Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Raw Vegan Evaluare topic: - - - - -

#1 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 29 July 2010 - 10:34 PM

Pentru ca studiile in alimentatie au evoluat, concluziile tot mai multor centre de cercetare din intreaga lume, au fost unanime: vegetarianismul este calea catre o viata sanatoasa si spre vindecare.

Insa daca la acest vegetarianism adaugi si modul de preparare raw, adica total neprocesat termic, efectele benefice cresc cu 100% .

Sa ne gandim putin:
- nimic nu este mai nenatural decat consumul de lapte de la alte specii decat a noastra mai ales dupa ce am fost intarcati. Cine a mai vazut o vaca alaptata de un om, sau un ied alaptat de vreun om? :good: Daca reciproca nu este valabila atunci de ce aceasta practica de consum ar fi valabila?

- nimic nu este mai nenatural decat sarcrificarea animalelor pentru hrana. As intelege daca aceasta s-ar intampla in zonele in care efectiv nu exista alta hrana decat cea animala , cum ar fi la polul nord. Insa in ziua de azi si in zona in care locuim, uciderea animalelor este doar o dovada de cruzime.

Ca urmare a acestor practic total nenaturale, apare un efect la fel de nenatural cum este imbolnavirea. Imbolnavirea are loc atunci cand organismul uman este in dezechilibru. Ceea ce determina acest dezechilibru este evident modul de viata, iar de frunte este alimentatia.

Eu am adoptat de curand aceast mod de preparare raw, si pot spune ca il ador ( vegana eram ) . Este mai delicios decat orice am gustat pana acum , sa nu mai vorbim de efectul asupra sanatatii.

Ce se intampla:
- la peste 40 grade celsius, toate enzimele, vitaminele si nutrientii se pierd din legume si fructe.
- odata ce hrana gatita ajunge in organism, acesta reactioneaza ca in cazul unei infectii,a dica numarul de leucocite creste, nu este nevoie sa mai mentionez ca acesta este un stres groaznic pentru organism,si ca urmare acesta se imbolnaveste mai devreme sau mai tarziu
- argumentul conform caruia vegetarienii ar avea o carenta de proteine este aberant. Si asta din simplul motiv ca proteina animala este distrusa in procesul de preparare. Surse de proteine exceptionale sunt soia, ovazul, ciupercile, spirulina, ce contin toti aminoacizii esentiali si prin urmare proteine complete.
- mancarea vie adica nepreparata ofera in schimb viata, logic nu? Mancarea moarta ofera.... :P

In continuare am sa postez o reteta ce am incercat-o chiar asta seara si pot spune ca este extraordinar de buna, nici nu mi-as fi inchipuit.

Falafel

ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapa medie
- 4 ciuperci medii
- 1 catel usturoi
- sare
- piper
- patrunjel mult
- cimbru
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri seminte de floarea soarelui crude
- 3 linguri seminte de in crude

Morcovul, ceapa, ciupercile si usturoiul se toaca marunt, se amesteca cu 2 linguri de ulei si se pun in dezhidrator ( cine are ) sau in cuptor la o temperatura sub 40 grade C timp de o ora.

Intre timp, semintele se baga in blender si se toaca pana iese un fel de pasta de seminte nu foarte fina

Dupa ce se scot legumele de la deshidratare, se amesteca in blender cu semintele pana se obtine un fel de compozitie ca de chiftele. In blender se mai adauga si lingura de ulei ramasa impreuna cu toate condimentele.

Intr-o farfurie intinsa se pun semintele de susan.

Cu palmele ude, se modeleaza chiftelute sau bile din compozitia de legume cu seminte si se dau prin semintele de susan.

