Marian Timofte, proprietarul unui autoturism marca VW Passat, cu numarul IS 06 SVA, circula pe strada Ciric cand a fost izbit de o masina marca Dacia Logan. In urma impactului, autoturismul i-a fost avariat. De atunci ieseanul sta cu masina trasa pe dreapta, din cauza celor de la Astra Asigurari, care considera ca la mijloc ar fi vorba de o frauda, desi exista autorizatia de reparatii seria CR - numarul 1815433 si procesul verbal seria CC - numarul 8147623 intocmite de un reprezentant al Serviciului Rutier la dosarul de daune numarul IS1011DA000306. In ciuda acestor evidente, reprezentantii Astra Asigurari refuza sa-l despagubeasca pe proprietarul masinii avariate. „De doua luni ma tot plimba de la unul la altul si nimeni nu-mi spune nimic. Am toate documentele la dosar, inclusiv constatarea politistilor. La prima constatare mi-au trimis toate piesele - bineinteles ca nu originale, ci fabricate in China - iar la ce-a de-a doua au spus ca este vorba de o frauda si mi-au trimis dosarul la Bucuresti. De doua luni astept sa-mi repar autoturismul, insa din cauza nesimtirii lor nu pot sa o fac", ni s-a plans Marian Timofte.
In Ordinul 5/2010 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), la articolul 36, aliniatul 1 se precizeaza ca „despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca".
In cazul de fata au fost depuse toate documentele, autoturismul avariat a fost fotografiat, dar nu s-a eliberat procesul verbal de constatare, asa cum prevede procedura. Directorul zonal se imbolnavise brusc si nu a putut fi contactat nici pe telefonul de serviciu.
Reprezentantii Astra Asigurari la nivel central au fost zgarciti in a oferi o explicatie in acest caz. „Ne pare rau, informatii despre dosar putem oferi doar proprietarului", aceasta a fost declaratia reprezentantului Astra Asigurari, Alexandru Pavel.
Pentru ca inspectorii societatii de asigurari nu au respectat legislatia, Timofte sustine ca va face plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva inspectorilor si va actiona firma in judecata. (Andrei Hurbea)
„De doua luni cei de la Astra Asigurari ma tot plimba de la unul la altul si nimeni nu-mi spune nimic. Am toate documentele la dosar, inclusiv constatarea politistilor, dar nu-mi pot repara autoturismul din cauza lor" – Mihai Timofte