Bucuresti

Cum ne menţinem străzile curate

Cum ne menţinem străzile curate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 ani si 4 luni
Vizualizari
774

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Străzile care sunt circulate atât de pietoni, cât şi de autovehicule de mic sau de mare tonaj sunt imaginea oraşelor în care există acestea. Dacă vrei să spui câteva cuvinte despre un anumit loc sau despre o anumită administraţie publică, atunci te poţi uita pe străzi, pe trotuare şi în general în locurile publice pentru a-ţi face o idee despre ce şi cum. Ca cetăţeni ai ţării acesteia cu care de altfel ne mândrim, ne dorim ca locurile prin care trecem şi pe care le vedem în mod zilnic să arate cât mai bine, să fie curate şi să afişeze exact preocuparea Primăriei sau a Administraţiei Locale pentru mediul în care trăim cu toţii.

Firme de vidanjare şi de salubritate

Pentru asta, există firmele de vidanjare şi de curăţare a locurilor publice, ce oferă servicii de cosmetizare şi de desfundare a canalelor de scurgere sau de eliminare a murdăriei de pe străzi, de pe trotuare şi din zonele care ţin de domeniul public. O societate de vidanjare Bucureşti poate să fie salvatorul străzilor din capitală, dintr-un anumit sector sau din mai multe sectoare, după cum se doreşte. Pentru a ne vedea ţara curată şi ecologizată, ca locuitori ai acesteia a trebuit să tragem semnale de alarmă de mai multe ori pentru a evidenţia această problemă la nivel local sau naţional. Însă, într-o societate normală, lucrurile ar trebui să funcţioneze fără ca nimeni să se sesizeze şi să aducă asta în vederea celor care ar trebui să se ocupe.

Preocuparea cetăţenilor

Cum ne menţinem aşadar străzile curate? Noi, ca cetăţeni, am putea începe acest lucru încă de când ni-l vom pune în cap. Ca pietoni sau ca şoferi, putem să ajutăm la obţinerea unei Românii mai curate şi mai frumoase, care să se încadreze în normele unei naţiuni la nivel european. Am putea să încetăm a mai arunca gunoaie peste tot pe unde apucăm pentru că asta duce la îmbâcsirea căilor de acces cu tot felul de deşeuri, la înfundarea canalelor de scurgere şi aşa mai departe. Nouă nu ne place cum arată locurile prin care trecem adeseori, dar nu prea facem nimic în legătură cu aceste lucruri. Trebuie să fim conştienţi de alegerile noastre, de ceea ce se poate face şi de faptul că schimbarea poate începe cu noi.

Chiar dacă nu vom avea o patrie care să se asemene la alte criterii cu Anglia, Belgia sau Germania, cel puţin va fi curată şi nu ne vom mai face de râs prin alte ţări sau când turiştii străini ne vor vizita. Problema cu infrastructura este alta, însă ce se poate face cu conştiinciozitate, ar trebui să se pună în aplicare. Firmele de vidanjare şi de prestare de servicii pentru desfundare, ecologizare sau salubrizarea spaţiilor publice se ocupă cât se poate de profesionist de sarcinile de lucru ce le sunt acordate de către Primărie sau de către Administraţia Publică. Dacă se va continua în aceeaşi manieră cu lipsa de interes a cetăţenilor legată de mediul ce ne înconjoară, atunci putem spune că nu ne dorim cu adevărat asta.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306