Am vopsit oua si pentru ea, sint foarte gustoase, le-am impartit deja la necunoscatori.
Mancaruri traditionale de Paste Din Romania si din lumea larga
Scris 03 April 2010 - 11:36 AM
Am vopsit oua si pentru ea, sint foarte gustoase, le-am impartit deja la necunoscatori.
Scris 04 April 2010 - 10:47 AM
sauce-uri, paine si capsuni ... cafea ... daca mai e loc ... prajitura cu inghetata.
Cel mai important este ca sintem impreuna si sanatosi!!!
Mentionez si semnalmentele unei atac de cord, de care stiu ca n-o sa aveti nevoie, doar sa va aduceti aminte cand mai puneti ceva pe farfurie. E pe engleza .... dar usor de inteles.
Here are the typical symptoms women experience just before or during a heart attack:
* Fatigue
* Sleeplessness or insomnia
* Anxiety and stress, sometimes described as a feeling of "impending doom"
* Indigestion, nausea or heartburn
* Shortness of breath
* Flu-like symptoms
* Jaw, ear, neck, or shoulder pain
Interestingly, numbness and chest pain are typical male symptoms of heart attack that women may not experience.
Scris 07 April 2010 - 07:44 AM
Diela, la Apr 1 2010, 09:00 AM, a spus:
http://gospodini.blogspot.com/2010/02/frip...-aromatice.html
a fost absolut delicios, tuturor le-a plăcut garnitura de legume
prima dată cānd am māncat cartofi dulci şi mi-au plăcut (problema e că sunt de vreao 4 ori mai scumpi ca ceilalţi)
Scris 07 April 2010 - 07:54 AM
Scris 07 April 2010 - 10:14 AM
Rodicka, la Apr 6 2010, 10:54 PM, a spus:
Te rog sa caligrafiezi reteta, am sfecla rosie acasa, hrean radacina cumpar maine, la pret de $4.99/pound=0.454 grame!!!
Diela, la Apr 6 2010, 10:44 PM, a spus:
Nu s-ar putea cultiva si pe acolo unde locuiesti??? Eu as incerca!!!
Scris 07 April 2010 - 10:11 AM
Sfecla rosie recoltata in toamna si pastrata in pivnita se spala bine si se pune la fiert intreaga. Fierbe relativ repede. Cand intra furculita in ea usor e gata. Se scoate, se lasa la racit, se curata de coaja si se razaleste pe razatoare sau se taie cubuletze sau bucatele, dupa gustul fiecaruia. Hreanul se razaleste cat mai fin. Noi l-am dat tot pe razatoare dar cred ca in robot e mai bine. Mi-a venit o idee pentru data viitoare cu asta.
Se amesteca sfecla si hreanul dupa gust, se adauga otet si sare, la fel dupa gust. Cand se serveste se poate adauga si ulei.
Se pune in borcane daca rezulta o cantitate mai mare si se pastreaza la frigider. Nu prea mult ca fermenteaza.
Gustul minunat al acestei salate e data de sfecla de buna calitate. Asta, din pacate, nu se poate aprecia decat dupa ce e fiarta. Anul trecut sfecla rosie a adunat mult zahar iar salata a fost foarte buna.
Scris 07 April 2010 - 10:25 AM
cine a păţit, ştie
mie īmi place să aibă şi chimen
Scris 07 April 2010 - 11:42 AM
Rodicka, la Apr 7 2010, 01:11 AM, a spus:
Sfecla rosie recoltata in toamna si pastrata in pivnita .....
Adevarat a inviat!
In Phoenix casele n-au pivnite, nici chiar subsoluri locuibile ca in multe orase din estul Statelor Unite. Eu am 3 frigidere si acolo tin tot ce cumpar. Am dulceata de smochine de anul trecut in borcane, muraturi, pere de cateva luni ... si sfecla rosie la invechit poate e aproape de 1 an, chiar azi l-am verificat si n-are nimic rau pe ea!!!! O parte o sa storc pentru zeama sa-l beau asa crud sau mai arunc acolo si altceva sa scap de ele din frigider, telina, mere, portocale ... ca sa nu fierb prea mult deodata. Hreanul este cam material tare dar eu stiu sa lucrez cu radacina asta de mica!
Pun masca si ochelari de protectie ... manusi industriali din piele de vita si pe deasupra una chirurgicala
O sa concureze cu zeama de varza care seamana cu sampanie la gust, cred ca incepe sa se fermenteze ...
Diela, la Apr 7 2010, 01:25 AM, a spus:
Imi aduc aminte si de chimen chiar!!! Cine te-a sfatuit sa pui hrean in robot???
La Londra un prieten voia sa stoarca suc din Bitter Melon cu robot ca nu avea storcator special si toata bucatarie s-a umplut de leguma in chestie, voia sa scape de niste tensiune arteriala, dar i s-a ridicat si mai tare cand a vazut sotia casa plina de verdeala amara ... si robotul spart.
Se tine in apa rece cu gheata hreanul sa fie mai tzeapan si va fi mai usor de dat pe razator! E recomandat de cumparat
o bucata mai lunga sa fie usor da ras radacina, nu si degetele, iar ce ramane, intra in borcanul cu varza murata.
Scris 10 April 2010 - 09:28 AM
- de Rusalii voi repetati meniul de Paste? miel umplut, oua rosii, cozonaci, sarmale, friptura etc., ...
Cand ultima oara am fost in ROmania cu ani in urma, (am uitat cu cati ani dar o sa intreb pe sora mea maine ca e ziua ei si o sa vorbim 4 ore la telefon ... cel putin) s-a intimplat sa fie si Rusaliile si lumea era preparat chiar mai bine ca de Paste ca deja au gasit totul mai ieftin si miel mai mare si vremea era splendida si in Sighet, Maramures.
Am vorbit aici cu cineva ortodoxa si-mi spunea ca ea n-a auzit asa ceva inca .....
Nici in copilaria mea n-a fost Rusaliile o sarbatoare identica cu Pastele si nu erau mari diferente dintre diferite religii la ritualurile respectate, insa de un timp parca totul are si un eveniment back-up, un plan B!!!
Eu una nu prepar nimic din astea, doar ceva de mancare care depinde de temperatura locala al zilei, daca voi gati sau nu.
Scris 19 April 2011 - 02:46 PM
vineri dimineata il luam.
tata-l taie si-l beleste.
apoi facem tocanita si-o mancam cu mamaliga.
Scris 20 April 2011 - 03:08 PM
Scris 21 April 2011 - 08:37 PM
angeli_que, la 21 April 2011 - 06:08 PM, a spus:
gem?
cine a zis ceva de gem?
e crema aia minunata din galbenusuri pe bain marie cu cacao si unt.
glazura de ciocolata sa nu lipseasca.
daca sunt facute cum trebuie e un desert deosebit
the player 1, la 21 April 2011 - 06:18 PM, a spus:
corect.
dar fara niste dulciuri speciale parca nu sunt sarbatori
Scris 21 April 2011 - 09:14 PM
Rodica`, la 21 April 2011 - 08:37 PM, a spus:
cine a zis ceva de gem?
e crema aia minunata din galbenusuri pe bain marie cu cacao si unt.
glazura de ciocolata sa nu lipseasca.
daca sunt facute cum trebuie e un desert deosebit
corect.
dar fara niste dulciuri speciale parca nu sunt sarbatori
Rodica draga ,eu am spus ca se pot lipi intre ele cu gem sau crema ,daca nu ai intalnit inca persoane care folosesc gem in loc de crema sa stii ca sant ,una e matusa sotului !Fiecare cu gusturile lui sau poate reteta cu gem e din cauza lipsei de oua care era pe vremea lui Ceasca.
Numenume, la 21 April 2011 - 08:34 PM, a spus:
Cu placere!
Aceasta postare a fost editata de angeli_que: 21 April 2011 - 09:15 PM
Scris 07 April 2012 - 06:42 AM
Am mai pregatit supa de fasole verde, am cumparat curcan afumat sa tina locul jambonului si are un gust minunat, merge bine cu hrean din borcanelul din magazin, ceapa verde, ridichi de luna/rosii, unt pe paine si un paharel de ce o fi. Ananas sau salata de fructe natur tine locul dulcelui ca ma doare bratul drept si nu pot sa mai lucrez nimic. Salata de cartofi si hot dog evreiesc, mai mult e un carnat Kosher pe care-l fierb si se complimenteaza de minune cu o bucata de paine crocanta.
Salata de Fructe
Cantitate egala de fructe de care este prin casa se scurge de sirop in caz ca este din compot sau conserva ca se accepta sub orice forma. In acordanta cu cantitatea de fructe se bate spuma niste frisca, se amesteca totul, se acopera vasul de sticla (prefer eu) cu celofan si se lasa in frigider pana se raceste si se serveste si langa friptura ca nu este dulce, dar depinde de gusturi. Langa inghetata si tort sau prajitura la fel merge de minune sau numai simplu cu piscoturi si cafea.
Sarbatori Fericite!
Scris 07 April 2012 - 07:37 AM
nu suntem noi cu mielul, anul trecut o primit miel si l-a facut l acuptor ... anul asta cred ca vreo porcarie ceva, o supa usoara, oua vopsite