Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Tot ce trebuie sa sti despre secretia insuficienta de hormoni

Tot ce trebuie sa sti despre secretia insuficienta de hormoni

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
852

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Despre problemele cu glanda tiroida - secretia insuficienta de hormoni, vom discuta astazi intr-un articol care speram noi, va va fi de un real folos.

Tiroida este o glanda in forma de fluture situata in mijlocul gatului, intre laringe si clavicule Desi cantareste foarte putin, glanda tiroida are un efect enorm asupra sanatatii umane. Ne puteam da seama usor de lucrul acesta pentru ca toate aspectele legate de metabolism, de la ritmul batailor inimii, la viteza de ardere a caloriilor, depind de buna functionare a acestei glande. Secretia insuficienta de hormoni, cunoscuta sub numele de hipotiroidia sau mixedem, este o problema a glandei tiroidale, rezultata in momentul cand aceasta produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar fi necesari organismului.

Cauze:

In majoritatea cazurilor, hipotiroidia se datoreaza problemelor in sine ale glandei tirodiene, cum ar fi tiroidita Hashimoto, tiroidita limfocitara declansata dupa hipertiroidism, precum si anumite medicamente sau deficienta severa de iod.

Simptome:

  • intoleranta la frig
  • constipatia
  • piele uscata, palida
  • voce ragusita
  • nivel crescut de colesterol
  • crestere in greutate
  • dureri de muschi, rigiditate si slabiciune la umeri si solduri
  • depresie
  • oboseala
  • incetinirea gandirii
  • usoara umflare a pleoapelor
  • poate creste nivelul de colesterol din sange.

De obicei apare la femeile de varsta mijlocie sau in varsta, insa oricine se poate imbolnavi de acesta boala. Orice persoana poate prezenta un risc crescut la aceasta boala daca: - are o ruda apropiata – parinti sau bunici suferind de o boala autoimuna
- are diabet
- a facut tratament cu iod radioactiv
- fost operat de tiroida (tiroidectomie)
- a luat medicamente anti tiroidiene

Cum de diagnosticheaza
Atunci cand medicul suspecteaza hipotiroidia, verifica nivelurile sanguine de TSH (hormonul stimulator tiroidian)

Tratament
Atunci cand hipotiroidia nu este tratata, simptomele se pot agrava treptat. Majoritatea cazurilor de hipotiroidie sunt cronice, de aceea este necesar un tratament mai special pe toata durata vietii. Obiectivul este de a mentine TSH si T4 in limite normale si, implicit, atenuarea simptomelor. Se administreaza tratamente de substitutie hormonala (medicamente)

Dupa inceperea tratamentului se merge regulat la medic pentru a fi siguri de cantitatea dozei optime de hormoni. Simptomele de hipotiroidie vor incepe sa se amelioreze in termen de doua saptamani.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/