Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Scoala Gimnaziala Nr. 98 Avram Iancu

Scoala Nr. 98 Avram Iancu

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 4, Strada Stupilor, nr. 1
Telefon
0214610840
Fax
0214610840
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
5874

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Scoala Gimnaziala Nr. 98 Avram Iancu Bucuresti

Autobuze: 313, 784: Aliorului.

Situată în partea de sud a municipiului Bucureşti, în sectorul 4, în cartierul Berceni, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” şi-a deschis larg porţile pentru cei 600 de elevi, la 17 septembrie 1969. Cele 30 de cadre didactice, împreună cu Comitetul cetăţenesc de părinţi şi cu sprijinul întreprinderilor din jur: Danubiana, IMGB, IMUC, au reuşit să amenajeze sălile de clasă şi coridoarele şcolii, să pregătească baza sportivă, să planteze arbori şi arbuşti în spaţiile din jurul şcolii.
Şcoala a crescut şi s-a dezvoltat odată cu noul cartier reuşind ca, în scurt timp, să aibă laboratoare de chimie, fizică, biologie, ateliere pentru activităţile practice, cabinete de specialitate, toate, dotate cu mijloace de învăţământ moderne şi materiale didactice de calitate care să asigure o bună pregătire generală a elevilor. Terenurile sportive, permanent îngrijite, găzduiau campionatele sportive ale şcolii, iar parcul dendrologic, cu specii rare de arbori şi arbuşti, era întreţinut de colective de elevi şi de personalul de îngrijire sau de pază ale şcolii.
În perioada 1970-1989, colectivele de directori, consiliile de conducere şi comitetele cetăţeneşti de părinţi au acţionat pentru dezvoltarea bazei materiale a şcolii şi îmbogăţirea materialului didactic, pentru crearea unui spaţiu şcolar prietenos şi sănătos pentru elevi, pentru organizarea unor activităţi didactice şi educative eficiente şi obţinerea unor rezultatefoarte bune.
La început, activitatea şcolară s-a desfăşurat într-un schimb, apoi în două şi chiar în trei schimburi, anul şcolar 1981-1982 fiind acela în care au fost şcolarizaţi peste 3800 de elevi. Se poate remarca efortul fiecărui membru al colectivului didactic de a crea un mediu şcolar favorabil învăţării, de a asigura condiţii egale pentru participarea elevilor la activităţile didactice, educative şi la cele extraşcolare, dar şi preocuparea constantă pentru obţinerea unor rezultate deosebite cu elevii atât la învăţătură, cât şi la diversele concursuri şi competiţii şcolare organizate pe parcursul anilor.
Începând cu anul 1977, în colectivul didactic, a fost imprimat un nou spirit pentru modernizarea spaţiului şcolar, perfecţionarea pregătirii profesionale şi afirmarea fiecărui cadru didactic în activitatea didactică şi educativă. Ţinuta profesională şi morală a corpului didactic, seriozitatea şi competenţa, abnegaţia şi dăruirea celor care i-au trecut pragul, au propulsat-o nu numai în rândul şcolilor pilot, ci au făcut ca ea să devină şi spaţiu de desfăşurare a practicii pedagogice a studenţilor de la Universitatea din Bucureşti (la specialităţile lb. şi lit. română, lb.rusă, matematică, geografie) sau gazdă a numeroase cercuri pedagogice şi schimburi de experienţă ce evidenţiau eficienţă şi inovaţie în activitatea cu elevii.
În perioada 2000-2011, pentru elevii claselor I-IV, s-a derulat programul „School after School”, având aprobarea Consiliului de administraţie al şcolii, sprijinul Comitetului de părinţi şi fiind realizat cu larga participare şi implicare a majorităţii învăţătoarelor. Din anul 2011, programul „School after School” este coordonat de Asociația Școlii 98 ”Avram Iancu”.
Din 2007, şcoala devine Centru acreditat de testare ECDL, organizând atât cursuri de folosire a PC–ului pentru elevi şi cadre didactice, cât şi testarea cunoştinţelor de utilizare a computerului şi internet-ului.
După aproape 40 de ani de la înfiinţare, în perioada iulie 2008- august 2009, spaţiul şcolar a fost în întregime reabilitat din fonduri europene (ale Băncii Europene de Investiţii) şi ale Primăriei Municipiului Bucureşti şi dotată cu mobilier şcolar, mijloace de învăţământ şi materiale didactice moderne. A fost înfiinţat şi dotat încă un laborator de informatică, a fost montat şi un sistem audio-video de supraveghere a elevilor. Terenurile sportive au fost reamenajate, iar sala de sport (construită în 2003-2005, din fonduri guvernamentale) a fost dotată cu aparate sportive performante.
Anul şcolar 2009-2010 a fost deschis în prezenţa Primarului General al Capitalei, dl. Prof.univ.dr. Sorin Oprescu.
În perioada 1969-2012, peste 250 de cadre didactice şi-au desfăşurat activitatea didactică aici, în această şcoală, dăruind cu generozitate celor din jur, competenţă profesională, rigoare, răbdare, pasiune şi iubire, atât de necesare în formarea elevilor. Iar recunoaşterea profesionalismului de care au dat dovadă „în viaţa zilnică de dascăl” a venit nu numai prin obţinerea unor grade didactice (peste 550) sau prin calificativele de „fb” obţinute la inspecţiile şcolare tematice şi cele generale din 1984 şi 1999, ci prin gratitudinea mereu exprimată atât de elevi cât şi de părinţii acestora.
Colectivul actual al şcolii care beneficiază de condiţii excelente pentru desfăşurarea activităţilor didactice şi educative nu poate să nu aducă un prinos de recunoştinţă colectivelor de directori, celor peste 250 de cadre didactice şi colectivelor de părinţi care, prin efort neîntrerupt, au trudit pe toate planurile pentru creşterea prestigiului şcolii. După 43 de ani de muncă statornică, presărată cu greutăţi de tot felul, dar şi cu satisfacţii profesionale şi succese ale elevilor noştri, am devenit un nume apreciat în învăţământul preuniversitar bucureştean.


Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: After school, Institutie de invatamant de stat

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)