Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ce este un compresor de aer și la ce se folosește?

Ce este un compresor de aer și la ce se folosește?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
371

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Compresoarele de aer sunt echipamente utilizate în diverse domenii, pentru a crește presiunea aerului dintr-un recipient. De la folosirea în activități casnice până la ateliere mecanice și amenajări interioare, acestea scad costurile energetice și ajută la finalizarea mai rapidă a anumitor sarcini. Află din rândurile următoare ce este un compresor de aer, ce tipuri există și la ce sunt folosite.

Ce este un compresor de aer

Compresorul de aer este un dispozitiv de dimensiuni variate, prin care aerul intră la valoarea presiunii atmosferice și iese la o presiune superioară de refulare, raportul dintre cele două niveluri ale presiunii fiind mai mare de 3. Compresoarele au rolul de a comprima aerul, micșorându-i volumul, astfel, costurile anumitor activități sunt reduse, iar timpul de realizare este îmbunătățit. Principalele trăsături tehnico-funcționale sunt debitul și presiunea de refulare.

Cum funcționează un compresor de aer

Un compresor de aer crește presiunea unui gaz (in cazul de față aerul), micșorându-i volumul. De obicei, tehnologia folosită implică umplerea rezervorului cu aer la o presiune de 8 sau 10 bar, prin intermediul unui piston, a unui șurub rotativ sau a unei diafragme, volumul. Compresoarele de aer sunt antrenate in general de un motor electric. Există și compresoare cu spirală, care funcționează fără ulei, precum compresoarele de aer SCROLL disponibile la Masif. În cazul acestora, aerul se comprimă în spațiul dintre două spirale concentrice, procesul fiind unul silențios. Ele sunt potrivite mediilor de lucru ce necesită aer fără impurități, cum ar fi industria alimentară sau unitățile medicale.

Tipurile de compresoare și la ce se folosesc

Există mai multe tipuri de compresoare, în funcție de întrebuințările lor și de capacitate. Astfel, pot fi compresoare de aer casnice, profesionale sau industriale.

Compresoare casnice

Acestea sunt de dimensiuni mici sau medii, majoritatea fiind portabile și destul de ușoare. Se folosesc pentru activități precum:

  • Umflarea roților la mașină;
  • Alimentarea cu aer a unor scule pneumatice, cum ar fi pistoalele sau capsatoarele;
  • Umflarea diferitelor produse gonflabile sau a baloanelor;
  • Vopsirea prin pulverizare;
  • Spălarea diferitelor suprafețe;
  • Curățarea cu aer comprimat a locurilor greu accesibile;
  • Utilizarea uneltelor pneumatice.

Pentru toate întrebuințările enumerate sunt necesare accesorii precum pistoale, furtunuri, cuple sau racorduri.

Compresoare profesionale

Având o putere mai mare și un consum mai ridicat, compresoarele profesionale vin în ajutorul specialiștilor din diverse domenii. Astfel, acestea pot fi întâlnite în vopsitorii, cabinete stomatologice, service-uri auto, ateliere de reparații sau de producție. Printre întrebuințările uzuale, se numără:

  • Șlefuirea lemnului sau a suprafețelor în cadrul recondiționărilor, restaurărilor sau producției de mobilă;
  • Vopsirea pereților, a vehiculelor sau a altor spații și suprafețe;
  • Montarea acoperișurilor, prin folosirea pistoalelor pneumatice;
  • Utilizarea diverselor unelte pneumatice pe șantierele de construcție;
  • Curățarea mașinilor sau a locurilor greu accesibile;
  • Sablarea în ateliere și service-uri auto;
  • Folosirea uneltelor cu aer comprimat în service-uri auto;

Compresoare industriale

Astfel de compresoare sunt adevărate motoare ale unor fabrici de producție sau sunt surse de alimentare pentru platformele petroliere. Ele sunt construite pentru a furniza energie și aer comprimat pentru perioade îndelungate, ajutând la micșorarea costurilor și la o producție la nivel ridicat.

Alege tipul de compresor în funcție de caracteristicile tehnico-funcționale care te pot ajuta să îți îndeplinești sarcinile, reducând costurile și timpii de realizare pe termen lung.

Sursa foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/