Se pot servi ca atare sau cu salata sau cu tahini . :good:

Imagine atasata: 4290287039_3d986f7f47.jpg
0

#2 Useril este offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 31 July 2010 - 09:31 PM

Eu sunt doar "vegetarian" (dupa intelesul din engleza al cuvantului -adica nu mananc carne),insa,de curand am inceput sa mananc exclusiv fructe,cruditati,si vad marea diferenta intre energia de dinainte si cea de acum -care e delicioasa!
Nu stiu cum anume am sa fac mai departe,insa pot sa spun din experienta ca este minunat sa mananci doar cruditati -energia e atat de...fina,de senina,de limpede -te simti usor,impacat...e atat de bine...nu cred ca am sa pot renunta la asta doar de dragul mancarii "gatite". :spiteful:
0

#3 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 July 2010 - 09:59 PM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 31 2010, 10:31 PM, a spus:

Eu sunt doar "vegetarian" (dupa intelesul din engleza al cuvantului -adica nu mananc carne),insa,de curand am inceput sa mananc exclusiv fructe,cruditati,si vad marea diferenta intre energia de dinainte si cea de acum -care e delicioasa!
Nu stiu cum anume am sa fac mai departe,insa pot sa spun din experienta ca este minunat sa mananci doar cruditati -energia e atat de...fina,de senina,de limpede -te simti usor,impacat...e atat de bine...nu cred ca am sa pot renunta la asta doar de dragul mancarii "gatite". :spiteful:

Archangelo, sunt fooorte multe retete delicioase de manacare negatita ( raw ) , am sa postez in continuare alta reteta.
Nu renunta! Astfel te asiguri ca nu vei fi niciodata bolnav, si nu vei muri decat daca te calca masina sau te impusca cineva :jester:

Tagliatelle de morcovi cu sos de usturoi si broccoli (1 portie)

- 1 morcov

- 1/2 cana migdale inmuiate si scurse

- 2 catei de usturoi

- 1 lg ulei de masilne extravirgin

- 4 buchetele de broccoli

- 1 lg fulgi de drojdie

- sare

- apa

Morcovul de curata de coaja si cu ajutorul decojitorului de legume se taie fasii pe lungime.

Restul ingredientelor se pun in robot si se mixeaza pana rezulta un sos omogen.

Se amesteca cu fasiile de morcovi si se consuma de indata.

Imagine atasata: 4386961649_8c9d294af1.jpg

Retetele sunt de pe un blog, insa nu stiu daca am voie sa postez linkul

cum vi se pare?
0

#4 Useril este offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 31 July 2010 - 10:01 PM

Sună bine de tot ,dar ți-am mai zis :spiteful: .

Nu cred că ai voie să faci trimitere la blog, însă poți continua să postezi rețete.
0

#5 Useril este offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 July 2010 - 10:29 PM

Pai...migdale,brocoli si fulgi de drojdie (de-aia,de gatit?) nu are toata lumea in casa,ca sa incerce reteta...
Eu mananc doar fructe acum -pepene (rosu azi) strugure,piersici -e ciudat,dar mananc foarte putin,fata de inainte si nu-mie foame! -cred ca as putea sa cheltui doar jumatate din cat cheltuiam in felul asta. :lol2:
0

#6 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 July 2010 - 11:42 PM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 31 2010, 11:29 PM, a spus:

Pai...migdale,brocoli si fulgi de drojdie (de-aia,de gatit?) nu are toata lumea in casa,ca sa incerce reteta...
Eu mananc doar fructe acum -pepene (rosu azi) strugure,piersici -e ciudat,dar mananc foarte putin,fata de inainte si nu-mie foame! -cred ca as putea sa cheltui doar jumatate din cat cheltuiam in felul asta. :lol2:

Pai nu are toata lumea in casa pentru ca nu se aprovizioneaza de unde trebuie, eu imi iau mancare de la naturist, din piata pt legume de la tarani, si din gradina. Normal ca daca mergi la carefour nici pe departe nu vei da de alimente sanatoase si nemodificate genetic ori cu chimicale.
Chiar si cumparandu-mi mancare de la naturist ies ieftin.
Painea mi-o fac in casa si astfel am scapat si de e-urile din paine si faina tratata.

Fulgii de drojdie sunt diferiti de drojdia pt gatit si au alt gust :lol2:

Ai mare grija cu alimentatia ca sa nu risti un deficient de vitamine, insa ce sa zic, mananca ce iti pica bine si cum iti pica bine, atata timp cat este crud si vegetal, este super !! :o:

Si eu ma simt la fel, mie inainte mi se facea somn dupa ce mancam, acum nici pomeneala, am o energie debordanta !!

:D

Vezi postareaFreya_, la Jul 31 2010, 11:01 PM, a spus:

Sună bine de tot ,dar ți-am mai zis ;) .

