Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salate de toate felurile teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#1 Useril este offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 27 November 2004 - 08:18 PM

Stim cu totii ca o salata usoara castiga intotdeauna teren in fata unei mancari grele.
M-am gandit sa deschid acest topic pentru a face schimb de retete de salate. Incep eu si va astept si pe voi. :dee

Salata portugheza:
Ingredinte:
150 g ardei gras, 100 g masline, 300 g carne de pasare, 60 ml otet, 20 g sare, 150 g orez, 150 g rosii, 60 ml ulei, 2 g piper.
Mod de preparare:
Se coc ardeii, se curata, se taie in bucatele si se amesteca impreuna cu orezul fiert, rosiile taiate felii, carnea de pasare fiarta si taiata cubulete, maslinele tocate marunt. Se toarna deasupra un sos compus din ulei, otet, sare si piper.
Un deliciu!
0

#2 Useril este offline   andya 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-December 04

Scris 14 January 2005 - 01:45 PM

Eu nu am la indemana o reteta de salata pentru schimb dar tanjesc de cateva luni dupa o salata pe care nu stiu sa-o prepar nici macar unde o sa o mananc.

In octombrie am fost in Austria cateva zile si la orice masa iti dadeau aceiasi salata (se numea salata mixta) care continea prorumb, rosii castraveti taiati foarte subtire, salata creata, cartofi fierti taiati cubulete, ceapa (parcă) si un sos delicios. Sosul era tot secretul......Oricum o parte din ingrediente (cel putin castraveti si cartorfii) fusesera tinuti in sosul acela ceva timp. Era extraordinara, mancam cate o farfurie intreaga si nici nu ma atingea de felul principal.

As da orice sa mai mananc o data .... dar probabil ca nu o mai ajung curand in Austria.

Daca stie cineva o reteta asemanatoare sau un loc in Bucuresti unde as putea sa-o gasesc v-as fi recunoscătoare.
0

#3 Useril este offline   ely_21 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 05-January 05

Scris 14 January 2005 - 05:51 PM

MIE IMI PLAC SALATELE DE SFECLA ROSIE pentru CA SUNT SANATOASE SI RACORITOARE.PUR SI SIMPLU RAD O SFECLA II PUN PUTIN OTET SI GATA.SALATA ASTA MI-A RECOMANDAT-O MEDICUL DE FAMILIE IMPOTRIVA ANEMIEI.
0

#4 Useril este offline   bab 

• Membru
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-December 04

Scris 14 January 2005 - 09:26 PM

POTI FACE LA FEL CU VARZA ROSIE SAU ALBA (CRUDE NU MURATE), PRECUM SI CU RIDICHI DE TOAMNA. ATENTIE, LA RIDICHI, DUPA CE LE-AI DAT PE RAZATOARE, LE ADAUGI UN PIC DE SARE SI DUPA VREO 10 MINUTE PRESEZI RIDICHILE RASE INTRE NISTE PROSOAPE DE BUCATARIE, DE HARTIE (DELICA, FRISBI,VELTIE,ETC), PENTRU A SCOATE O PARTE DIN ZEAMA IUTE. APOI PUI TOTUL INTR-UN CASTRON SI ADAUGI PUTIN OTET SI DOI - TREI STROPI DE ULEI DE MASLINE. POTI PROCEDA LA FEL SI CU VARZA, PENTRU A INDEPARTA EXCESUL DE APA, DAR ESTE PREFERABIL SA "TOCI' VARZA "FIDELUtA" CU CUTITUL.
0

#5 Useril este offline   ely_21 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 05-January 05

Scris 22 January 2005 - 10:55 AM

:) da si asta e o idee buna si necostisitoare.chiar am sa incerc.o folosesc ca garnitura la cartofi prajiti de ex. si cu uleiu de masline e excelenta ideea pentru ca e foarte sanatos.
0

#6 Useril este offline   andya 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 10-December 04

Scris 23 January 2005 - 10:05 PM

Sun foarte bine salatele... dar eu tot la salata aia visez...
0

#7 Useril este offline   Vlad16 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 14-December 04

Scris 24 January 2005 - 07:09 PM

O salata foarte buna si usor de facut este salata de ton cu porumb. E simplu iei doua conserve de ton, una cu porumb, mai pui si niste maioneza, dar doar putina, le amesteci si e gata.
pe.sa. atentie, uleiul din conserva de ton nu se foloseste pentru ca ar iesi mai mult zeama decat salata :roll:
sper sa va placa
0

#8 Useril este offline   robertzica 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 27-January 05

Scris 09 February 2005 - 08:07 PM

E foarte buna si salata de rosii, castraveti, ceapa, branza si ou fiert. Mie imi place la nebunie si e super-simplu de facut.

A... si salata de ridichi cu salata verde, ceapa, ulei de masline si un strop de otet de mere.

Roberta
0

#9 Useril este offline   bab 

• Membru
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-December 04

Scris 09 February 2005 - 10:06 PM

robertica, la Feb 9 2005, 08:07 PM, a spus:

E foarte buna si salata de rosii, castraveti, ceapa, branza si ou fiert. Mie imi place la nebunie si e super-simplu de facut.

