Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Ştiri diverse din fotbal Evaluare topic: - - - - -

#1 Useril este offline   abandonero 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-December 06

Scris 18 March 2008 - 11:46 PM

Credeati ca infrangerea propriei echipe este o drama? Cititi mai jos drama fotbalistului Oprsan, extrasa de pe site-ul GSP: http://www.gsp.ro/stire/cehului-lui-fc-nat...efon-58243.html :

Radek Oprsal este un fotbalist obişnuit la Progresul, fostul FC Naţional, dar duce cu el o poveste incredibil de dureroasă. Poate īl ştiţi, e tipul acela chel din apărare, de care nu prea treci uşor, dar care are momente cīnd priveşte īn gol de parcă zīmbeşte tandru unei fantome. Şi a găsit īn fotbal cel mai bun prieten, care īl ajută să uite. Să mai suporte. Să trăiască. Prietena lui, Lucka, care īi era ca şi soţie, cu care avea o fetiţă, a murit īn timp ce vorbea cu el la telefon. Tocmai ieşise de la ginecolog. Conducea maşina şi l-a sunat fericită să īi spună că vor mai avea o fată.

Ultimul telefon
"- Alo, Radek, te iubeeeeesc, te iubesc mult de tot!
- Şi eu, frumoasa mea! Gata, ai terminat? Cum eşti? Ce ţi-a spus doctorul?
- O să avem o fetiţă! Romanka o să aibă o surioară."

Radek n-a mai apucat să răspundă. A auzit un zgomot infernal, apoi o tăcere neagră a īntrerupt definitiv convorbirea. Frumoasa Lucka fusese izbită de o maşină, iar la sute de kilometri distanţă, Radek se uita ciudat la telefonul din mīnă şi nu putea să priceapă că au fost ultimele cuvinte ale iubitei sale. Pe ecran a rămas scrisă doar data apelului: 20.07.2006.

Totuşi, Dumnezeu l-a ajutat
Īn maşină se afla şi prima lor fetiţă, Romanka. Micuţa a scăpat. "Īşi pusese centura. Lucky nu o avea deoarece femeile gravide nu o poartă", povesteşte Radek şi faţa i se crispează ca să ascundă lacrimile: "Unde era Dumnezeu atunci?" se īntreabă. La fel ca părinţii săi, e ateu. "Nu cred īn Dumnezeu, dar cred īn ceva anume, īi spun soartă. A fost ceva acolo care a salvat-o pe Romanka, fetiţa noastră". Se īndepărtează pe aleea din Parcul cu Platani strīngīnd la piept laptopul īn care şi-a īnghesuit clipele de fericire. Poze cu el şi Lucka īmpreună cu fetiţa lor, Romanka. "Acum, fotbalul mă ajută să trăiesc. Puteam să beau sau să mă droghez. Dar dreptunghiul ăsta verde e un prieten tare bun".

INTERVIU:

- Radek, mai poţi fi un om normal după ce ţi s-a īntīmplat?
- Īncerc. Fotbalul mă ajută. Fetiţa noastră, care mi-a rămas, trebuie să aibă un tată. Voi, romānii, mă ajutaţi mult, sīnteţi oameni tare buni, prietenoşi.

- Mai există momente īn care să zīmbeşti?
- Ştiţi, e foarte complicat pentru mine de atunci. Am terminat contractul cu FC Ostrava şi am venit la FC Naţional. Ţin minte că oamenii din preajmă se temeau să nu mă sinucid. Tata mă lua tot timpul pe ocolite, să afle dacă nu am vreun gīnd să īmi tai venele.

- Cum...
- Ca să īnţelegeţi, nici nu mai pot să fac sex. Tehnic, psihic, luaţi-o cum vreţi.

- Acum crezi īn Dumnezeu?
- Nu, rămīn la părerea mea că există doar o soartă. Īnsă m-am şi schimbat. Īnainte eram altfel, ca toţi fotbaliştii, cheltuiam bani, eram cu nasul pe sus, nu ştiam cītă fericire am līngă mine. Un şi am pierdut totul. De fapt, aproape totul.

"Romanka e acum viaţa mea! Ce nume inspirat, nu? Parcă ştiam că o să joc īn Romānia!", povesteşte Oprsal mīngīind tandru poza fetiţei blonde. Puştoaica avea 7 ani cīnd s-a petrecut nenorocirea. "Suficient de mult să īşi dea seama de tot. E īncă traumatizată. Zilele trecute īmi arăta pe internet ce fustiţă vrea şi a spus: «E frumoasă, aşa cum purta mami». Apoi a tăcut brusc zile īntregi. Se īnchide īn ea", povesteşte Radek sfīşiat īntre amintirile din trecut şi prezent.

