Bucuresti

Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice

Detalii universitate

Adresa
Bucuresti, Piata Romana, nr. 6
Telefon
0213191900
Fax
0213191989
Web
www.ase.ro
Categorie
Universitati
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
3280

Voteaza & Distribuie

Prezentare universitate

Academia de Studii Economice din Bucuresti

Academia de Studii Economice din Bucuresti, considerata a fi reprezentantul de varf al invatamantului economic superior din Romania, cu absolventi care ne fac cinste, acasa sau oriunde pe glob, se afla, la aproape un secol de la infiintarea sa, in plina ofensiva de restructurare a activitatii, al carei scop il constituie armonizarea si compatibilizarea maxima a ofertei noastre educationale, implicit a diplomelor acordate absolventilor, cu cele ale colegilor nostri din lume.
Avem in prezent 47093 de studenti, din care 35173 sunt la licenta, 7792 la programele masterale, 2235 la doctorat, 1893 la scoli academice si la cursuri postuniversitare si 2042 de cadre didactice si personal tehnico-administrativ. Oferta noastra educationala este aproape de beneficiarii sai prin intermediul celor opt centre teritoriale plasate in diverse zone din tara si cooperam cu peste 60 de universitati din 51 de tari.
Pentru adaptarea ofertei educationale cerintelor pietei serviciilor universitare, a fost introdus sistemul educatiei bazat pe trei niveluri: licenta, master si doctorat. Esenta fiecaruia este urmatoarea:
•Primul ciclu - de trei ani - licenta, se finalizeaza cu obtinerea noului titlu de licentiat in stiinte economice si are ca scop asigurarea fundamentelor teoretice si aplicative, specifice fiecarui domeniu de specializare. Absolventii acestui ciclu vor fi economisti de executie.
•Ciclul al doilea - de doi ani - masteral, conduce la obtinerea diplomei de master si asigura formarea pe specializari inguste, cursantii dobandind cunostinte avansate si competente de analiza si sinteza, specifice functiilor de conducere din fiecare domeniu. Absolventii acestui ciclu vor fi economisti de conceptie.
•Ciclul al treilea - de trei ani - doctoral, vizeaza formarea de varf a unei elite stiintifice de economisti in cadrul scolii noastre doctorale si se adreseaza celor mai buni absolventi ai ciclului masteral. Programul de doctorat si-a schimbat fundamental forma si continutul, trecand din sfera invatamantului postuniversitar in cel universitar.
Academia de Studii Economice din Bucuresti a optat pentru a fi universitate de cercetare , pentru a putea accesa fonduri din programele nationale si europene. In universitatea noastra functioneaza 13 centre de cercetare, recunoscute de Consiliul National al Cercetarii Åžtiintifice din Invatamantul Superior, din care unul este de excelenta si sustinem sapte reviste, clasificate de acelasi for. Dezvoltam cinci programe de masterat cu dubla diploma, romana si straina, in colaborare cu universitati din Franta, Germania si Canada. Avem peste 55 de proiecte de cercetare finantate, am fost initiatorii si facem parte din consortiul de elaborare a Strategiei nationale in domeniul Cercetare-Dezvoltare-Inovare 2007-2013, gestionam Programul National de Calitate si Standardizare - Calist si am castigat recent, prin competitie, 35 proiecte finantate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in programul national de excelenta CEEX.
Obiectivele Academiei de Studii Economice pe termen scurt sunt urmatoarele:
•Avansarea catre un sistem european de diplome si certificate de studii superioare, sistem care sa indeplineasca cerintele compatibilitatii la nivel continental.
•Perfectionarea sistemului european al creditelor transferabile, astfel incat creditul transferabil sa exprime mai bine efortul pentru insusirea cunostintelor la fiecare disciplina.
•Intarirea cooperarii internationale, in primul rand europene, pentru realizarea unor programe comune de invatamant si cercetare.
•Promovarea unor sisteme si mecanisme complexe de asigurare a calitatii educatiei.
Academia de Studii Economice din Bucuresti a facut optiunea de a fi universitate de cercetare , care sa poata dezvolta programe masterale, doctorale si postdoctorale, sa acceseze fonduri din programele nationale si europene. In universitatea noastra functioneaza 13 centre de cercetare, recunoscute de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (unul este de excelenta), sustinem sapte reviste, clasificate de acelasi for. Avem peste 55 de proiecte de cercetare finantate. Am fost initiatori si facem parte din consortiul de elaborare a Strategiei nationale in domeniul Cercetare-Dezvoltare-Inovare 2007-2013, gestionam Programul National de Calitate si Standardizare - Calist si am castigat recent, prin competitie, 22 proiecte finantate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in programul national de excelenta.

Doresc sa va prezint, in final, obiectivele care se afla in atentia noastra in continuare:
1. Avansarea catre un sistem european de diplome si certificate de studii superioare, sistem care sa indeplineasca cerintele compatibilitatii la nivel continental.
2. Perfectionarea sistemului european al creditelor transferabile, astfel incat creditul transferabil sa exprime mai bine efortul pentru insusirea cunostintelor la fiecare disciplina.
3. Intarirea cooperarii internationale, in primul rand europene, pentru realizarea unor programe comune de invatamant si cercetare. In prezent avem cooperari cu peste 70 de universitati din 51 de tari. Dezvoltam cinci programe de masterat cu dubla diploma, romana si straina, in colaborare cu universitati din Franta, Germania si Canada.
4. Promovarea unor sisteme si mecanisme complexe de asigurare a calitatii educatiei.
Veti gasi in Academia de Studii Economice din Bucuresti un mediu exigent de pregatire, cu reguli clare, prin care toti participantii sunt obligati sa-si faca exemplar datoria.
Va invitam sa parcurgem impreuna drumul fascinant al innobilarii sufletesti si al implinirii plenare prin cunostinte, invatare, autodescoperire!

RECTOR,

Prof. univ. dr. ION GH. ROSCA