Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nicolae Dobrin Evaluare topic: - - - - -

#1 Useril este offline   ciprian2007 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-August 07

Scris 26 October 2007 - 02:41 PM

Nicolae Dobrin a fost poate cel mai valoros fotbalist român al tuturor timpurilor.
0

#2 Useril este offline   G_Eugen 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-October 07

Scris 27 October 2007 - 06:43 AM

Dumnezeu sa-l odihesca.
0

#3 Useril este offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 27 October 2007 - 09:19 AM

Vezi postareaciprian2007, la Oct 26 2007, 03:41 PM, a spus:

Nicolae Dobrin a fost poate cel mai valoros fotbalist român al tuturor timpurilor.

Eu l-am văzut jucând de mai multe ori. Inclusiv live, într-un meci pierdut de FC Argeş cu 1-6, în care el a marcat acel gol. Iar lumea ovaţiona de fiecare dată când mingea ajungea la el.

Părerea mea este că nu era mai bun decât Balaci sau Mutu, dar era unic în generaţia lui, asta îl făcea remarcat. Era o perioadă când fotbalul românesc (şi România cu totul) nu era conectat/ă la evenimentele internaţionale, între 1970 şi 1984 meciurile României erau doar "în curtea şcolii" (balcanice, dacă vreţi) pentru că nu eram în stare să ne calificam nicăieri, niciodată.

Aşa că aveam eroii noştri locali: Dobrin, Oblemenco, Dumitrache, Răducanu (Tamango) care nu însemnau nimic pe plan european, spre deosebire de Mutu sau Chivu astăzi. Mutu joacă azi împotriva lui Inter Milano, mâine contra Juventus Torino şi poimâine contra AS Roma, aşa că se demonstrează într-adevăr că e bun. Dobrin şi ceilalţi n-aveau ocazia asta, aşa că părinţii noştri puteau pretinde oricând că erau semizei, fără să poată fi contrazişi sau susţinuţi de fapte.
0

#4 Useril este offline   Selasee 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 29-August 07

Scris 27 October 2007 - 10:26 AM

Aveau ca sustinere faptul ca Real Madrid a vrut sa'l aibe in curtea sa.
0

#5 Useril este offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 27 October 2007 - 10:54 AM

Harald, nu cred ca Mutu incape pe axa Dobrin-Balaci-Hagi.
Imi plac jucatorii tehnico-mingicari si Dobrin a fost unul, poate mai mingicar decat Balaci si Hagi. Mare mingicar.
Respect.

Aceasta postare a fost editata de K0ntr0VerSy: 27 October 2007 - 10:54 AM

0

#6 Useril este offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 28 October 2007 - 12:30 AM

Vezi postareaharald, la Oct 27 2007, 10:19 AM, a spus:

Eu l-am văzut jucând de mai multe ori. Inclusiv live, într-un meci pierdut de FC Argeş cu 1-6, în care el a marcat acel gol. Iar lumea ovaţiona de fiecare dată când mingea ajungea la el.

Părerea mea este că nu era mai bun decât Balaci sau Mutu, dar era unic în generaţia lui, asta îl făcea remarcat. Era o perioadă când fotbalul românesc (şi România cu totul) nu era conectat/ă la evenimentele internaţionale, între 1970 şi 1984 meciurile României erau doar "în curtea şcolii" (balcanice, dacă vreţi) pentru că nu eram în stare să ne calificam nicăieri, niciodată.

Aşa că aveam eroii noştri locali: Dobrin, Oblemenco, Dumitrache, Răducanu (Tamango) care nu însemnau nimic pe plan european, spre deosebire de Mutu sau Chivu astăzi. Mutu joacă azi împotriva lui Inter Milano, mâine contra Juventus Torino şi poimâine contra AS Roma, aşa că se demonstrează într-adevăr că e bun. Dobrin şi ceilalţi n-aveau ocazia asta, aşa că părinţii noştri puteau pretinde oricând că erau semizei, fără să poată fi contrazişi sau susţinuţi de fapte.

Cum poti sa faci o asemenea comparatie? Mutu si Chivu cs Dobrin sau Balaci. Ce nu ar da ei sa aiba macar 10% din tehnica lor. E o comparatie total deplasata. Inainte luam Cl si ajungeam in semifinalele cupei uefa, acum suntem ciuca batailor. RIP Dobrin, cel mai mare jucator pe care l-a avut Romania. Dobrin dribla o echipa intreaga , Mutu mai mult de 2-3 nu cred ca poate :o:
0

#7 Userul este online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super moderatori
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 28 October 2007 - 03:20 AM

Vezi postareaAtiasse, la Oct 27 2007, 10:26 AM, a spus:

Aveau ca sustinere faptul ca Real Madrid a vrut sa'l aibe in curtea sa.

