Bucuresti

Ce mai e sfant in lume - intoarcerea la credinta si de ce este aceasta importanta pentru individ


Ce mai e sfant in lume - intoarcerea la credinta si de ce este aceasta importanta pentru individ

Detalii stire

Categorie
Stiri religie
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
504

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Intr-o lumea haotica, dar si dinamica precum este cea a zilelor noastre, cand tentatiile sunt atat de mari si multe, pare tot mai greu sa ne mentinem pe un drum al credintei. Nu imposibil, iar dupa mentalitatea unora, un astfel de context este doar o incercare pentru un adevarat crestin.

Totusi multi se indeparteaza de aceasta lume si furati de manie, de perceptii pacatoase, de comportamente ale celor din jur si uita de ceea ce pare ca este usor de ignorat. Cand nu exista o baza solida a unei educatii crestine, cand nu exista principii bine implementate, este clar ca in cele din urma va fi usor a renunta si a ignora credinta.

Ce rol poate avea credinta in viata individului

Pentru cei mai sceptici dintre noi se poate spune ca totusi omul are nevoie sa creada in ceva, are nevoie de un suport moral, de un sprijin, de o calauza. Pana la urma credinta poate educa intr-un sens fructuos.
Trebuie delimitat insa ce influenta poate avea credinta si resursele ei, de la stiri crestine la filme etc., si biserica. Aceasta, ca entitate, este o cu totul alta poveste. De fapt exista si controversa credintei in dogme care mai de care mai aspre. Postul riguros, cu doar anumite dezlegari, poate fi una din aceste masuri. Totusi, nu sunt mentiuni clare despre faptul ca a avea credinta inseamna automat si o astfel de practica.

Din punct de vedere social, psihoterapeutii afirma ca ceea ce tine de credinta este un subiect personal. Pare mai usor sa intrebi despre ocupatie sau varsta, dar mai greu sa intrebi lucruri legate de credinta. Incontestabil, subiectul naste controverse si discutii. Nu degeaba se spune ca nu este un subiect prin care sa legi prietenii.

Invata despre tine

Se poate spune ca intr-o masura a crede sau nu in divinitate este o maniera de a te descoperi ca individ, a te cunoaste pe tine insuti in cel mai profund sens. Nu este sau cel putin nu trebuie sa fie despre constrangeri si reguli pe care unii au reusit sa le urmeze, ci despre a fi intr-o relatie de cunoastere si rezonanta cu o entitate divina.

Putini coreleaza ideea de lectura crestina cu acest aspect. A citi biblia spre exemplu nu inseamna ca este egal cu a fi crestin sau nu, ci despre a descoperi o scriere cu insemnatate, ce poate sau nu sa ridice semne de intrebare despre care sunt principiile vietii. Este o forma de cunoastere a vietii insasi, o curiozitate de a descoperi ceva. Nu este acesta scopul in viata pana la urma?

In contextul actual se pare ca biserica si-a asumat un cu totul alt rol fata de ce era in trecut. Se coreleaza cu ideea de manipulare sociala si de constrangere, cu o forma de a educa prin impunerea unei frici fata de puterea divina. De aici si controversa intre generatii legata de ce insemna sa fii crestin si sa te intorci la credinta.
A crede este totusi la libera alegere, dupa ce ai citit suficient incat sa iti faci o parere.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306