A... si salata de ridichi cu salata verde, ceapa, ulei de masline si un strop de otet de mere.

Roberta
[snapbacca]27122[/snapbacca]

Absolut delicioase. Totusi, la salata de rosii, prefer branza separat si nu pun ou.
0

#10 Useril este offline   jamy_ro 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-December 06

Scris 05 January 2007 - 12:30 PM

cu totii adoram salatele sunt dea dreptul delicioase si rapide!Facem schimb de retete? :P

daca eu am deschis topicul o sa si vin cu prima reteta!

Maioneza, ciuperci din conserva si usturoi pisat!Amestecate si iese un deliciu :crazy:
0

#11 Useril este offline   Dirtyangel 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 06

Scris 05 January 2007 - 04:54 PM

carne fiarta(de vita sau porc); sunca; cascaval; castraveti murati; oua fierte; maioneza, sare si piper dupa gust

proportiile deasemenea dupa gust!

Pofta buna!
0

#12 Useril este offline   cristina.12222 

• andreea84
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 06

Scris 05 January 2007 - 08:23 PM

Salata de ton.

Salata verde taiata potrivit, o conserva de ton (pt o persoana ajunge si 1/2 de conserva), branza feta taiata cubulete ( merge f bine si cu telemea nu foarte sarata), 1 ardei gras si masline sau boabe de porumb. Dupa gust se poate adauga si dressing pt salata.

La aceasta salata poti adauga si rosii, oua fierte taiate felii, castraveti, ridichii, etc. dupa fantezia fiecaruia.

Pofta buna!!!
0

#13 Useril este offline   jamy_ro 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 08:40 PM

fasole pastai fiarta din conserva cu usturoi zdrobit maioneza sare piper si....POFTA BUNA!
0

#14 Useril este offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 05 January 2007 - 09:28 PM

2-3 cartofi fierti, ceapa, morcov, castraveti murati, 3 linguri maioneza, 1 macrou afumat, 2 oua fierte, piper, oregano, ulei de masline, masline si zeama de la o lamaie ... amestecate si papate
0

#15 Useril este offline   jamy_ro 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 09:44 PM

sunca de pui si castraveciori murati taiate mici amestecate cu maioneza sare si piper dupa gust :jester:
0

#16 Useril este offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 06 January 2007 - 12:40 AM

salata de oua

Se fierb ouale tari,se lasa sa se raceasca si se taie cubulete,se adauga 1 ceapa de apa taiata solzisori,sare,zahar,otet,ulei,piper.
Se poate servi si ca aperitiv.

salata de ton

2 cartofi fierti,taiati cubulete
250 g legume mexicane fierte(morcov,porumb si mazare)
1 conserva ton maruntit
1 ceapa mare de apa taiata solzisori
sare,zahar,otet,piper,dupa gust
Se amestece aceste ingrediente si se da la rece 1 ora,apoi se serveste.
0

#17 Useril este offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 06 January 2007 - 08:09 AM

Vezi postareajamy_ro, la Jan 5 2007, 03:30 AM, a spus:

Maioneza, ciuperci din conserva si usturoi pisat!Amestecate si iese un deliciu :flowers:

Salata de fasole uscata

Din conserva sau de fiert fasolea de orice culoare: alba, rosie, neagra, bruna .... sau verde

Se strecoara si se limpezeste foarte bine conserva.

Intr-un castron se toaca sau se sparge o ceapa si niste usturoi, rosii, ardei, castraveti, salata verde, spanac crud sau ce mai aveti in frigider si ulei peste fasole, sare si piper dupa gust.
Se amesteca si se poate manca rece sau caldut cu paine proaspata si zeama de lamiie. Merge si peste orez alb fiert.
0

#18 Useril este offline   jamy_ro 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 06 January 2007 - 12:58 PM

Mar, morcov, telina date prin razatoare amestecate cu maioneza si mirodenii dupa gust

sau

Mar, morcov, telina date prin razatoare amestecate cu ulei de masline, zeama de lamaie si mirodenii dupa gust

:think:
0

#19 Useril este offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 07 January 2007 - 01:29 AM

Vezi postareajamy_ro, la Jan 6 2007, 03:58 AM, a spus:

Mar, morcov, telina date prin razatoare amestecate cu maioneza si mirodenii dupa gust
sau
Mar, morcov, telina date prin razatoare amestecate cu ulei de masline, zeama de lamaie si mirodenii dupa gust :jester:

Telina radacina sau cozi verzi ??? se mai aromatizeaza si cu niste migdale prajite, decojite si feliate.
0

#20 Useril este offline   jamy_ro 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 07 January 2007 - 01:15 PM

Vezi postareaOlga Khan, la Jan 7 2007, 01:29 AM, a spus:

Telina radacina sau cozi verzi ??? se mai aromatizeaza si cu niste migdale prajite, decojite si feliate.

telina radacina :jester:
0

Reclama

Partajeaza acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc subiectul