Bucuresti

S-a lansat programul PREUS care ofera studentilor ASE stagii de practica in companii de top din tara

S-a lansat programul PREUS care ofera studentilor ASE stagii de practica in companii de top din tara

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
727

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) anunta lansarea programului „PREUS – Fii la inaltime”, un program dedicat studentilor ASE din Bucuresti, prin care acestia pot beneficia de stagii de practica in specializarea resurse umane in cadrul unor companii de top din Bucuresti.

Obiectivul principal al proiectului PREUS (www.preus.ase.ro) urmareste facilitarea tranzitiei de la scoala la viata profesionala pentru 275 de studenti de la ASE, de la facultatile in cadrul carora Managementul Resurselor Umane este prevazut in planul de invatamant ca disciplina de studiu. Acestia vor primi un pachet integrat de activitati de orientare si consiliere, de actiuni suport pentru debutul in cariera, inclusiv vizite de studiu si vizite tematice la companii, toate cu scopul final de a-si imbunatati oportunitatile de educatie si cariera. Dintre acestia, cel putin 150 de studenti vor beneficia de stagii de practica la potentiali angajatori de top, pentru insertia ulterioara pe piata muncii.

Programul a debutat prin identificarea si incheierea unor parteneriate de practica cu minim 10 companii de top din Bucuresti.

Cei 150 de studenti care doresc sa se specializeze in domeniul resurselor umane vor fi selectati si repartizati in cadrul companiilor partenere pentru a beneficia de stagii de practica. Pe toata perioada stagiilor se va face o monitorizare si se va dezvolta un studiu privind calitatea stagiilor si un ghid de bune practici pentru studenti si angajatori. Toti studentii vor beneficia de portofolii de practica si fise de evaluare a stagiilor de practica.

Programul „PREUS – Fii la inaltime” este realizat de Academia de Studii Economice din Bucuresti in parteneriat cu Focus Plus - companie de consultanta organizationala, de afaceri si de programe de formare – si United, agentie de marketing full-service. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritara nr. 2 corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

http://www.preus.ase.ro/