1 avocado se amesteca bine cu putin ulei de masline si patrunjel verde.Adaugam ,creveti fierti la abur ,bucatele de ananas ,boabe de porumb dulce si cateva felii de mango .
Salate de toate felurile teme combinate
Scris 28 April 2011 - 03:01 PM
1 avocado se amesteca bine cu putin ulei de masline si patrunjel verde.Adaugam ,creveti fierti la abur ,bucatele de ananas ,boabe de porumb dulce si cateva felii de mango .
Scris 02 May 2011 - 06:11 PM
Scris 03 May 2011 - 09:21 AM
Nu mai stiu cine era foarte preocupat de intrebarea: "cum devine iarba cal", constat ca in zilele noastre salatele se fac din "salata" deja consumata si metamorfozata in carne.
Scris 03 May 2011 - 03:13 PM
Scris 04 May 2011 - 07:41 AM
Ideea era ca, banuiesc, denumirea de salata provine tocmai de la planta cu acelasi nume, artificiul "plastic"pe care l/am folosit face referire la faptul ca mezelurile, carnea, provin din animale, iar acestea au ajuns carne inclusiv in slata din doua motive, unul e omul, iar cel dea/al doilea e capacitatea lor de a transforma iarba in carne.
Aceasta postare a fost editata de Numenume: 04 May 2011 - 07:41 AM
Scris 06 May 2011 - 05:21 PM
Si ca sa fim on topic ,o salata de naut simpla de tot
Naut fiert se amesteca cu rosii feliate ,ca dresing folosim ulei amestecat cu putin pesto .In caz ca nu aveti pesto ,puteti folosi cateva frunze de busuioc pe care le rupeti in salata.
Scris 07 May 2011 - 06:39 PM
poti sa ma hranesti la infinit cu asa ceva ca nu zic nimic
intr-un castron tai rosiile cum iti plac, putina sare de mare si niste busuioc (uscat sau verde cum gasesti), si niste ceapa verde dupa gust, ulei de masline si masline de care vrei, mie imi plac kalamatele
de preferat a se consuma cu o ciabata simpla proaspata. demential de delicios.
Asta e cea mai simpla combinatie, te poti desfata cum vrei : tofu, castraveti, ardei etc
cand consumam carne imi placea sa adaug salam uscat
Scris 19 May 2011 - 11:55 AM
Pentru o portie:
O rosie mare taiata cubulete,un morcov ras pe razatoarea mica, 5 frunze de menta taiate marunt si o lingurita de ulei de masline. Se amesteca totul intr-un castron. La preparare incercati sa folositi cutit si furculita nemetalice (plastic, teflon, lemn) pentru a pastra cat mai mult din vitamina C. Enjoy!
Scris 19 May 2011 - 02:09 PM
Scris 31 May 2011 - 09:38 AM
Scris 19 June 2011 - 06:30 PM
1. o varianta romaneasca a salatei caprese (pentru doua persoane): am luat patru rosii (de-alea de tara, de la piata, nu de supermarket) si 300 grame de telemea (tot din piata - cereti una mai dulce, mai cremoasa), am taiat branza in felii subtiri de maxim 1 cm, la fel rosiile, apoi le-am asezat pe farfurii alternativ, cate o felie de branza si una de telemea, apoi iar de ranza si asa mai departe in jurul farfuriei pana am inchis cercul de unde am plecat. am turnat peste rosii si telemea un fir de ulei de masline si am rupt deasupra cateva frunze de busuioc (gasiti tot in piata, acolo unde sunt rasadurile; cereti busuiocul asa-zis "bulgaresc", care este de fapt busuiocul genovez).
salata asta cu telemea este mai buna decat varianta italieneasca facuta cu mozzarella.
2. salata de castraveti cu sos tatziki. am luat jumatate de kilogram de castraveti romanesti (iarasi din piata), i-am curatat de coaja si taiat in cubulete, apoi i-am bagat intr-un sos facut dintr-un iaurt simplu, mic, in care am zdrobit doi catei de usturoi. am mai bagat in sos trei fire de marar taiate marunt, am amestecat si gata.
3. am luat o cutie de naut fiert de la supermarket, am scurs de lichidul dinauntru, le-am turnat intr-un bol, am presarat sare, doi catei de usturoi zdrobiti, trei linguri de ulei de masline, am amestecat si gata. asta se poate face si vara si iarna.
Scris 19 June 2011 - 06:35 PM
Scris 19 June 2011 - 10:50 PM
Scris 24 September 2011 - 08:44 AM
Scris 24 September 2011 - 09:43 AM
dar cel mai misto e sa manaci salata asta la pasti cu friptura de miel si cu spanac....
sfeclele le tinem in pivnita si la pasti le fierbem si facem salata asta
Scris 12 October 2011 - 07:56 AM