Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Top 10 cei mai buni fotbalisti romani ai tuturor timpurilor

Top 10 cei mai buni fotbalisti romani ai tuturor timpurilor

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
47715

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Fotbalul ne-a tinut mereu aproape unii de ceilalti, in cele mai frumoase momente ale echipelor romanesti: finala Cupei Campionilor din 86’ sau mondialul din 1994, in care intreaga suflarea microbista s-a bucurat de cea mai mare performanta a tricolorilor, iar lista poate continua. Cine sunt cei care au transformat un simplu sport in momente magice pentru cei de acasa? Iata cum arata topul celor mai buni fotbalisti romani din toate timpurile:

10. Ladislau Bölöni

Ales de doua ori “Cel mai bun fotbalist al Romaniei”, in 1977 si 1983, Bölöni a jucat un rol fundamental in echipa Stelei din 1986. De asemenea, fotbalistul a fost mai mult decat decisiv si in configuratia echipei nationale, pentru care a punctat 102 selectii si a marcat 22 de goluri. In istoria fotbalului romanesc, doar patru jucatori au fost de mai multe ori convocati la lotul national decat “Loti” Bölöni. In prezent, acesta antreneaza echipa Royal Antwerp din Belgia.

9. Miodrag Belodedici

Chiar daca nu a reusit la echipa nationala aceleasi rezultate remarcabile precum cele ale lui Boloni, Miodrag Belodedici a facut performanta la cluburile pentru care a jucat. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua in 1986, repetand performanta in 1991, in perioada in care a jucat pentru Steaua Rosie Belgrad. Miodrag si-a incheiat cariera de fotbalist in 2001, la echipa cu ajutorul careia a reusit sa faca pasul catre fotbalul european: Steaua Bucuresti.

8. Helmuth Duckadam

“Eroul de la Sevilla”, asa cum este supranumit legendarul portar, a primit aceasta porecla dupa ce a stabilit un record mondial, in finala Cupei Campionilor din 1986, castigata de Steaua Bucuresti in fata Barcelonei. Duckadam a aparat atunci patru lovituri de la 11 metri consecutive. La doar 27 de ani, cariera sa era curmata brusc de un anevrism, ce a cauzat o interventie chirurgicala la bratul drept. Pentru o perioada de trei ani, a fost nevoit sa lipseasca din activitatea sportiva, revenind (pentru doar doua sezoane) in poarta celor de la Vagonul Arad.

7. Dan Petrescu

Fara discutie, este cel mai bun fundas dreapta din istoria fotbalului romanesc. Si-a inceput cariera profesionista la Steaua Bucuresti, pentru care a jucat din 1985 pana in 1991. A urmat apoi aventura sa, de mai bine de un deceniu, prin fotbalul european. Mai intai in Italia, la Foggia Calcio si Genoa, trecand apoi la fotbalul britanic. In Anglia, Dan Petrescu a jucat pentru Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City si Southampton. Pentru echipa nationala, fundasul a punctat 95 de selectii si a marcat 12 goluri. A participat la patru turnee finale: doua campionate mondiale si doua campionate europene.

6. Adrian Mutu

“Briliantul” si-a inceput cariera la FC Arges, fiind transferat apoi la Dinamo Bucuresti. Aici, Mutu a reusit o performanta uimitoare: 30 de goluri in 36 de meciuri. Aceste cifre le-au atras atentia celor de la Inter Milano, pentru care Mutu a evoluat in sezonul 1999-2000. Aventura italiana a continuat la Verona si Parma, dupa care Mutu a fost transferat la clubul londonez Chelsea. Dupa scandalul in care a fost prins si perioada de suspendare, Mutu s-a intors in Italia, mai intai la Juventus si apoi la Fiorentina. La echipa nationala, “Briliantul” a marcat 35 de goluri in 77 de meciuri. Si-a incheiat cariera de club in 2016, la echipa ASA Tg. Mures. Mutu a fost numit de patru ori “Cel mai bun fotbalist al anului din Romania”.

5. Cristian Chivu

La cluburile din Romania, Chivu nu a jucat decat intre 1996 si 1999. Dupa aceasta perioada, fundasul a plecat sa joace pentru cluburile din Vestul Europei, acolo unde a atins performanta dupa performanta: campion al Olandei cu Ajax, detinator al Cupei si Supercupei Olandeze, triplu campion al Italiei cu Inter Milano, dublu detinator al Cupei Italiei, castigator al Campionatului Mondial al Cluburilor FIFA si detinator al trofeului Champions League in 2010. Mai mult decat atat, Chivu este castigator al trofeului “Marco van Basten” in 1999, castigator al titlului “Cel mai bun fotbalist din Olanda” in 2002, de doua ori castigator al titlului de “Jucatorul anului la Ajax” si jucator al “Echipei Anului 2002 UEFA”. De asemenea, Chivu a fost ales de patru ori “Cel mai bun jucator roman al anului”.

