Bucuresti

Aparat dentar

Aparat dentar

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
2110

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De mica am avut probleme cu dantura, si nu am avut niste dinti perfect drepti, iar majoritatea celor pe care ii cunosc mi-au spus ca daca ai nevoie de un aparat dentar, este bine sa il porti de preferat cand esti copil. In special din cauza aspectului nu foarte estetic. Dar este posibil sa ma fi inselat.

Stomatologii specializati in aparate dentare, ortodontii, decid, dupa mai multe tipuri de analize, ce tip de tratament este potrivit pacientului si ce aparat poate include acesta.

Un aparat dentar aplica o presiune continua asupra dintilor, pentru o perioada determinata de timp, care sa le induca miscarea intr-o anumita directie. Pe masura ce dantura migreaza in directia impusa, maxilarul se adapteaza la noua forma. Aparatele pot avea componente facute din metal, ceramica, plastic sau, varianta preferata a majoritatii, otel inoxidabil.

Aparatele dentare sunt, in primul rand, mobile sau fixe. Chiar daca sunt purtate pe perioada tratamentului de corectie dentara, tipul cauzei poate determina ce fel de aparat ii este potrivit unui pacient. Apoi, in functie de intensitatea problemelor, acestea pot fi alese dintre cele mai noi modele disponibile.

O noutate in domeniul ortodontiei o reprezinta optiunea pentru un aparat dentar safir. Sunt fabricate din safir mono-cristalin pur si sunt transparente. Se integreaza perfect intr-o dantura de culoare alba si sunt mai confortabile decat cele metalice. Un astfel de produs poate fi folosit si de persoane al caror job nu le permite un aparat clasic. Cu toate ca mai sunt persoane la care apare si fobia de stomatolog, ei bine eu am noroc pana acum, si am avut parte doar de experiente ok, cu stomatologi cu experienta. Chiar daca abia acum m-am decis sa rezolv aceasta problema veche, si anume sa am o dantura cu dinti perfect drepti, trebuie sa amintesc si faptul, ca am avut probleme mari cu cariile din cauza dulciurilor. Cu un pret, destul de costisitor, si multe vizite la stomatolog totul s-a rezolvat, insa de atunci am invatat sa am grija, sa nu exagerez cu dulciurile, sau alte alimente daunatoare danturii, si sa accord o atentie deosebita igienei dentare, deoarece am aflat pe pielea mea, ca cel mai bine este sa ne pastram dintii sanatosi. Daca avem dubii in ceea ce priveste aspectul dintilor nostri, putem oricand apela la experti.