Bucuresti

6 luni de casting pentru Poveste de dragoste: Raluca Aprodu este Aprilia în Poveste de dragoste – din 27 noiembrie în cinematografe

6 luni de casting pentru Poveste de dragoste: Raluca Aprodu este Aprilia în Poveste de dragoste – din 27 noiembrie în cinematografe

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
519

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Raluca Aprodu este Aprilia în Poveste de dragoste – din 27 noiembrie în cinematografe
O tânără actriță la început de drum. Nesigură, sensibilă și totodată puternică. Acesta este personajul pe care Raluca Aprodu îl interpretează în Poveste de dragoste, primul love story românesc ce urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.
Castingul pentru Poveste de dragoste a durat 6 luni. “Trebuia să aleg doi oameni care să se potrivească unul cu celălalt, să empatizeze, să transmită mesajul pe care eu îl doresc. Este cel mai important lucru pentru ca o poveste dragoste să fie credibilă”, povestește regizorul Cristina Iacob. Primul actor ales în urma castingului a fost Raluca Aprodu, cunoscută publicului românesc de la tv și de pe scenele teatrelor bucureștene. “Am idealizat, așa cum tindem toți să idealizăm. Pentru rolul principal feminin căutam o fată frumoasă, talentată, sensibilă, care să transmită și emoție și putere. ”
<<M-a sunat Cristina și mi-a spus: “Ce faci, Aprilia?”. Așa m-a anunțat că am luat proba. Și a fost foarte frumos momentul pentru mine>>, povestește Raluca Aprodu care spune despre Aprilia că este “o fată tânără, căreia viața îi deschide multe drumuri. O fată inocentă, care se învârte, ca și mine, în lumea artiștilor, o lume destul de dură.”
Căutările au continuat pentru personajul lui Sebastian: “Problema nu era că nu găseam un actor bun. Problema era că nu găseam un actor care să se potrivească cu înălțimea Ralucăi, fizionomia, atitudinea ei. L-am găsit pe Dragoș Bucur care m-a refuzat la început, care nu acrezut că personajul poate fi pentru el. Am continuat căutările și m-am întors tot la Dragoș, convinsă fiind că fără el nu pot să fac filmul”, spune Cristina Iacob.
Mai multe detalii despre castingul Poveste de dragoste găsiți aici: https://youtu.be/jRSVW99OYQU
Poveste de dragoste este primul love story românesc. Nu este prima noutate pe care filmul o aduce în peisajul românesc: Poveste de dragoste are parte de primul poster animat, pe care îl puteți vedea aici: https://youtu.be/Rfwo0WyJ2Js . Posterul a fost creat de SafeFrame, un studio de efecte vizuale și animație premiat internațional. Printr-o combinație de experiență tehnică și artistică, studioul are abilitățile necesare producțiilor mari de film, de la concept, storyboard și supervizare pe set până la stereografie și animație 3D.
Costumele au fost create special pentru acest film de Doina Levintza. Aprilia schimbă peste 10 ținute de basm, completând atmosfera de poveste pe care o creează filmul.
Poveste de dragostea rulat în premieră internațională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiția internațională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Montreal și în cadrul celei de-a 20-a ediția a Festivalului Internațional de Film Portobello. Sâmbătă, 24 octombrie, filmul va fi proiectat la Miami, în cadrul Focus on Romania Film Festival – Ft. Lauderdale Waves 2015.
Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?
Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.
În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.