4. Ilie Balaci

“Minunea blonda” sau “Printul din Banie”, asa cum este supranumit regretatul Ilie Balaci, a contribuit decisiv la cele trei cupe si cele trei titluri, pe care Universitatea Craiova le-a castigat in perioada 1974-1984. De asemenea, Balaci a facut parte din lotul oltenilor, la castigarea Cupei Balcanilor, din 1980. A fost desemnat “Fotbalistul anului in Romania” atat in 1981, cat si in 1982. Pentru echipa nationala, Ilie Balaci a strans 65 de meciuri, in care a marcat 8 goluri.

3. Gica Popescu

Este jucatorul care a participat cu echipa nationala la cinci turnee finale: Campionatele Mondiale de Fotbal din 1990, 1994 si 1998 / Campionatele Europene de Fotbal din 1996 si 2000. Giga Popescu si-a inceput cariera la Universitatea Craiova, unde a evoluat timp de cinci sezoane. De asemenea, a jucat pentru mult mai putin timp atat pentru Steaua, cat si pentru Dinamo.

Alaturi de gruparea din Ghencea, Gica Popescu a castigat Cupa si Campionatul in 1988. Alte realizari din portofoliul sau: trei trofee cu PSV Eindhoven, trei trofee cu FC Barcelona. Pentru gruparea catalana, fundasul roman (al carei capitan a fost in perioada lui Johan Cruyff) a castigat si Cupa Cupelor, in 1997. Evident, ramane la final perioada sa de la Galatasaray, echipa pentru care a castigat sapte trofee, cele mai notabile performante fiind Cupa UEFA si Supercupa Europei. La echipa nationala, Giga Popescu a jucat in 115 meciuri.

2. Nicolae Dobrin

“Printul din Trivale”, cel care putea rezolva de unul singur soarta unui meci, a ramas in istoria fotbalului autohton ca fiind un maestru al driblingurilor si un etalon in executarea loviturilor libere. In cariera sa de 21 de ani la nivel de club, Dobrin a jucat doar 13 meciuri pentru Chindia Targoviste, restul de 395 de partide jucandu-le pentru culorile echipei sale de suflet: FC Arges. La “Nationala” a debutat la varsta de 19 ani, pe data de 1 iunie 1966, in meciul contra Republicii Federale Germane.

A strans un numar de 48 de meciuri pentru selectionata Romaniei, marcand 6 goluri. Din motive ce au ramas si astazi inca un mister pentru multi, Dobrin a refuzat transferul la Real Madrid, dupa meciul din Cupa Campionilor impotriva spaniolilor, in care jucatorul roman s-a remarcat cu o reusita. Santiago Bernabeu, celebrul presedinte al madrilenilor, a fost uimit de calitatile lui Dobrin, fiind dispus sa ofere 2 milioane de dolari pentru a-l transfera.

1. Gheorghe Hagi
La doar 20 de ani, in 1985, Hagi era desemnat “Cel mai bun fotbalist al Romaniei”, distinctie ce parca prevestea cariera stralucitoare a acestui mare jucator. Ulterior, avea sa mai primeasca acelasi titlu de inca cinci ori. In 1987 ajunge la Steaua Bucuresti, dupa sezoane incredibile pe care le reusise pana atunci la echipele Farul Constanta si Sportul Studentesc. Direct din Ghencea, “Regele” ajunge la Real Madrid, echipa pentru a jucat timp de doua sezoane, dupa care a urmat scurta perioada de timp la Brescia.

La finalul Campionatului Mondial din 1994, atunci cand Hagi a demonstrat lumii intregi faptul ca este unul dintre cei mai valorosi jucatori de pe intreaga planeta, acesta a semnat cu Barcelona. Sfarsitul carierei de fotbalist l-a gasit jucand pentru culorile echipei Galatasaray Istanbul, pentru care a castigat absolut toate titlurile nationale si europene, mai putin Cupa Campionilor. Pentru selectionata Romaniei, Gica Hagi a jucat in 125 de meciuri si a marcat 35 de goluri. Gica Hagi a fost singurul fotbalist roman inclus de FIFA in “TOP 100 Cei mai buni fotbalisti ai lumii din toate timpurile.”

Ne mandrim cu o lista intreaga de fotbalisti romani, care au facut istorie atat pe plan intern, cat si in marile competitii europene. Vine din urma o generatie tanara, pregatita sa ajunga la performantele unor jucatori precum Chivu, Hagi sau Belodedici? Timpul va confirma sau nu acest lucru. Pana atunci, ramai alaturi de meciurile televizate din primul esantion fotbalistic romanesc, precum si de site-urile ce iti pun la dispozitie pariuri din Campionatul Romaniei. Pentru ca poti avea oricand parte de surprize placute, produse chiar de cei mai tineri jucatori romani ai momentului!

Sursa foto: wikipedia.org/wiki/File:Helmuth_Duckadam_1986.jpg

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro