Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Despre Sushi

Despre Sushi

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1423

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Despre Sushi

Minunat de cuceritor, artistic si cultural, sushi ramane un mister pentru cei neinitiati. Spre deosebire de sushi-ul cumparat din hipermarket-uri, savurarea unui sushi japonez autentic este de neuitat. Bucatarii experimentati au darul de a transforma fiecare imbucatura intr-o experienta culinara unica prin culoarea, textura, gustul si prezentarea sa. Afla mai multe despre acest preparat rafinat si descopera-i gustul irezistibil.

Sushi isi are originea in afara Japoniei

Desi japonezii primesc laudele pentru ceea ce numim sushi azi, se crede ca sushi-ul a fost preparat pentru prima oara in Asia de Sud-Est. Nare-zushi, peste fermentat si invelit in orez acru, a aparut undeva in jurul Raului Mekong inainte de a ajunge in China si mai apoi in Japonia. Sushi-ul modern, asa cum il cunoastem noi azi, a fost inventat in Japonia de Hanaya Yohei spre sfarsitul perioadei Edo.

La inceput Sushi era mancare fast-food ieftina

Initial sushi si-a atras adeptii fiind o gustare ieftina si rapida pe care o puteai manca cu mana in timp ce vizionai un spectacol. Insa, intre timp atat ingredientele folosite, cat si tehnicele de preparare au devenit mai sofisticate, iar la momentul actual sushi este un preparat deosebit de rafinat.

La inceput, orezul din sushi nu se manca niciodata

Orezul acru, fermentat era infasurat in jurul pestelui fermentat doar pentru a ajuta in procesul de creare a umami- un gust acrisor unic. Odata ce procesul de fermentare era complet, orezul era indepartat si doar pestele era consumat.

Sushi ar trebui mancat cu mana

Daca am vrea sa mancam sushi in Bucuresti intr-un mod cat se poate de traditional atunci acesta ar trebui mancat cu mana. Respectand obiceiurile japoneze autentice, betisoarele de lemn sunt folosite doar pentru a manca sashimi- felii de peste crud.

Orezul din sushi nu se inmoaie in sos

Doar partea cu peste a unui nigiri se inmoaie in sos, niciodata orezul. Pentru obtinerea texturii corecte a orezului este nevoie de mult efort si pricepere, iar saturarea acestuia cu un sos pana ce incepe sa se destrame in bol este considerat un gest de amator.

Nigiri se mananca cu susul in jos

Cunoscatorii de sushi recomanda ca nigiri, o felie de peste asezata peste o fasie de orez, sa fie savurat cu susul in jos pentru ca papilele gustative sa faca mai intai contact cu pestele.

Chiar si sushi-ul proaspat este mai intai congelat

Legislatia din domeniul sigurantei alimentelor din Europa si SUA impun congelarea pestelui crud pentru o anumita perioada de timp pentru a omora parazitii. In Europa, pestele crud trebuie sa fie inghetat in prealabil la -20 grade Celsius pentru cel putin 24 de ore. Pana si cel mai proasapt peste crud servit in restaurantele japoneze occidentale a fost congelat, ceea ce modifica textura si gustul initial.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro