Bucuresti

Distributie internationala in “Flautul fermecat” la Opera Comica pentru Copii

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
517

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Distribuție internațională în “Flautul fermecat
la Opera Comică pentru Copii

China, Franța, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania și România - acestea sunt țările de proveniență ale soliștilor din “Flautul fermecat”, spectacolul a cărui premieră are loc vineri, pe 24 aprilie, de la ora 19:00, la Opera Comică pentru Copii.

Jucată de peste două secole pe marile scene lirice ale lumii, opera “Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder va face parte, începând din această primăvară, și din repertoriul actualei stagiuni a Operei Comice pentru Copii. Această producţie poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici și a coregrafului Cătălin Caracaș, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu. Coregrafia grupului de copii este realizată coregrafa Jaqueline Bratu.

Din distribuția internațională a operei “Flautul fermecat” de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, fac parte soliștii Plamena Anghelova (Bulgaria) și Gloria Tronel (Franța), ambele interpretând-o pe Regina Nopții; Margarita Antoniadou (Cipru), în rolul primeia dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpretează pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), în rolul lui Sarastro și Fang Shuang (China), în rolul lui Papageno.
Opera ilustrează povestea tânărului prinț Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul şi Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de Pamina în templul înţelepţilor. Atotputernica Regină a Nopţii va fi astfel învinsă de tinereţe, iubire şi adevăr.

<<Flautul fermecat>>, ultima operă a lui Mozart, <<Soarele muzicii>>, este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii în fața zgomotului. Veniți din imperiul Reginei Nopții, Tamino și Pamina găsesc lumina, trecând prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tăcerii, a imposibilei comunicări” - a declarat regizorul Cristian Mihăilescu. ”Lumea ce ne înconjoară e frumoasă, colorată, veselă, liberă, ca un freamăt de aripi. Ne-o înfățișează dionisiacii Papageno și Papagena. Copiii lor, Papagenuții, cum i-am numit noi, inventați de mine, vor duce mai departe această dragoste de viață, care face ca Pământul să trăiască. Privind la întâmplările de pe scenă, bucurându-vă de excelenții interpreți, lăsați-vă învăluiți, dragi copii de toate vârstele, de muzica celestă a celui iubit de Dumnezeu - pentru că aceasta semnifică numele lui, Amadeus.”. Apreciată pentru multiplele niveluri la care poate fi percepută, celebra operă este adaptată, în viziunea regizorului Cristian Mihăilescu, nivelului de înțelegere pe care-l au copiii cu vârsta cuprinsă între 5 - 15 ani, fără a-i fi diminuate farmecul și profunzimea pe care le poate recepta publicul adult.

Mozart e acel izvor nesecat, la care revii mereu cu certitudinea că a mai rămas ceva ce urmează să descoperi și care să-ți potolească setea de frumos. Iar <<Flautul Fermecat>>, ultima dintre celebrele sale creații, ar putea face parte din <<curricula>> oricărei instituții de cultură care-și asumă inclusiv un rol de educare a publicului, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Mă bucur să anunț că de acum face parte din stagiunea Operei Comice pentru Copii!” – a mărturisit Felicia Filip, director general al instituției.
Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) şi “Münchhausen” de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”).

Vă așteptăm așadar la premiera care va avea loc vineri, 24 aprilie 2015, ora 19:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16) și vă invităm la celelalte reprezentații cu ”Flautul fermecat” programate în luna mai.
Biletele (vor fi 20 de reprezentații ale operei “Flautul fermecat” de W.A. Mozart) se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - cu o oră înaintea începerii spectacolului - în limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL reprezentațiilor cu ”Flautul fermecat
la OPERA COMICĂ PENTRU COPII
(Calea Giulești nr. 16)
aprilie și mai 2015

Vineri, 24 aprilie, ora 19.00 – PREMIERĂ OFICIALĂ
Sala Mare
Luni, 27 aprilie, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 28 aprilie, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 29 aprilie, ora 11.00
Sala Mare
Luni, 4 mai, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 5 mai, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 6 mai, ora 11.00
Sala Mare
Sâmbătă, 9 mai, ora 11.00
Sala Mare
Luni, 11 mai, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 12 mai, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 13 mai, ora 11.00
Sala Mare
Sâmbătă, 16 mai, ora 11.00
Sala Mare
Luni, 18 mai, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 19 mai, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 20 mai, ora 11.00
Sala Mare
Sâmbătă, 23 mai, ora 11.00
Sala Mare
Luni, 25 mai, ora 11.00
Sala Mare
Marți, 26 mai, ora 11.00
Sala Mare
Miercuri, 27 mai, ora 11.00
Sala Mare
Sâmbătă, 30 mai, ora 11.00
Sala Mare