"Cristian Diaconescu m-a intrebat cu mai mult timp in urma daca as fi dispus sa-l sprijin pentru o candidatura la presedintia partidului. Se pare ca nu a luat aceasta decizie, asa ca am luat-o eu. Am sa candidez. Sigur ca am sa candidez la presedintia PSD", a spus Mitrea.
El a negat ca ar negocia cu Adrian Nastase functia de presedinte al Senatului, precizand ca aceasta "smecherie" a fost promovata de catre Mircea Geoana. "Nu ma intereseaza presedintia Senatului", a subliniat Mitrea.
Intrebat daca si Adrian Nastase ar putea face parte dintr-o echipa comuna, Mitrea a precizat ca are o relatie foarte buna cu fostul premier, dar ca acesta nu ar face parte dintr-o viitoare echipa.
Mitrea a mai respins si acuzatiile potrivit caroa ar fi omul lui Traian Basescu, afirmand ca acestea parte dintr-o strategie de decredibilizare a sa.
El a reafirmat ca si-ar dori sa faca echipa cu Adrian Severin, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, dar si pe Sorin Oprescu, el mentionand despre primarul Capitalei ca acesta a facut o declaratie publica in care vorbea despre revenirea in partid.
La dezbatere participa si presedintele de onoare Ion Iliescu, presedintele Consiliului National Adrian Nastase, vicepresedintele Cristian Diaconescu si alti social democrati.