Bucuresti

Dansul şi dezvoltarea copiilor

Dansul şi dezvoltarea copiilor

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
386

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii iubesc mişcarea şi dansul. Dacă analizăm un copil ne vom da seama imediat că aceştia dansează continuu pur şi simplu, indiferent dacă o fac în faţă televizorului, în momentul în care apare o melodie cărora le place, dar şi în momentul în care sunt în oglindă. Toţi copiii cânta şi dansează, lucruri care îi amuză şi îi face fericiţi pe părinţi.
Dansul are numeroase beneficii atât asupra stării fizice cât şi asupra stării psihice a unei persoane. Pe lângă faptul că dansul poate fi numit o modalitate de a face sport, acesta contribuie semnificativ la deprinderea unei ţinute elegante şi corecte. De asemenea, dansul este o modalitate prin intermediul căreia copilul îşi poate dezvolta partea emoţionalǎ, socială sau fizică. O şcoală foarte bună de dans este Latino-Time.
În cazul în care va gândiţi să va înscrieţi copiii la un curs de dans trebuie să ştiţi că grupele de începători încep de regulă la vârstă de 4-6 ani, o vârstă potrivită pentru că micuţii să fie foarte atenţi la indicaţiile şi la sfaturile oferite. La această vârstă copilul îşi poate dezvoltă coordonare, atenţia, flexibilitatea şi ritmicitatea. Din acest motiv este foarte important că micuţul să practice tot felul de genuri de dans pentru a avea interes pentru întreaga desfăşurare care are loc.
În cazul copiilor cu vârstă între 6 şi 9 ani, aceştia pot învaţă deja figurile de bazǎ a unor stiluri de dans. Puteţi să daţi copilul la cha cha sau vals. Aici copilul va deprinde câteva cunoştinţe de bazǎ şi va recunoaşte ritmul diferitelor melodii. Astfel, chiar dacă au această vârstă copiii pot avea capacitatea de a face diferenţele între stilurile de dans.
Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că fiecare figura de stil are diferite figuri: unele mai uşoare şi altele mai complexe. Dansurile pot fi adaptate vârstei şi nivelului de pregătire pe care îl are copilul. Pentru cǎ există evoluţii semnificative copilul trebuie să înceapă cu stiluri de dans mai simple, cu mişcări mai simple şi sǎ evolueze cu mişcări şi stiluri de dans din ce în ce mai complexe.

Captatio benevolentiae
Trebuie să fim conştienţi de faptul că la o vârstă fragedă copilul se poate plictisi foarte repede de diferite activităţi pe care le face. Este foarte important ca paşii de dans să evolueze de la o şedinţǎ la cealaltă pentru că micuţii să facă performanţă în domeniul dansului.
De asemenea, dezvoltarea emoţionalǎ, fizică şi socială se face mult mai uşor prin intermediul dansului. Este foarte important ca micuţul să aibă încredere de sine şi sa îşi dezvolte şi latura artisticǎ. Dansul îi ajută pe cei mici să fie deschişi şi să aibă o atitudine pozitivă vis-a-vis de lucrurile care se întâmplă în viaţă. În plus, copilul nu va fi o persoană timidă şi îşi va dezvolta abilităţile de socializare.

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0732941354