Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Workshop ALIAT "Adictiile si metode practice de tratament: de la terapia cu povesti la trasee montane"

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
805

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

WORKSHOP DEDICAT NOILOR METODE PRACTICE DE TRATAMENT AL ADICŢIILOR – DE LA TERAPIA PRIN POVEŞTI LA TRASEE MONTANE - PE 19 NOIEMBRIE, LA BUCUREŞTI
Specialiştii ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor) şi ai clinicii ALIAT Suceava organizează sâmbătă, 19 noiembrie, la sediul ALIAT din Bucureşti (Str. Constantin F. Robescu nr. 4), workshop–ul “Adicţiile şi metode practice de tratament: de la terapia prin poveşti la trasee montane”, dedicat metodelor inovatoare de tratament al dependenţelor şi contextului practic al implementării acestora în România.
Psihoterapeutul Alina Ciupercovici, manager al Clinicii Rezidenţiale ALIAT Dorna Arini,
alături de psihologul Dana Macoveiciuc, terapeutul sportiv Mihai Androhovici şi coordonatorul medical Sirius Vaideş - specialiştii Clinicii Rezidenţiale ALIAT Dorna Arini, vor răspunde întrebărilor specialiştilor şi publicului interesat, vor arăta cum funcţionează tratamentul rezidenţial de scurtă durată şi ce impact are acesta asupra persoanelor care suferă de dependenţă şi a co-dependenţilor. De asemenea, Dr.Eugen Hriscu, psihiatru, director ştiinţific ALIAT şi Wim Buisman, expert internaţional în adicţii, consultant ştiinţific al ALIAT din 2002 şi Director al Institutului European de Training in Adictii (EATI), vor oferi feedback-ul lor cu privire la metodele practice de tratament al dependenţelor în România şi la alinierea noilor terapii la expertiza şi practicile europene.

Am considerat potrivit acest tip de workshop-uri pentru că am simţit nevoia să demitizăm tabu-ul dependenţelor. Noi, specialiştii, menţinem tabu acest subiect. Ca un fel de secret. Nu îi lăsăm pe ceilalţi să vadă cum este să te apropii de persoanele care suferă de o dependență, ce simţi, ce vezi, cum ai nevoie să intervii ca profesionist. Asta este ceea ce dorim să transmitem persoanelor care vor veni: o altă abordare, apropiată de nevoi, de dorinţe, de cauze, mai aproape de om. De asemenea, a fost şi o nevoie venită din partea clienţilor noştri, care au dorit să afle şi alte persoane de acest tip de tratament şi de valorile pe care le expune: profesionalism, confidenţialitate, faptul că întotdeauna am fost alături de pacienţi, faptul că se simt în siguranţă alături de noi”, declară psihoterapeutul Alina Ciupercovici (foto), iniţiatoarea acestui workshop.
Principalele teme incluse în agenda evenimentului sunt terapia prin poveşti şi exerciţiile sportive ca tehnici inovatoare, destinate acceptării şi nestigmatizării pacientului, creşterii empatiei terapeut-pacient, reconectării pacientului la sine şi la viaţa socială. Aceste terapii funcţionează ca metode integrate unor scale de evaluare recomandate internaţional.

La finalul zilei, participanţii sunt invitaţi la o seară de recital de vioară oferit de Alexandru
Cozma, student al Universităţii George Enescu din Iaşi, secţia vioară, la Therapy Bistro din București (Str. Sfinţii Voievozi nr. 60).

Coordonatorii workshop-ului sunt:
- Alina Laura Ciupercovici - Manager Clinica Rezidenţială ALIAT Dorna Arini şi Clinica ALIAT Suceava, coordonator regional ALIAT. Psihoterapeut în terapie sistemică, cuplu şi familie. Specializare în adicţii în 2005, 2014 - Bavaria şi 2009 - Trieste, Italia, Specialist în problematica adicţiilor, Formator, Experienţă 15 ani în domeniul adicţiilor de substanţe.
- Mihai Androhovici - Profesor de educație fizică și sport, Master de Management în Sport. 20 ani de experiență în învățământul preuniversitar și universitar, 11 ani de experiență în domeniul administrativ ca Director și Consilier pe probleme de Sport, 15 ani de experiență în domeniul ONG la nivel județean sau naţional, experiență vastă în lucrul cu grupurile sociale defavorizate în cadrul unor proiecte naționale sau europene, autor de literatură de specialitate sportivă.
- Dana Georgiana Macoveiciuc - Psiholog clinician și psihoterapeut în terapie sistemică de cuplu și familie, absolventă a studiilor de licență, specializarea Psihologie și a programului de master Psihologie clinică și psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Ştiinţe ale Educației, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
- Sirius Alexandru Vaideş: asistent medical cu grad principal, specializat în tratamentul adicţiilor şi al bolilor psihice în Bavaria, în cadrul a două stagii clinice, în prezent coordonatorul medical al Clinicii ALIAT Suceava.

Taxa de participare este de 250 lei şi include participarea la activităţile workshop-ului, prânzul, precum şi participarea la seara ALIAT- recital de vioară oferit de Alexandru Cozma. Taxa va putea fi achitată prin virament bancar sau direct la locul evenimentului.Pentru grupuri de peste 4 persoane si pentru studenţi, se oferă o reducere de 10%.Cursanţii pot beneficia de “Certificat de participare” semnat de coordonatorii workshop-ului. Certificatul se oferă la cerere, la final de workshop.

Clinica ALIAT Dorna Arini (judeţul Suceava) este una dintre foarte puţinele clinici din Europa specializate în terapia integrată şi conceptul inovator de rezidenţă de scurtă durată, în special în tratamentul dependenţei de droguri. Rezidenţa reprezintă un pas important în post-cură şi este un tip de intervenţie foarte intensă, de maximum 6-7 persoane, care se desfăşoară pe o perioadă determinată, de 1-2 săptămâni. Specificul tratamentului rezidenţial este îmbinarea tratamentului ambulatoriu cu cel rezidenţial intens şi o post-cură complexă de 8 luni-un an. Un alt element de noutate este combinarea terapiilor.
Despre ALIAT:
ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) este o asociaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale, formată din psihiatri, psihologi, psihoterapeuţi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali.
Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. În 2014, ALIAT a pus bazele unei rețele naționale de tratament al adicțiilor, prin înfiinţarea a 6 clinici si centre de tratament în ţară, în Constanța, Brașov, Suceava, București.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/