Referendum pentru familie
Bucuresti

Cum alegi rasnita de cafea potrivita?


Cum alegi rasnita de cafea potrivita?

Detalii

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
347

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu totii am fost tentati sau poate chiar am cumparat cafea boabe, pentru a beneficia de o aroma mai intensa a cafelei de dimineata si poate chiar am si macinat boabele cu mult inainte de a prepara cafeaua astfel rezultata. Insa, ne avertizeaza specialistii din domeniu, boabele de cafea trebuie sa fie macinate exact atunci cand sunt si consumate. Pentru ca, afirma ei, aroma fina a cafelei se disipeaza foarte repede, lucru care va duce, inevitabil, la o bautura lipsita de savoarea proprie.

Dar pentru a beneficia de o cafea aromata in canile noastre atunci cand ne trezim dimineata, mai trebuie sa tinem cont de rasnita pe care ne-o procuram. Fie ca e vorba de una cu lame rotative, aceasta recomandandu-se in cazul filtrelor de cafea, fie ca e vorba de una cu discuri de macinare, acest tip fiind ideal pentru espressoare, important este sa fim multumiti de alegerea facuta.

Cei care prefera o rasnita cu lame rotative, probabil stiu ca aceasta este cea mai cunoscuta, dar si cea mai accesibila din punct de vedere financiar. Nu este complicata ca si mod de constructie, avand motorul in partea inferioara, iar pe axul adiacent existand o lama cu doua brate, aceasta avand puterea la o turatie crescuta sa sparga boabele de cafea, insa nu intotdeauna la fel.

Pe de alta parte, cei care opteaza pentru rasnitele cu discuri de macinare, stiu ca acestea ofera o cafea macinata cu cea mai mare precizie, acest lucru fiind valabil pentru toata cantitatea de cafea care se macina. Acestea sunt modelele de rasnite ideale pentru a face un espresso bun, doar cu ajutorul lor reusind sa obtinem o cafea maruntita atat de fin.

Prin urmare, nu va mai ramane de facut decat sa aruncati o privire asupra tipului de rasnita care vi se potriveste cel mai bine, alaturi de caracteristici esentiale precum pret, brand si design, caci de gust se ocupa aparatul in sine.