Bucuresti

Experienta iraniana a jurnalistei Delphine Minoui: Va scriu din Teheran

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
364

Voteaza & Distribuie

Descriere

Experiența iraniană a jurnalistei Delphine Minoui: Vă scriu din Teheran

• „Delphine Minoui analizează totul. Iar analizele pe care le-a făcut în acești ani ne dezvăluie Iranul în esența sa umană, dar și divină.” (Libération)

Vă scriu din Teheran, experiența iraniană a jurnalistei Delphine Minoui – corespondenta ziarului Le Figaro în Orientul Mijlociu – , a apărut în colecția „Hexagon. Istorie” a Editurii Polirom, traducere de Nicolae Constantinescu.

În 2009, jurnalista Delphine Minoui părăsea în grabă Iranul, înspăimântată că poliția avea să o oprească în ultima clipă. Timp de zece ani, transmisese de aici reportaje pentru mass-media franceză, ca Radio France și Le Figaro.

În toată această perioadă a fost hărțuită permanent, asemenea multor jurnaliști occidentali care, ca și ea, aveau origini iraniene.

Vă scriu din Teheran prezintă, sub forma unei emoționante scrisori adresate bunicului său defunct, experiența sa iraniană.

Într-o carte în care trecutul și prezentul se întrepătrund, Delphine Minoui propune o perspectivă proaspătă și nuanțată asupra acestei țări visate și temute, oscilând permanent între deschidere și izolare.

Alături de ea, pătrundem în interiorul periculoasei miliții Basij și al serviciilor de securitate, dar descoperim și sufletul poporului iranian prin bunica Mamani, prietena Niloufar sau tânăra Sepideh.

DELPHINE MINOUI a primit în 2006 premiul Albert Londres pentru reportajele sale din Iran și Irak. Este corespondenta ziarului Le Figaro în Orientul Mijlociu. A locuit în Teheran și Beirut, iar în prezent trăiește la Cairo. Este autoarea mai multor cărți, dintre care Divorțată la 10 ani (în colaborare cu Nojoud Ali, 2009) a devenit rapid un bestseller internațional.

Vă mai recomandăm:
Anna Erelle, În pielea unei jihadiste