Nu cred că ai voie să faci trimitere la blog, însă poți continua să postezi rețete.

Pai suna bine si face bine, depinde de algerile pe care le faci... :rot:
0

#7 Useril este offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 July 2010 - 11:48 PM

Sunt anumite mancaruri pe care eu nici nu le-as putea manca crude -fasolea boabe de exemplu,ori vinetele,dovleceii si cartofii nu ma tenteaza deloc.Tu ce ce faci in privinta asta,ai renuntat la anumite vegetale,sau cum?
0

#8 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 July 2010 - 11:54 PM

Vezi postareaArcangelo, la Aug 1 2010, 12:48 AM, a spus:

Sunt anumite mancaruri pe care eu nici nu le-as putea manca crude -fasolea boabe de exemplu,ori vinetele,dovleceii si cartofii nu ma tenteaza deloc.Tu ce ce faci in privinta asta,ai renuntat la anumite vegetale,sau cum?

Nuu nici pomeneala, fasolea o gatesc, soia boabe din nou trebuie gatita, pt ca altfel este toxica, vinetele iar nu sunt bune crude, si cartofii nici atat, care nu merg decat gatite le gatesc, important este sa fie vreo 80% raw :lol2:
0

#9 Useril este offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 July 2010 - 11:56 PM

Aha.Multumex. :lol2:
0

#10 Useril este offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 01 August 2010 - 10:26 AM

Vezi postarea**Lux**, la Jul 31 2010, 10:59 PM, a spus:

Astfel te asiguri ca nu vei fi niciodata bolnav, si nu vei muri decat daca te calca masina sau te impusca cineva :lol2:

Sau daca ii cade in cap vreun satelit din constelatia GPS, in timp ce-si targuieste legumicolele... :o:

Pe mine nu ma convinge vegetarianismul. Am ceva prieteni vegetali :rot: , insa fara sa jignesc: sunt de carton. De cate ori mergi cu ei pe munte, pe la mijlocul traseului ii parasesc puterile... ;)
Totusi, am mancat o data niste sarmale cu soia...au fost incredibile! Nu cred ca nu au pus si ceva carnitza inauntru la ce gust aveau... :lol2:

P.S: Nu stiu reteta

Aceasta postare a fost editata de hans: 01 August 2010 - 10:28 AM

0

#11 Useril este offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 01 August 2010 - 10:53 AM

Vezi postarea**Lux**, la Jul 31 2010, 10:59 PM, a spus:

Nu renunta! Astfel te asiguri ca nu vei fi niciodata bolnav, si nu vei muri decat daca te calca masina sau te impusca cineva

devii nemuritor daca esti raw vegan?
0

#12 Useril este offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 01 August 2010 - 11:33 AM

Vezi postareahans, la Aug 1 2010, 11:26 AM, a spus:

Pe mine nu ma convinge vegetarianismul. Am ceva prieteni vegetali :lol2: , insa fara sa jignesc: sunt de carton. De cate ori mergi cu ei pe munte, pe la mijlocul traseului ii parasesc puterile... :rot:
Totusi, am mancat o data niste sarmale cu soia...au fost incredibile! Nu cred ca nu au pus si ceva carnitza inauntru la ce gust aveau... :lol2:

P.S: Nu stiu reteta

nu stiu ce fel de amici ai ca zau asa ca nu iti scad deloc puterile daca nu papi carne ;) ba din contra ..
cat despre sarmale ies un deliciu fara carne :o:
0

#13 Useril este offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2010 - 11:46 AM

Vezi postareasamsara, la Aug 1 2010, 12:33 PM, a spus:

nu stiu ce fel de amici ai ca zau asa ca nu iti scad deloc puterile daca nu papi carne :lol2: ba din contra ..

...sunt adventisti vegetali. Si daca astia nu cunosc "meserie vegetala"... Totusi, sunt tare uscati. :lol2: Cat despre fotbal, fac doi pasi si pica pe spate. Cei ce fumeaza de ani de zile, pot mai mult...
Acuma, poate e o exceptie...
Dar sa nu-mi dai exemplul cu elefantul care papa numai iarba si are puteri de...elefant. :rot:

Vezi postareasamsara, la Aug 1 2010, 12:33 PM, a spus:

cat despre sarmale ies un deliciu fara carne ;)

Stii cumva reteta? Mi-au placut intr-adevar :o:

Ceea ce nu pot suporta din meniul lor, este laptele de soia...e scarbos atat cum se prepara, cat si gustul.
Si inca ceva: pretentiile ca ei traiesc mai mult, si mai sanatosi...ajung sa-si construiasca o religie pe tema mancarii. :D
0

#14 Useril este offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 01 August 2010 - 11:52 AM

nu mananca doar carne? sau au exclus si restul de lapte de vaca, oua?
oricum lipsa puterii li se trage de altundeva ... imi aduc aminte de tata care tinea post cate 40 de zile aproape negru mai baga cate un suc de o leguma un fruct ceva si juca si fotbal cate 2 ore asta la aproape 50 de ani :lol2:
Exact nu stiu reteta ce o fac ei dar se pun multe legume multa ceapa, se pot pune si crupe, ciuperci, soia granule, sos de rosii ... oricum aici e despre cruditati :lol2:
0

#15 Useril este offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2010 - 12:03 PM

Vezi postareasamsara, la Aug 1 2010, 12:52 PM, a spus:

nu mananca doar carne? sau au exclus si restul de lapte de vaca, oua?

da, nimic din ce provine de la animal nu are trecere la ei. :o:

Vezi postareasamsara, la Aug 1 2010, 12:52 PM, a spus:

Exact nu stiu reteta ce o fac ei dar se pun multe legume multa ceapa, se pot pune si crupe, ciuperci, soia granule, sos de rosii ... oricum aici e despre cruditati :D

Daaa...soia si ciuperci...hribi...super gust intr-adevar. Nu am crezut ca nu e nimic cu carne. :rot: :lol2: :lol2: ;)
0

#16 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2010 - 06:31 PM

Hans, prietenii tai "vegetali" ce mananca ei asa in fiecare zi?

Sunt multi wanna be vegetarian, insa putini care se pot numi cu adevarat vegetarieni. Majoritatea au impresia ca daca mananca doar salate, gata sunt vegani! Fals! A fi vegan implica o multitudine de alimente, dieta vegetariana fiind muuult mai diversa decat cea non-vegetariana. Din dieta unui vegan adevarat nu trebuie sa lipseasca semintele de toate felurile, nucile de toate felurile, legumele de toate felurile, leguminoasele de toate felurile, fructele de toate felurile, fructele uscate de toate felurile.

Daca ei mananca doar snitele de soia cu pireu si salata, nimic mai gresit. De asemenea mancarurile trebuie sa fie cat mai putin procesate, pentru a isi pastra toti nutrientii.

Spune-le priteneilor tai ca ei nu sunt vegetarieni, ei sunt, wanna be vegetarieni, din moment ce au ajuns sa cada din picioare.

Eu te-as pune sa te intreci la urcat pe munte cu sotul meu vegetarian de 18 ani. Stii ce?Te mananca pe paine!! Sa nu vorbesc de tatal meu vitreg cu care tocmai am vb la tel. Tatal meu vitreg are 70 de ani si este vegan, alaltaieri a mers in muntii bucegi intr-o cursa de 10 ore de mers continuu prin inima muntelui, iar ieri in piatra craiului inca vreo 6.... :( Este om de munte nu gluma, nici macar nu s-a simtit abosit :wub: , si tu vii si imi dai exemple pe prietenii tai de carton, pai imi pare rau, prietenii tai nu stiu sa se hraneasca, dar asta nu inseamna ca vegetarianismul este prost! 8)

Legat de sarmale, exista si o retete de sarmale fara foc, extraordinar de bune, am sa o postez.

Carnivorii au impresia ca au mai multa putere pentru ca mancarea de origine animala sta foarte mult in stomac si in intestin si creaza senzatia de satietate, fata de cea vegetariana care se elimina urgent. Toata grasimea ce o contine carnea, tine de foame, insa asta nu inseamna ca este sanatos, inseamna doar ca tine de foame 8).

Ahh si mult iubitele proteine animale, se distrug prin procesare termica, deci daca vreti sa beneficiati de ele ar fi bine sa fiti gata sa mancati carne cruda, daca tot sunteti carnivori.