Iar pe Dumitrache îl doreau cei de la Juventus. Atunci nu se putea din motive politice.

A avut Dobrin ăsta nişte driblinguri senzaţionale.
0

#8 Useril este offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 28 October 2007 - 02:41 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Oct 27 2007, 10:54 AM, a spus:

Harald, nu cred ca Mutu incape pe axa Dobrin-Balaci-Hagi.
Imi plac jucatorii tehnico-mingicari si Dobrin a fost unul, poate mai mingicar decat Balaci si Hagi. Mare mingicar.
Respect.

Comparaţia cu Mutu şi Chivu se referea la afirmarea (confirmarea) europeană a valorii lor ca jucători. Nu la lucrurile care făceau ca tribunele să ovaţioneze cînd se afla Dobrin la minge. Tribunele nu ovaţionează când mingea se află la Mutu sau la Chivu. O să te rog să reciteşti mesajul respectiv, în special fraza despre Mutu. Mulţumesc.

Vezi postarealupini, la Oct 28 2007, 03:20 AM, a spus:

A avut Dobrin ăsta nişte driblinguri senzaţionale.

Subscriu. Dar din păcate, acele driblinguri nu au putut fi văzute în meciuri ca Real Madrid - Bayern Munchen sau Arsenal - Internazionale Milano, ca să putem şti dacă ar fi ţinut şi acolo. La noi, "în curtea şcolii", ţineau.

Nu cred că reuşesc să mă fac înţeles. Balaci, în acel meci memorabil din 1983 cu Italia, nu a făcut nici un fel de spectacol. A dat Gentile cu el de pământ de câte ori a fost nevoie, dar contribuţia lui remarcabilă - singura eficientă - a constat în mingea "servită" lui Boloni. Dobrin nu a avut ocazia unor astfel de meciuri, iar noi ne mângâiem cu gândul că "n-a fost să fie". Dar realitatea e că n-au fost.

Vezi postareaDarkBringer, la Oct 28 2007, 12:30 AM, a spus:

Inainte luam Cl si ajungeam in semifinalele cupei uefa, acum suntem ciuca batailor. ... Dobrin dribla o echipa intreaga ...

Io zic să te mai uiţi la rezultatele din perioada aia. Când Balaci ajungea în semifinalele Cupei UEFA, juca împreună cu o echipă adevărată, nu cu o colecţie de vedete. Epoca lui Dobrin trecuse deja, fără niciun fel de rezultate notabile, iar el făcea scamatorii pe teren şi publicul era extaziat, chiar dacă FC Argeş pierdea meciul respectiv cu 1 la 6. Era mai mult decât romantism, era inconştienţă, era iresponsabilitate, de dragul giumbuşlucurilor personale. Ţi-l imaginezi pe Lung sau pe Lobonţ în ofsaid, într-un meci pe care echipa lor îl pierde, cum i s-a întâmplat lui Rică Răducanu? La fel era şi cu Dobrin.

Aceasta postare a fost editata de harald: 28 October 2007 - 03:10 PM

0

#9 Useril este offline   virgin tudor 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-January 07

Scris 29 October 2007 - 01:33 AM

gicule, iarta-ne ca te-am uitat atat de usor.
dar asa stim noi sa ne umplem viata cu nimicuri si uitam de bucurie... urmarim mai atent mojiciile din viata de zi cu zi. tu ai fost cam elegant pentru lumea asta. n-ai faultat, n-ai avut ura pentru altii, ti-a placut sa fii magicianul.
imnul champions league e pentru tine. ai sa joci mereu in real madridul sufletelor noastre.
0

#10 Useril este offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 29 October 2007 - 02:42 AM

Citeaza

Io zic să te mai uiţi la rezultatele din perioada aia. Când Balaci ajungea în semifinalele Cupei UEFA, juca împreună cu o echipă adevărată, nu cu o colecţie de vedete. Epoca lui Dobrin trecuse deja, fără niciun fel de rezultate notabile, iar el făcea scamatorii pe teren şi publicul era extaziat, chiar dacă FC Argeş pierdea meciul respectiv cu 1 la 6. Era mai mult decât romantism, era inconştienţă, era iresponsabilitate, de dragul giumbuşlucurilor personale. Ţi-l imaginezi pe Lung sau pe Lobonţ în ofsaid, într-un meci pe care echipa lor îl pierde, cum i s-a întâmplat lui Rică Răducanu? La fel era şi cu Dobrin.

