Bucuresti

Viziteaza manastirile pictate ale Bucovinei


Viziteaza manastirile pictate ale Bucovinei

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
292

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bucovina este situata in nord- estul Romaniei, la granita cu Ucraina. Regiunea este renumita pentru manastirile sale pictate, monumente care sunt protejate de patrimoniul mondial UNESCO. Vechile manastiri din Bucovina au devenit faimoase pentru frescele lor exterioare care prezinta scene biblice. Multe dintre manastiri au fost construite in secolele XV, XVI, iar picturile lor exterioare par extraordinar de bine pastrate si in ziua de astazi, ceea ce este uimitor avand in vedere cat de dure sunt iernile din zona.

In Bucovina poti ajunge cu trenul, cu avionul pe aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava sau cu masina. Poate doresti chiar sa inchiriezi o masina in vacanta ta. Aceasta iti va oferi mai multa libertate de a te deplasa. Cateva zile ar trebui sa fie suficiente pentru a te bucura de cele mai importante destinatii din turneul tau prin Bucovina.

Manastirile pictate au devenit o destinatie majora pentru turismul romanesc, iar nordul Moldovei este cel mai potrivit loc pentru a merge. Cele mai importante biserici si manastiri din zona sunt: Arbore, Manastirea Humorului, Humor, Moldovita, Sucevita, Putna, Patrauti, Probota, Dragomirna si Voronet. In afara de acestea, exista zeci de alte manastiri mai putin faimoase in preajma, astfel incat cu siguranta vei gasi una care o sa iti placa cel mai mult.

Manastirea Voronet sau „Capela Sixtina a Estului”, cum mai este numita, este cunoscuta in intreaga lume pentru unicul sau „Albastru de Voronet”, o culoare speciala, emblematica, care nu a fost inca descoperita cum s-a format. Putna este o alta destinatie esentiala: aici este ingropat Stefan cel Mare, cel mai important domnitor medieval al Moldovei, iar locul a devenit foarte important pentru Ortodoxia Romana.

Poti gasi uimitoare unitati de cazare in Bucovina. Una dintre ele este Complex Lions din Voronet, care cu siguranta te va fermeca prin arhitectura sa exterioara, de cum pasesti pe poarta pensiunii. Locatia este foarte moderna, fiind deschisa in vara anului trecut. Aici ai posibilitatea de a te relaxa in una dintre cele 30 de camere ale complexului, poti simti prospetimea si racoarea aerului de munte si iti poti rasfata cu incredere papilele gustative cu preparate traditionale bucovinene. Pentru rezervari, acceseaza site-ul web al complexului, www.complexlions.ro.

Bucovina este extraordinar de bogata in mestesuguri traditionale, iar bucataria din zona este un amestecfoarte special de influente romanesti, ucrainene si austriece. Daca principalul motiv pentru care vizitezi Moldova este sa descoperi traditiile sale, atunci Bucovina este locul potrivit pentru a face asta. Manastirile pictate sunt doar inceputul incursiunii. Iti garantez ca vei descoperi aici, oameni extraordinari si locuri care te vor face sa te intorci.