de lichid. Se pune la fiert pana cand cartofii sunt fierti si incep sa se dezintegreze. Se adauga foile de dafin si cimbru si se continua fierberea pana cand supa devine mai groasa. Se scot foile de dafin si din acest moment exista doua metode : se lasa sa se raceasca putin si se da prin blender daca se doreste o supa cremoasa uniforma, sau se sfarama totul in oala cu telul de sfarmat cartofi, daca se doreste o compozitie cu bucatele de praz si cartofi prin ea.
Se potriveste de sare si se adauga putin din crema aceea alba de cafea. Cum se cheama domle chestia aia ? :lol:
Nota: Unii adauga si ceva conopida la reteta asta, dar nu e musai. De asemenea supa asta se face si cu bucatele de sunca dar eu am pus reteta fara porc. :P

O sa pun niste poze ca sa vedeti despre ce vorbesc. Poza 1 (crema cu bucatele prin ea)...Poza 2 (crema omogena)...Poza 3 (prazul taiat la prajit)....Poza 4 ( ala cu care se sfarama cartofii)....Poza 5 (table cream) :rot:

Ma scuzati, dar pentru mine sa explic retetele in romaneste e un cosmar.

Imagine atasata: potato-leek-soup-500.jpgImagine atasata: potato-leek-soup.jpgImagine atasata: 1.PNGImagine atasata: Potato_Masher.jpgImagine atasata: lactancia-table-cream-500ml.jpg

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 04 February 2012 - 10:19 PM

0

#1553 Useril este offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 05 February 2012 - 11:24 AM

buna supa asta si mie imi place gustul de praz ..

File de cambula cu ciuperci si smantana, la cuptor

Ingrediente:

1 kg file de cambula sau orice alt peste
o cutie de ciuperci
ulei de masline

continuare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 396546_2920747890812_1024248911_2992683_857442272_n.jpg

0

#1554 Useril este offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 06 February 2012 - 06:12 AM

File de peste prajit, mamaliga si radacina de Fenicul

stiam ca-l mai cheama Anason sau Anis, in engleza fennel bulbs, arata ca o ceapa, verdeata seamana cu marar iar gustul de anis :crazy: Creste oriunde rapid si fara ingrijire speciala si pe langa alte plante de primavara timpurie face o mare diferenta.
Se pregateste la fel de usor precum se cultiva. Se taie scurt verdeata si radacina, se elimina primele frunze de pe radacina daca sint vestejite, se taie in doua si se fierb intr-un pic de apa sarata. Se pot pune in cuptor dupa ce s-au fiert un pic intr-o oala rezistenta tapetat cu unt si un amestec de branza rasa cu smantana un pic de faina si un ou pe deasupra pana face o crusta maronie. Este foarte buna garnitura langa aproape orice.

Dat prin razator, se poate folosi si in salate de cruditati.
0

Reclama

Partajeaza acest subiect:

• 78 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi