Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Noaptea Bibliotecilor, cu scriitori si muzica Evaluare topic: - - - - -

#1 Useril este offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 28 July 2011 - 12:25 AM

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment in premiera in Romania, se va desfasura in noaptea de 1/2 oc­tom­brie, intre orele 18.00 - 4.00, in centrele din Bucuresti si din tara.
Misiunea proiectului este "rea­du­cerea la lumina" a mersului la bi­blioteca, cititul de placere si nevoia de documentare, in contextul digital al anului 2011. Scriitori, critici literari, poeti si cercetatori vor povesti experientele lor de lectura, iar muzica "unplugged" o sa ii poarte pe cititori, pentru cateva ore, printre povestile cartilor.
Organizatorii Noptii Bibliotecilor sunt Asociatia Excedo in parteneriat cu Asociatia Nationala a Biblio­te­carilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si Asociatia Mar­keter Club. "Am conceput acest pro­iect in conditiile in care chiar si romanii cu bani si educatie vad in Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale", explica organizatorii pe siteul dedicat evenimentului, www.noapteabibliotecilor.ro. Indife­rent cu cine am stat de vorba, oricat am fi sau ne-am da drept «hi-tech», «gadget freaks», PDF-ul nu poate in­vinge interactiunea cu hartia uzata de biblioteca si cu volumul de scriitura din aceste institutii, uitate de majoritatea tinerilor profesionisti.
In prezent, in Romania functi­o­neaza peste 3.000 de biblioteci pu­blice comunale, orasenesti, muni­ci­pa­le si judetene. UN rol foarte importatn in Noaptea Alba se asteapta sa aiba filiala Bucuresti a Asociatiei Na­tionale a Bibliotecarilor si Biblio­tecilor Publice din Romania (ANBPR), lan­sata la 1 iulie 2011. Pe langa cele mai importante institutii de gen din Bu­curesti - Biblioteca Nationala a Ro­maniei, Biblioteca Centrala Uni­ver­sitara, Biblioteca Metro­politana si Bi­blioteca Nationala Pedagogica-, s-au aratat interesate de manifestare la­casuri din alte mari orase.
0

Reclama

Partajeaza acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi