Bucuresti

Centrul oftalmologic Oculus - printre cele 7 centre mondiale care implementeaza cea mai noua tehnologie de operare a cataractei

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
1370

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Centrul oftalmologic Oculus a fost selectat printre cele 7 centre de referinţă mondiale care implementează cea mai nouă tehnologie din lume în domeniul cataractei
200 de pacienţi operaţi în România până în prezent cu Suita "Cataracta refractivă".

Cea mai nouă tehnologie din lume menită să realizeze cu maximă precizie şi acurateţe operaţia de cataractă, "Cataract Refractive Surgery Suite" (Suita "Cataractă refractivă"), a fost introdusă şi în România prin Centrul oftalmologic Oculus. Cea mai mare clinică de oftalmologie privată din România, care anul acesta aniversează 20 de ani de la înfiinţare, a fost selectată printre cele 7 centre de referinţă mondiale (patru centre în SUA şi trei în Europa) unde a fost implementat acest sistem extrem de avansat. Până în prezent, în ultimele două luni de când e folosit, la Clinica Oculus au fost operaţi aproximativ 200 de pacienţi cu Suita "Cataracta refractivă".

În perioada 5-8 octombrie 2013, echipa Oculus a fost invitată să participe la cel de-al 31-lea Congres al Societății Europene de Cataractă şi Chirurgie Refractivă (ESCRS) de la Amsterdam (Olanda), care a găzduit o importantă sesiune de operaţii oftalmologice cu Femto-Laserul, şi cu acest sistem computerizat, “Suita”, în regim live. Dr. Ozana Moraru a fost invitată sa participe ca operator chirurg, alături de alţi cinci colegi din întreaga lume, reputați chirurgi oftalmologi. Începând din anul 2011, doctorul Ozana Moraru este şi reprezentantul României şi al Europei de Est în boardul ESCRS.

De asemenea, tot aici Dr. Ozana şi Cristian Moraru au fost invitaţi să susţină prezentări pe tema acestei noi tehnologii în operaţia de cataractă, în faţa membrilor Societăţii Oftalmologice Australiene şi ai Noii Zeelande, precum şi în faţa celor mai renumiţi membri ai Societăţii Oftalmologice Ruse.

Lansată oficial în urmă cu o săptămână, la cel mai important congres european de Oftalmologie, ESCRS, suita de patru aparate inovatoare pentru chirurgia oculară reprezintă cea mai nouă tehnologie din lume în operaţia de cataractă. Cele patru impresionante aparate care o compun - Femtolaserul LenSx, sistemul tip GPS de înregistrare şi urmărire a datelor pacientului Verion, microscopul operator LuxOr şi aparatul de facoemulsificare Centurion - asigură o maximă precizie în realizarea diverşilor timpi operatori, prin controlul şi evaluarea complet computerizată a acestora.

La consultaţia pre-operatorie pacientului i se realizează nişte măsuratori computerizate, conform fotografiei ochiului (Imaging digital), date ce vor fi transferate într-un calculator (planning) prin care se "judecă" aceste măsurători şi se stabilesc locul inciziilor, valoarea dioptrică a cristalinului artificial ce trebuie implantat, centrarea perfectă a acestuia, dar şi poziţia cristalinului toric pentru pacienţii cu astigmatism. Toate aceste date sunt transferate automat în microscopul operator, devenind ghidaj şi repere pentru chirurg, astfel eliminând posibila eroare umană în majoritatea timpilor operatori. Chiar şi implantarea propriu-zisă a cristalinului artificial a devenit computerizată în cea mai mare măsură, prin sistemul automat denumit Autosert.

Oculus a marcat o premieră în domeniul microchirurgiei oculare încă de la începutul anului, când a implementat Femto-Laserul, cel mai complet şi avansat laser de chirurgie a cataractei, tehnologie de ultimă generaţie folosită pentru prima dată în România şi în Europa de Est, la Clinica Oculus din Bucureşti. Principalul avantaj oferit de Femto-Laser este precizia microscopică cu care efectuează prima şi cea mai importantă parte a operaţiei, de la realizarea inciziilor la fragmentarea cristalinului "bolnav", până la centrarea perfectă a locului pe unde se va implanta cristalinul artificial. Datorită acestui tip de laser, inciziile se cicatrizează foarte rapid, fără disconfort, recuperarea vizuală având loc aproape instantaneu după operație.
Selectarea Centrului oftalmologic Oculus printre cele doar 7 centre de referinţă mondiale care implementează cea mai nouă tehnologie în domeniul cataractei ne bucură şi ne onorează deopotrivă. Suntem conştienţi că o astfel de recunoaştere ne situează în avangarda tehnologiei cele mai avansate în domeniul celui mai complex sistem de microchirurgie a cataractei, dar ne şi ne creează premisele maximei calităţi faţă de pacienţii Oculus. Suita <Cataracta Refractivă> asigură inestimabile resurse noi, care vin in sprijinul pacientului, prin precizia si siguranta pe care le confera toate aceste noi tehnologii a declarat dr. Ozana Moraru.

Despre Oculus:
Înfiinţat în 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România şi cea mai mare clinică oftalmologică privata din ţară, atât ca personal, numărând 57 de angajaţi, cât şi prin amploarea serviciilor medicale (consultaţii şi operaţii): 8 cabinete în care sunt consultaţi şi trataţi zilnic în medie 200-250 pacienţi, două săli cu trei mese operatorii, efectuându-se aproximativ 550-650 operaţii pe lună. Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialităţi medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser şi chirurgicale pentru afecţiuni vitro– retiniene.
www.eye.ro