Oprsal se agaţă de tot ceea īl face să uite durerea. Īi place Romānia, oamenii pe care īi simte alături de el. "Urăsc Cehia, nu vreau să mă mai īntorc acolo". Locuia la Ostrava, iar Lucky, aşa cum o alinta el, a murit īn drum spre casă. Venea de la Bratislava, de la cabinetul ginecologului. "Ce să mai caut acolo, unde s-a īntīmplat nenorocirea? Nici nu sīnt vreun mare fotbalist să īmi găsesc locul la vreo echipă de acolo. Īn Bucureşti mă simt tare bine". Tot ce īl mai leagă de Ostrava e familia, fetiţa sa, Romanka, şi mormīntul iubitei.

"Īl găseam deseori plīngīnd cu laptopul īn braţe. «Radek, viaţa merge īnainte! Hai mai bine să jucăm un fotbal» era tot ce puteam articula. Ce să īi spui unui astfel de om?" -
Marius Şumudică, antrenor Progresul.

28 de ani avea Lucka, iubita lui Oprsal, cīnd a murit, fiind īnsărcinată īn luna a patra.

0

#2 Useril este offline   abandonero 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-December 06

Scris 09 December 2008 - 08:19 PM

O alta drama a lovit fotbalul din Romania: fostul portar al Brasovului si al Pandurilor, Ibrahim Dossey, a decedat azi-noapte la ora 2.00 la spitalul Universitar Bagdasar Arseni in urma unui stop cardio-respirator. Si tocmai cand isi revenise din coma si dadea semne ca starea lui de sanatate progreseaza. Nu ma asteptam.. :o:
0

#3 Useril este offline   Mihhhai 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-January 10

Scris 22 January 2010 - 12:31 PM

Adrian Mutu, va discuta saptamana viitoare, prelungirea contractului cu gruparea unde activeaza, in ciuda informatiilor ce se vehiculeaza despre un eventual transfer la gruparea engleza Manchester City.
Jucatorul in varsta de 31 de ani, este intr-o forma excelenta, marcand 7 goluri in 2 saptamani

"Fiorentina nu pare totuşi dispusă să prelungească un contract considerat deja lung. Este posibil ca tratativele să se amīne, probabil la o dată mai īndepărtată decīt ar dori Becali. Ei ar putea replica prin punerea pe masă a ofertelor pe care le au pentru Adrian. Dacă nu se va ajunge la nici un consens, nu este exclus ca şefii Violei să se gīndească la cedarea romānului la finalul sezonului, mai ales că el ar primi salariu mai mare de la un club din Anglia ori Rusia" a scris cotidianul "La Nazione".
0

#4 Useril este offline   Mihhhai 

• Boboc
  • Pip

Scris 02 February 2010 - 02:44 PM

In ciuda crizei transferurile din fotbal au fost destul de numeroase, dar au numarat ceva mai multe imprumuturi.
Iata cele mai importante transferuri internationale, pentru ca s-a incheiat aceasta perioada de transferuri internationale ieri.sport portal
0

#5 Useril este offline   Mihhhai 

• Boboc
  • Pip

Scris 10 February 2010 - 02:35 PM

Valeriu Argaseala a declarat "Diarra nu este transferat. După amicalul de mīine vom decide!".

Steaua are nevoie mare de un fundas central, dupa ce au fost ratati la rand Ouon, Tall si Lopes.
Acum Steaua a chemat un jucator de la FC Lucerna, pe nume Boubacar Diarra, care are si 22 de meciuri in reprezentativa statului Mali.

"Īncă nu s-a luat nici o decizie īn privinţa lui Diarra. Mihai Stoichiţă doreşte să īl vadă īn amicalul de māine şi apoi va avea o discuţie cu el. După aceea se va stabili totul. Momentan, nu este al nostru", a spus Argăseală pentru stelisti.ro

I hope..
0

#6 Useril este offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super moderatori
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 03 December 2010 - 01:42 PM

Rusia va organiza Campionatul Mondial din 2018 şi Qatar pe cel din 2022

Comitetul Executiv al FIFA a decis ieri, 2 Decembrie, ca Mondialul de fotbal din 2018 să fie organizat de Rusia, iar cel din 2022 de Qatar.

Bătălia pentru organizarea celei mai importante competiţii īn fotbal a fost una acerbă. Pentru Cupa Mondială de peste opt ani existau doar patru variante: Anglia, Rusia, precum şi candidaturile comune ale Spaniei şi Portugaliei, respectiv Belgiei şi Olandei. Triumfătoare a ieşit Rusia care a impresionat pe votanţi prin cel mai mare buget alocat unei astfel de competiţii.

Īn ceea ce priveşte turneul final din 2022, Qatarul a īnvins SUA, Coreea de Sud, Japonia şi Australia. Este pentru prima dată īn istorie cānd gazdele a două turnee finale au fost anunţate īn aceeaşi zi.

Imagine amplasata

Imagine amplasata

0

#7 Useril este offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 03 December 2010 - 01:47 PM

http://www.roportal....i/forum177.html

prin urmare si-asa deci, topic inchis.
0