Bucuresti

Infractorii

Infractorii

Detalii spectacol

Telefon
0756021106
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Apartine de
Teatrul Dramaturgilor Romani
Vizualizari
397

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 16 decembrie 201817:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Teatrul Dramaturgilor Români vă invită la spectacolul „Infractorii” de Ana Maria Bamberger în Regia: Dan Tudor.
„Ce-ai face dacă un incendiu a distrus tot ce aveai, asigurarea nu plătește, banca refuză să-ți acorde credit și soția te anunță că familia se va mări curând? Și – dacă asta face din tine un… „infractor”?

Ca autor, întotdeauna m-a interesat foarte mult ACTORUL, relația lui cu personajul, mi-a plăcut să scriu fiind inspirată de un actor, de o actriță.

Ideal este când ceva din personalitatea unui actor, una din fațetele lui, se potrivește cu un personaj încolțit în mintea mea, într-o poveste pe care doresc s-o spun, și care devine „a lui”.

Așa a fost cu „Infractorii” – și îmi amintesc exact momentul când s-a întâmplat. Eram la Frankfurt, în sala arhiplină de la Internationales Theater – pe scenă se juca „Taxi Blues“, una din piesele pe care le-am făcut împreună – și simțeam și vedeam cum publicul râdea și plângea ,cum isi tinea respiratia ,surprins si fermecat de rolul interpretat de Dan Tudor. Umorul lui cald, candid și inteligent, vesel și trist în acelaș timp, jucăuș și onest până la urmă, bun să-l pui pe rană… și ceva din toate acestea a reprezentat „scânteia“ care a dat viață, în mintea mea, personajului Chuck din comedia „Infractorii“: un „hoț“ cinstit, un prieten de nădejde, un clown trist și inimos, cineva care știe să te surprindă, să te întristeze și să te bucure în același timp, cu alte cuvinte – să te împace cu viața și să te ajute să trăiești.

Mă bucur enorm de acestă nouă colaborare cu Dan, al patrulea spectacol după „Belvedere“, „Three O’Clock“ și „Taxi Blues“ – și sunt foarte recunoscătoare pentru echipa fantastică pe care a propus-o:
Ada Navrot, excelenta actriță a Teatrului Nottara, colegă de generație cu Dan, în care a găsit interpreta absolut ideală pentru rolul Victoria, Corina Grămoșteanu valoroasa scenografă, Vlaicu Golcea și Florin Fieroiu, autori ai muzicii și mișcării scenice a spectacolului – și ei parte a acestei echipe superbe de artiși de a căror colaborare sânt foarte onorată!
Cu bucurie și recunoștință și cu mult drag mă gândesc la ei toți și la acest spectacol care se naște pe scena Teatrului Dramaturgilor Români – și care sper că va putea fi un eveniment care să ajungă la inima publicului.”

Ana-Maria Bamberger
„Portretul Doamnei T”, „Noiembrie” și „Pește cu mazăre” sunt textele care o leagă pe autoare – doctor în științe medicale – de o mare personalitate a teatrului nostru, Olga Tudorache. Dar textele autoarei se joacă în peste 16 țări, plecând de la TNB și Metropolis prin Teatrul Radiofonic, sau de la Sibiu, Pitești sau Râmnicu-Vâlcea către Londra, Viena, Praga, Paris, Bonn sau Hamburg, fiind scrise „cu nerv și fior dramatic”, simțit din plin și în spectacolul TDR, „Infractorii”.

Spectacolulde Ana Maria Bamberger in Regia: Dan Tudor ii are in distributie pe Ada Navrot si Dan Tudor, o ilustrație muzicală deVlaicu Golcea, scenografia semnata de Corina Grămoşteanu si mișcare scenică: Florin Fieroiu.

Spectacolul este supratitrat în limba engleză.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta