Bucuresti

Consiliul National al Elevilor condamna decizia Camerei Deputatilor privind finantarea de baza

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
416

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Consiliul Național al Elevilor își exprimă dezamăgirea față de votul acordat ieri, 18.03.2015, în cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului României privind finanţarea de bază a învățământului preuniversitar particular şi confesional acreditat. Camera Deputaților a decis să respingă amendamentele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport ce urmăreau acordarea finanțărilor de bază pentru învățământul preuniversitar particular și confesional acreditat din anul 2015 și nu de la finele anului 2016, precum propunea proiectul adoptat de către Senatul României.
Structura reprezentativă a elevilor la nivel național dorește să reamintească faptul că orice elev, indiferent de apartenența sa la o unitate de învățământ de stat, confesională sau particulară este egal în drepturi cu colegii săi. Decizia Camerei Deputaților nu poate decât să creeze discriminări inutile și să mărească discrepanța dintre tipurile de unități de învățământ din România.
Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă, speră că elevilor din învățământul confesional și particular le vor fi garantate aceleași drepturi la nivel de finanțare de bază ca ale celor din învățământul de stat românesc și este dispus să lupte în continuare pentru a asigura respectarea acestor drepturi.