Mai bine eternul loc 2 dar spectaculos, decat locul 1 fara nici un pic de spectacol. Lumea vrea spectacol nu precizie si rezultate fara glorie.
0

#11 Useril este offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 October 2007 - 03:02 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Oct 29 2007, 02:42 AM, a spus:

Mai bine eternul loc 2 dar spectaculos, decat locul 1 fara nici un pic de spectacol. Lumea vrea spectacol nu precizie si rezultate fara glorie.

Nu e deloc aşa. Lumea vrea rezultate, performanţă. Doar în lipsa acestora se consolează cu spectacolul. Nu a fost nimic spectaculos în meciurile din 1982 şi 1983 cu Italia, dar 0-0 acolo, când Italia tocmai devenise campioană mondială în acel an şi 1-0 la Bucureşti au fost rezultate care au încântat o generaţie întreagă.

O generaţie care avusese parte până atunci doar de spectacol fără rezultate (4-6 cu Yugoslavia la Bucureşti, de exemplu). A fost mai bine că nu ne-am calificat pentru Spania 1982, decât faptul că ne-am calificat pentru Euro 84? :yes:

Aceasta postare a fost editata de harald: 29 October 2007 - 03:05 AM

0

#12 Useril este offline   ciprian2007 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 15-August 07

Scris 29 October 2007 - 01:07 PM

uneori comparatiile nu-si au rostul, mai ales cele intre generatii, tot ce putem face este sa invatam de la generatiile trecute si sa ne gandim ca daca ele au reusit atunci, in conditii mai "vitrege", generatiile actuale trebuie sa le depaseasca....

aici apare si multumirea maestrilor...

Ultimul omagiu pentru Nicolae Dobrin
0

#13 Useril este offline   Andreyvrj 

• Idle
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-December 05

Scris 29 October 2007 - 05:44 PM

R.I.P
0

#14 Useril este offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 29 October 2007 - 05:59 PM

Vezi postareaharald, la Oct 28 2007, 02:41 PM, a spus:

Comparaţia cu Mutu şi Chivu se referea la afirmarea (confirmarea) europeană a valorii lor ca jucători. Nu la lucrurile care făceau ca tribunele să ovaţioneze cînd se afla Dobrin la minge. Tribunele nu ovaţionează când mingea se află la Mutu sau la Chivu. O să te rog să reciteşti mesajul respectiv, în special fraza despre Mutu. Mulţumesc.

Ne incurcam unul pe altul...ai spus ca

Vezi postareaharald, la Oct 27 2007, 09:19 AM, a spus:

Părerea mea este că nu era mai bun decât Balaci sau Mutu

si eu zic ca a fost mai bun...decat Mutu cel putin. Desi Dobrin era play maker, Mutu nu mi se pare chiar play maker.
IMHO.
0

#15 Useril este offline   virgin tudor 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 29 October 2007 - 08:52 PM

ADIO DOBRINE
ROMANIA TOATA PLANGE DUPA TINE
ADIO DOBRINE
O SA NE GANDIM MEREU LA TINE

P.S. respect galeriei lui fc arges. au fost extraordinari
0

#16 Useril este offline   Andreyvrj 

• Idle
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-December 05

Scris 01 November 2007 - 08:51 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Oct 29 2007, 05:59 PM, a spus:

si eu zic ca a fost mai bun...decat Mutu cel putin. Desi Dobrin era play maker, Mutu nu mi se pare chiar play maker.
IMHO.

De Hagi ati uitat toti?
0

#17 Useril este offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 01 November 2007 - 08:56 PM

Vezi postareastef_andry, la Nov 1 2007, 08:51 PM, a spus:

De Hagi ati uitat toti?

Nu. De pagina 1 din topic ai uitat?
0

#18 Useril este offline   vulture53 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 18-March 08

Scris 21 March 2008 - 07:22 PM

VA RAMANE MEREU PRINTUL DIN TRIVALE
0

#19 Useril este offline   virgin tudor 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 21 March 2008 - 08:35 PM

a fost mare de tot. si cel mai important e ca era om bun. din pacate viata la cei buni le da mult de suferit:(
oricum ramane in inimile noastre :scooter:
0

#20 Useril este offline   Liviu. 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 26 March 2008 - 02:42 PM

De ce ni l-ai luat pe Gascan si l-ai lasat pe cioban?
0

Reclama

Partajeaza acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi