Bucuresti
Fara poza

Rulouri din piept de curcan

Rulouri din piept de curcan

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
1944

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Rulouri din piept de curcan

Desi acum toti prefera carnea de porc, noi va propunem o reteta delicioasa cu carne de curcan. Vom pregati ceva delicios si totodata festiv.

Piept de curcan umplut, un fel de rulouri umplute cu o tocania speciala, invelita in slanina sau bacon si gatita la cuptor. Eu cred ca va fi ceva special pe masa dvs de petrecere. Am ales piept de curcan pentru a fi mai usor si a iesit o splendoare de reteta. Se poate servi impreuna cu felii de ceapa copte. Reteta consta din doua piese importante: umplutura pe care o facem separat si corpul pe care il efectuati din carne si slanina. Este musai sa avem ceva acrituri, mai ales ca ceapa este dulceaga.
Bautura recomandata: vin
Numar portii: 4

Ingrediente
  • 800 g file de curcan
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 2 cepe, taiate in felii groase, impreună cu pielea interioara
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingurita de seminte de fenicul
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 g carnati cruzi
  • 1 cana pesmet alb
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 100 g slanina (bacon)
  • 1 lingura faina
  • 200 ml vin alb sec sau 50 ml vermut
  • 400 ml supa de pui

  • Preparare piept de curcan umplut

    Pentru a prepara umplutura, se incalzeste uleiul si se gateste in el ceapa, usturoiul (ambele tocate) si seminte de fenicul. Tocana se gateste la foc mic, pana când ceapa se inmoaie. Adaugati carnati tocati, pesmet, coaja de lamaie, 2 linguri de suc de lamaie, patrunjel si ou.

    Pe folie de aluminiu aranjati bine bucatile de slanina (bacon). Se feliaza pieptul de curcan in bucati plate si se lipesc de stratul de slanina. Totul se face in forma dreptunghiulara. Incepeti sa distribuiti uniform umplutura. Rulati foarte strans. Se pune la copt la 190 ° C cu ceapa taiata si se lasa la copt pentru aproximativ 10 minute, acoperit cu folie. Folia este indepartata si se lasa pana cand se rumeneste la 200 ° C.

    Odata ce ati indepartat folia, se lasa timp de 10 minute, dupa care se poate taia. Se scurge din tava ulei, se adauga supa si vinul, dupa care se pune pe foc la flacara mare si se adauga bucatile de carne (rulourile). Strecurati sosul si ingrosati-l cu faina dizolvata in putina apa. Rulourile sunt servite cu ceapa prajita si sos.
    Fara poza