Bucuresti

Excelsior Teen Fest 2017

Excelsior Teen Fest 2017

Detalii

Social links
Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
144

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior are plăcerea de a vă invita la cea de-a treia ediție a Festivalului Excelsior Teen Fest, care se va desfășura în perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2017.

Unicul festival de teatru profesionist dedicat adolescenților, Teen Fest a fost inițiat din dorința de a le oferi o alternativă la activitățile cotidiene și conceput special pentru a răspunde nevoii lor de a se exprima liber.
Evenimentul a devenit atât un spațiu creativ nou, cât și o platformă educațională dedicată tinerei generații.

Drept dovadă a reușitei inițiativei Teatrului Excelsior, Festivalul Teen Fest a fost recompensat cu Premiul de Excelență oferit de Institutul European Român.

Ediția 2017 are ca supratemă Cultura urbană și cuprinde spectacole invitate din București și din întreaga țară (Timișoara, Sibiu, Brăila). Selecționerul festivalului, criticul de teatru Oana Borș, a gândit două direcții ale evenimentului: Teen Attitude (spectacole cu subiecte din sfera de preocupări și interese ale tinerilor) și Reborn Classics (texte din marea dramaturgie montate în viziuni contemporane ale unora dintre cei mai importanți regizori).

Alături de spectacolele prezentate în cadrul celor două secțiuni, programul acestei ediții include și o serie de evenimente conexe dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani: ateliere de creație teatrală coordonate de artiști importanți (secțiunea Teens in the Spotlight), ateliere de video&sound edit, de modelare 3D, de film de animație și de teatru participativ (realizate în parteneriat cu CINETic) și o expoziție de fotografie.

O noutate a ediției curente este prezența în cadrul Teen Fest 2017 a trei spectacole invitate din străinătate (Italia, Franța și Polonia). Pentru mai multe informații, vă invităm pe site-ul oficial: http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook.
Vă așteptăm să ne fiți alături într-un maraton teatral în care protagoniști sunt adolescenții!

Parteneri: Guvernul României, Ministerul Culturii și Identității Naționale, ARCUB, UNITER, Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, CINETic, Hotel Golden Tulip, Hotel Capitol

Sponsor: Domino’s Pizza

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, RFI România, Ziarul Metropolis, Observatorul Cultural, Yorick, LiterNet, Noizz.ro, Bookhub, iQool, Revista LZR, 4arte.ro, Ceașca de Cultură, Raftul cu Idei, Vice, Matricea românească, bucuresteni.ro, amdoar18ani.ro, goingout.ro, Presa în blugi, H2RO