Bucuresti

Spectacolele „O familie fericită” și „Pandemic SOLOs”, se joacă în weekend la Sala Mare ARCUB

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 4 luni si 2 saptamani
Vizualizari
157

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Programul de weekend de la ARCUB aduce pe scena centrului cultural din strada Lipscani două spectacole altfel prezentate de teatre independente invitate în cadrul Stagiunii Artelor Performative. Sâmbătă, 16 aprilie 2022, de la ora 19.00, István Téglás şi Alina Berzunţeanu urcă pe scena ARCUB cu spectacolul „O familie fericită” produs de unteatru, iar duminică, 17 aprilie, publicul de teatru este invitat să urmărească cea mai recentă producţie a Teatrului Apropo, „Pandemic SOLOs”, de la ora 19.00.

Spectacolul din 16 aprilie, „O familie fericită – psihodramă ambulantă” este semnat de Alina Berzunţeanu şi István Téglás şi prezintă un colaj de întâmplări în care cei doi actori împărtăşesc din propriile temeri, speranţe şi regrete. Un spectacol mai degrabă amuzant decât trist, pe care cei doi artişti l-au numit un spectacol 2 în 1 – one-woman show şi one-man show, „O familie fericită” invită publicul să îi acompanieze într-o călătorie neobişnuită, dar interesantă în trecutul celor două personaje.

Duminică, 17 aprilie, treisprezece artişti din cele mai variate domenii îşi pun împreună întrebări, împărtăşesc dileme, frici şi speranţe trăite în pandemie în spectacolul colectiv „Pandemic SOLOs” coordonat de regizorul Radu Popescu. Producţia Teatrului Apropo îmbină diferite limbaje performative, de la teatru la muzică, dans, creaţie multimedia şi instalaţie video. Artiştii au fost selecţionaţi în urma unui call de proiecte, iar solourile propuse au fost aduse laolaltă în baza dialogului artistic şi a afinităţilor. Selecţionarea solourilor a fost realizată cu participarea coregrafului şi performerului Cosmin Manolescu.

Un spectacol plin de fragilitate, „Pandemic SOLOs” aduce mai aproape de public o poveste-empatie, o poveste-trăire, în care fiecare privitor își poate regăsi măcar una dintre emoțiile încercate în perioada de izolare.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Preţuri bilete:
Cat.I - 50 de lei;
Cat.II - 35 lei cat.II.


16 aprilie 2022 | ora 19.00 – O familie fericită – psihodramă ambulantă
Producător: unteatru, 2021
De: Alina Berzunțeanu și István Téglás
Cu: Alina Berzunțeanu și István Téglás
Light design: Dragoș Mărgineanu

17 aprilie 2022 | ora 19.00 – Pandemic Solos
Producător: Teatrul Apropo în parteneriat cu AREAL – spaţiu pentru dezvoltare coregrafică, 2021
Idee și coordonare proiect: Radu Popescu
Performeri: Corina Ciontu, Maria-Luiza Dimulescu, Alexandra Stroe, Vlad Benescu, George Rotaru, Jean-Lorin Sterian
Coordonator mizanscenă: Andrea Gavriliu
Scenografie și grafică: Petre Alexandru
Muzică: Sebastian Lazăr
Multimedia: Diana Butnaru
Instalație video: Alina Tofan și Ioana Buraga

Spectacolele fac parte din Stagiunea Artelor Performative de la ARCUB.

Stagiune Plăcută de Radio Guerrilla

Despre Stagiunea Artelor Performative
Stagiunea Artelor Performative prezintă la ARCUB spectacole din repertoriul teatrelor independente din Bucureşti cu scopul de a stimula activitatea operatorilor culturali din oraş în contextul pandemic. Din programul stagiunii fac parte producţii premiate, comedii, spectacole de teatru şi dans, premiere, creaţii colective şi teatru pentru copii. Stagiunea Artelor Performative este o iniţiativă a Primăriei Capitalei, prin ARCUB.

Parteneri media: Agerpres, Spotmedia.ro, Societatea de Transport București.

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe arcub.ro