Bucuresti

Cutia Pandorei

Cutia Pandorei

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Apartine de
Teatrul L. S. Bulandra - Sala Toma Caragiu
Vizualizari
331

Voteaza & Distribuie

Descriere

de Katalin Thuroczy
Traducerea: Anamaria Pop
Cu: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu
Scenografia: Andrada Chiriac
Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa
Fotografii: Mihaela Marin
1/9
Data premierei: 11 decembrie 2015
Durata spectacolului: 1h 20 fără pauză
Un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, stări emoționale extreme și un final surprinzător.
O incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu dezinvoltură de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă.
Un spectacol despre iluzia fericirii, ce îi prilejuiește Marianei Mihuț un recital de excepție.
Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară. A scris peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.
Felix Alexa: «M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul. Teatrul ca mod de a trăi intens.
Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil.
Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”, un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti.
Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa.
Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane.
„Cutia Pandorei” este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant… »

Sursa informatii: bulandra.ro