Bucuresti

Anemica? Cum putem preveni asta prin alimentatia potrivita!

Anemica? Cum putem preveni asta prin alimentatia potrivita!

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
609

Voteaza & Distribuie

Prezentare

V-ati simtit vreodata obositi, slabi, ametiti si fara putere? Acestea sunt unele dintre cele mai clare semne ale lipsei de fier in sange. Deficienta prelungita a acestui element important este baza pentru dezvoltarea de anemie.

Pentru a recastiga energia si pentru a preveni anemia, este bine sa includeti in alimentatia dvs mai multe produse bogate in fier. Acest element este vital pentru producerea de celule rosii din sange. Acesta joaca un rol important in transportul de oxigen la toate partile corpului, precum si eliminarea dioxidului de carbon din tesuturi.
Anemia apare cel mai frecvent la femei, fete, copii si sportivi. Deficienta de fier poate fi corectata prin alimente bogate in acest element important.

Iata care sunt cele mai bune surse de fier din natura:
Organe de animale – ficat, inima, rinichi. Acestea sunt cunoscute ca surse de energie puternice, din cauza continutului sau ridicat de fier. Ele sunt, de asemenea, bogate in vitamine, aminoacizi si alte minerale.
Desi sunt bogate in fier, aceste alimente nu sunt recomandate pentru femeile insarcinate, persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, cei cu nivelul ridicat de colesterol sau cei care au suferit un atac de cord sau accident vascular cerebral.

http://bewoman.ro/