Cei asa numiti Ovo-lacto-vegetarieni, nu se pot numi vegetarieni!! Mai bine ar manca carne decat sa manace lapte, oua, sunt cu muuult mai chimice lactatate decat carnea.

Numa asa ca sa vedeti ce efect are laptele de vaca asupra omului:

- Proteine 3,4-3,5 g%
- Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu contine oligozaharide
- Lipide 3,5 g%
- Calorii 65 kcal%
Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor

- Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca.
- Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu şi IgA secretor
- Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic
- b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicată în :
– aparitia alergiei respiratorii la copil
– eczema
– colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza)
– moartea subita
- Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ)
- Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant
Fierberea distruge 50-80% din vitamina C
Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor şi vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor
Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica.
NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari
Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului
Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet
Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus)
(din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza)
Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara
Raportul Calciu / Fosfor << 1,7, cu efect negativ asupra absorbtiei metalului
Creste frecventa cariilor, a artritei reumatoide şi a osteoporozei (adica invers, fata de ceea ce se sustine în reclamele comerciale televizate)
Cuprul este de 2 ori mai redus ca-n laptele uman
Contine acid miristic
Contine mai putin colesterol decat laptele uman, dar in cea mai mare masura sub forma oxidata
NU contine AG( acizi grasi) omega 3
Raport AG saturati / AG nesaturati = 1. Consecinte :
– efect nefavorabil asupra absorbtiei Calciului
– iritanti gastrici
– pro-aterogeni ; AG saturati cu lant scurt (C 4,6,shades.gif alaturi de progesteronul din l.v. sunt responsabili de aparitia şi intretinerea acneei juvenile
Colesterolul şi zaharul “ascuns” din cascaval si frisca
Consumul de lapte de vaca si produse lactate la grupa de varsta 0-14 ani, creste semnificativ riscul aparitie diabetului de tip I !!!"

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 01 August 2010 - 06:36 PM

0

#17 Useril este offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 01 August 2010 - 06:57 PM

Vezi postarea**Lux**, la Aug 1 2010, 07:31 PM, a spus:

Legat de sarmale, exista si o retete de sarmale fara foc, extraordinar de bune, am sa o postez.

Posteaz-o.
0

#18 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2010 - 07:23 PM

" 100 g hrisca

100g nuca

50 g morcov

10 g ceapa

10 g patrunjel

10 frunze mari de varza murata

500 g rosii

1 l-ta rasa nucsoara

cimbru

sare, piper

3-4 lg ulei presat la rece

1. Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg.
2.Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem.
3. Nuca, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, cimbru.

4. Taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al frunzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior. Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza.

5. Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si ulei.

6. Puneti sarmalele intr-o cratita si turnati peste ele salata (mi-au iesit 31 de sarmale, din portie dubla). Serviti imediat. Se pastreaza la frigider, insa nu pt multe zile."

Imagine atasata: IMG_2073____thumb_3_.jpg

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 01 August 2010 - 07:43 PM

0

#19 Useril este offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 August 2010 - 11:22 AM

Ciulama de ciuperci ( raw evident )

Ciuperci - 1 castronas (atatea cate iti doresti in ciulama)
Sos de soia - 3-4 linguri
Ulei de masline - 3-4 linguri
Sos de usturoi
Preparare:
Ciupercile se curata, se spala, (eventual taie) si se pun intr-un castron
Preparam cea mai simpla marinata din lume: sos de soia + ulei
Turnam marinata peste ciuperci si amestecam; lasam ciupercile la marinat (de la 30 de minute pana la 8 ore; daca le marinam peste noapte, le tinem la frigider).

Dupa ce le-am scos de la marinat , turnam peste sosul de usturoi si gata.

Sosul de usturoi :

- un dovlecel curatat de coaja
- 4 linguri nuci caju
- o lingura ulei de masline
- patrunjel dupa gust
- 2 catei de usturoi

Toate ingredientele se pun in mixer si se mixeaza pana rezulta o pasta albicioasa omogena.

Imagine atasata: DSC00683.JPG
0

#20 Useril este offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 04 August 2010 - 11:37 AM

Vezi postareaAmarena, la Aug 1 2010, 11:53 AM, a spus:

devii nemuritor daca esti raw vegan?

Ai descoperit secretul vietii vesnice :D
0