Bucuresti

Ana Blandiana si Romulus Rusan la „Oglinzi ale realului si literaturi in oglinda. Reprezentari ale comunismului in literatura romana

Ana Blandiana si Romulus Rusan la „Oglinzi ale realului si literaturi in oglinda. Reprezentari ale comunismului in literatura romana

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 ani si 7 luni
Vizualizari
905

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 14 februarie 201416:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ana Blandiana şi Romulus Rusan la Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă.
Reprezentări ale comunismului în literatura română”
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează vineri, 14 februarie, începând cu ora 16.00, prima întâlnire din seria de dezbateri dedicate literaturii, „Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă. Reprezentări ale comunismului în literatura română”, care îi va avea ca invitaţi pe scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan.

Cu ocazia lansării seriei de dezbateri cu şi despre scriitorii români, organizate de IICCMER, alături de invitaţi vor interveni Andrei Muraru (preşedinte executiv IICCMER), Carmen Muşat (Universitatea din Bucureşti/Observator cultural) şi Camelia Runceanu (IICCMER).
Evenimentul face parte dintr-o serie de dezbateri dedicate locului şi rolului literaturii în spaţiul intelectual românesc, concepută de IICCMER în vederea unei mai bune înţelegeri a modului în care literatura a evoluat în ultimele decenii şi a practicilor literare din perioada comunistă faţă de cele din postcomunism. Întâlnirile vor reuni scriitori de diferite generaţii, istorici, critici şi traducători literari, dar şi promotori ai literaturii, şi vor urmări să exploreze specificul fiecăreia dintre cele două literaturi: cea apărută în perioada comunistă, în regim autoritar, şi cea apărută după 1989, în democraţie.
Dezbaterile din seria „Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă. Reprezentări ale comunismului în literatura română” vor fi organizate lunar, începând cu februarie 2014, şi se adresează cercetătorilor interesaţi de istoria recentă, de fenomenul comunist, specialişti ai literaturii şi traducători, editori, agenţi literari, studenţi în domeniul ştiinţelor umaniste şi sociale, dar şi publicului larg.