Bucuresti

Destinaţii din Bucureşti

Destinaţii din Bucureşti

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
657

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă eşti în Bucureşti şi vrei să îţi petreceţi timpul în afara capitalei ai nenumărate opţiuni, de activităţi felurite care fie să te relaxeze, fie să te energizeze intr-un weeend activ. Iar pentru aceasta nici nu trebuie să conduci departe, într-o excursie de o zi.

Vizite la Palate
La un transfer de mai puţin de o jumătate de oră de Bucureşti se află Palatul Mogoşoaia. Ridicat de Constantin Brâncoveanu la începutul anilor 1700, construstrucţia-monument este un exemplu clasic al stilului brâncovenesc. Aşezarea pe marginea lacului, parcul din jurul Palatului pot să vă furnizeze câtevaore frumoase de relaxare. În utimii ani, administratorii au amenajat în zona verde a parcului locuri speciale pentru grătare. Astfel, dacă doriţi linişte, recomandat ar fi să vizitaţi parcul şi Palatul în timpul săptămânii.
Nu departe de Mogoşoaia se află Palatul Ştirbey. Construit la mijlocul secolului al 19-lea în stil veneţian, palatul este un simbol al somptuozităţii acelor vremuri. Plimbările pe domeniul de la Buftea pot fi relaxante. Totuşi, ca să nu conduceţi inutil până la Palat, verificaţi dacă în ziua în care v-aţi planificat vizita se ţine vreo nuntă care v-ar limita accesul.

Ieşiri între cultural şi activ
La aproximativ 30 km sud de Bucureşti, la Comana se află mănăstirea cu acelaşi nume. Lăcaşul aflat pe malul Neajlovului, în judeţul Giugiu, este citorit de Vlad Ţepes. Există istorici care susţin că de fapt Vlad Ţepeş ar odihni aici şi nu la Snagov.
În Comana încă mai este o parte a fostului Codru al Vlăsiei, iar în continuarea pădurii turistul poate admira Delta Neajlovului. Chiar la intrarea în pădure este un aprc de aventură, cu trasee pentru toate vârstele şi nivelurile de experienţă. Cei îndrăzneţi se pot da cu troliana peste lac.

Therme destinaţia pentru relaxare
Therme este cel mai nou si cel mai impunător loc de petrecere a impului liber din nordul Bucureştiului. Aflat la Baloteşti, la 20 km de Bucureşti, acesta este cel mai mare centru spa şii wellness din Europa. Cu facilităţi şi zone de agremenent pentru toate vârstele, Therme este un centru care se adresează întregii familii. Mai mult decât atât, centrul spa este o adevărată grădină botanică, având plantate peste 800 mii plante.
Toate destinaţiile descrise nu sunt mai departe de 30-40 de minute de condus din centrul Bucureştiului. Dacă nu conduceţi, puteţi apela la serviciile unei companii de închiriere a maşinilor cu şofer.