Bucuresti

Marin Cazacu, unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului @ Round Table București

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
553

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Marin Cazacu, unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului, va fi invitat joi seară la Round Table București

Joi, 25 februarie, de laora 19:00, va continua cel de-al doilea sezon al spectacolelor – conferință Round Table București moderate de reputatul muzicolog Valentina Sandu – Dediu. Invitatul special al serii de joiva fi Marin Cazacu, unul dintre cei mai apreciați violonceliști români. Dialogul purtat cu Valentina Sandu - Dediu va fi completat de momente artistice – surpriză în cadrul cărora vor concerta Marin Cazacu și formația camerală Violoncellissimo.

Evenimentul se va desfășura în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Strada Știrbei Vodă nr. 33), iar spectatorii din țară pot urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, după o rezervare solicitată la adresa de e-mail round.table.bucuresti@gmail.com
Publicul bucureștean va fi invitat în perioada imediat următoare să ia parte la două astfel de întâlniri avându-i în prim plan pe criticul literar și eseistul Dan C. Mihăilescu(3 martie) și arhitectul Ștefan Ghenciulescu(10 martie).

Marin Cazacu este solist concertist al Filarmonicii „GeorgeEnescu” din anul 1983şi desfăşoară o bogată activitate artistică atât în România, cât şi în Europa, Asia, America de Nord și America de Sud sub bagheta marilor dirijori ai lumii, concertând în cadrul festivalurilor internaționale de prestigiuprecum cele de la Berlin, Bratislava, Bucureşti, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Mateus, Osaka, Singapore, Seoul, Sofia, Tokio, Valencia sau Veneţia.

În calitate de cadru didactic al Universității Naţionale de Muzică din Bucureşti, Marin Cazacu a format un număr considerabil de studenți care s-au făcut remarcați la scenă internațională. În anul 1998 a fondat cvartetul Cellissimo - împreună cu Alexandra Guţu, Răzvan Suma şi Olga Mănescu -, iar cu studenţii săi susţine recitaluri de 8 până la 20 de violoncele în formaţia Violoncellissimo.

În anul 1999, Marin Cazacu a fondat Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii”, care se desfăşoară cu succes în fiecare vară la Sinaia în preajma aniversării marelui muzician (19 august 1881), festival ajuns anul acesta la ediția cu numărul XVII. Pentru organizarea acestui eveniment şi pentru înfiinţarea primei orchestre naţionale de tineret (Orchestra Română de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal), Marin Cazacu a primit importante distincții din partea forurilor de specialitate din România. Marin Cazacu a fondat, de asemenea, Romanian Sinfonietta Orchestra precum și Orchestra Junior.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta