Referendum pentru familie
Bucuresti

Conferinta Internationala „Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea solutiilor sustenabile”


Detalii

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
279

Voteaza & Distribuie

Descriere

Va invitam sa participati la Conferinta Internationala „Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea solutiilor sustenabile” care va avea loc marti, 10 octombrie, in intervalul 10.00-14.30, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti – Institutul Francez.

Experti in stiinta, tehnologie si ecologie din Romania si Franta isi propun ca prin propria expertiza sa formuleze un raspuns la subiectul central al conferintei, organizat in jurul a doua paneluri – Energie regenerabila si stocarea energiei: apa, CO2 si soare. Masini electrice. Case solare si „Dezvoltarea de solutii pentru agricultura sustenabila”. Vor fi prezentate exemple de bune practici din domeniul reciclarii, dar si solutiile inovatoare folosite de companii pentru reducerea consumului de energie.

La conferinta vor participa doi invitati francezi - Marc Fontecave, profesor la Collège de France, la catedra de Chimie a sistemelor biologicie, va vorbi despre provocarile din domeniile energiilor regenerabile si stocarii energiei; pe de alta parte, Jean-Christophe Mathias, filozof, va evoca dinamica ascendenta si ingrijoratoare a disparitiei speciilor vegetale. Programul detaliat al conferintei poate fi vazut aici.

Conferinta se adreseaza si publicului larg preocupat de solutiile pe care le ofera tehnologia. Intrarea este libera.

Evenimentul este organizat in cadrul GreenTech Film Festival (www.greentechfilmfestival) - primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi ce se desfasoara la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie.