Bucuresti

"Impreuna prin muzica": PASSIONE

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
419

Voteaza & Distribuie

DescriereUn cvartet profesionist, recunoscut atat in tara, cat si peste hotare, PASSIONE are ca preocupare constanta sustinerea muzicii de calitate si incurajarea tinerei generatii de a se indrepta cu seriozitate spre acest domeniu.


Diana Jipa – vioara I, Lavinia Catana – vioara a IIa, Madalina Penciu – viola si Violeta Dumitru – violoncel, toate absolvente de Conservator, cu CV-uri impresionante, reprezinta singurul cvartet de coarde din Romania care performeaza atat pe instrumente clasice, cat si pe instrumente electrice. Cele peste 400 de lucrari din repertoriul lor ating toate sferele muzicale, mergand chiar pana la pop si rock.


Cu toate acestea, marea dragoste a lor va ramane muzica clasica. Pentru a tine treaz interesul publicului larg spre acest gen muzical si, mai ales, pentru a incuraja copii talentati sa studieze, cele patru instrumentiste au initiat proiectul „Impreuna prin muzica" – nume care reprezinta moto-ul si crezul lor. Impreuna cu Scoala de Muzica Nr. 5, cu sustinerea Centrului National pentru Cultura „Tinerimea Romana", PASSIONE prezinta, in data de 16 decembrie, la „Tinerimea Romana", de la ora 16, un concert extraordinar. Cvartetul va sustine un recital cu opere clasice si isi invita mai tinerii colegi, aflati inca in gimnaziu, sa cante impreuna pe aceeasi scena.


La finalul concertului, Cvartetul PASSIONE va dona instrumente muzicale Scolii de Muzica Nr. 5.


Acesta este modul lor de a invita tanara generatie sa mearga „Impreuna prin muzica".


Nu este prima data cand cele patru PASSIONE fac un cadou muzical si nici nu se vor opri aici. De exemplu, in aceasta vara, ele au daruit un concert enoriasilor de la Biserica Baratiei.


Asadar, va invitam alaturi de PASSIONE, „Impreuna prin muzica": miercuri, 16 decembrie, la Tinerimea Romana.


Concertul este sustinut de Radio Bucuresti, Radio Romania Cultural, TVR Cultural, Sapte Seri, BestMusic.ro, Port.ro, Gala PR.