Bucuresti

Pictori de azi la Balcic

Pictori de azi la Balcic

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
Elite Art Gallery
Vizualizari
660

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 21 februarie 2017 - Sambata 25 martie 201711:00-19:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

În perioada 21 februarie - 25 martie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Centrul Cultural ,,The Palace” vă aşteaptă să vizitați expoziția de grup cu titlul ,,Pictori de azi la Balcic”, reprezentând rezultatele taberei din septembrie 2016 și cea mai nouă ediție a unuia dintre cele mai importante proiecte dezvoltate și promovate de Elite Art Gallery, sub egida Elite Art Club UNESCO.

Tabăra din septembrie 2016 a fost găzduită de Centrul Cultural ,,The Palace” prin intermediul unui parteneriat fructuos care a asigurat artiștilor o vizită de lucru și creație pe parcursul a șapte zile (20-27 septembrie).

Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 21 februarie, ora 18.00. Evenimentul expozițional reunește lucrările artiștilor Tamás Borbála, Florina Breazu, Gabriela Culic, Daniela Donțu, Eugen Iovan, Nadejda Lungu, Georgian Mazerschi și Andreea Medar. Noua ediție a proiectului se remarcă prin noutatea abordării plastice și valorificarea emoției de Balcic, tradusă prin amprenta istorică dată de Regina Maria, coloniile de artă născute la începutul secolului al XX-lea și atmosferă.

„Printr-un exercițiu de identificare cu misterele locului, istoria și emoția Coastei de Argint, grupul format din artiști tineri au transpus pe pânză stări. Tematic s-a încercat desprinderea de peisaj, chiar dacă sursa de inspirație o reprezintă natura luxuriantă. Astfel, lumina, farmecul caselor orientale și albul calcarului au fost sintetizate prin prisma unui Balcic imaginar, încărcat de mister.

Marcată de un registru contemporan de interpretare și abordare, noua ediție a proiectului punctează capacitatea de percepție a peisajului prin noi tehnici de reprezentare. Experimentul și jocul compozițional devine o cale de exprimare iar văzutul recognoscibil devine un motiv de transformare plastică. Preponderent abstract, Balcicul din ultima ediție reprezintă o generație tânără de artiști contemporani români ce reușesc să vadă lumea din spatele peisajului, să traducă prin culoare emoție și să dezvolte prin noutate un subiect emblematic Școlii Românești de pictură.

În temeiul unei tradiții bogate și fructuoase, expoziția reflectă un Balcic ce-și schimbă identitatea prin viziuni artistice diferite și se transformă prin noi modalități de abordare, contextualizare și mesaj”. Ana Neagoe, curator

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 21 februarie-25 martie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.