Bucuresti

Vasile Ernu – turneu in Polonia

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
495

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vasile Ernu – turneu în Polonia

În perioada 13-14 noiembrie, Vasile Ernu va susține un turneu de lansări în Polonia, cu prilejul publicării recente a volumului Născut în URSS (Urodzony w ZSRR), la Editura Claroscuro, în traducerea lui Radosław Biniarz.

Volumul Născut în URSS, apărut la Editura Polirom în patru ediţii de succes – în 2006, ediţia a II-a, cu CD, în 2007, ediţia III-a, în 2010 şi ediţia a IV-a în 2013 – , a fost distins cu Premiul pentru debut al revistei România literarăşi cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2006. Pentru acelaşi titlu a obţinut nominalizări la Premiul de debut al revisteiCuvântul, Premiul pentru Roman şi Memorialistică al revisteiObservator culturalşi Premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul.Născut în URSSa fost publicat în anul 2007 la Editura Ad Marginem din Rusia (traducere de Oleg Panfil) şi în 2009 la Editura KX - Critique & Humanism din Bulgaria (traducere de Stilyan Deyanov). De asemenea, volumul a apărut recent la Editura Akal din Spania, cu titlulNacido en la URSS(traducere de Corina Tulbure), laEditura L’Harmattandin Ungaria (traducere de László Noémi), la Editura Sulakauri din Georgia (traducere de Gaga Lomidze) şi la Editura Hacca din Italia (traducere de Anita N. Bernacchia).Programul evenimentelor din cadrul turneului de lansări:

Joi, 13 noiembrie, ora 18.00, Librăria Bookarest - vinăria Foodwine
Întîlnire cu publicul din Poznan
Moderator: Katarzyna Kwiatkowska-Moskalewicz

Vineri, 14 noiembrie, ora 19.00, Librăria Wrzenie Swiata
Întîlnire cu publicul din Varşovia
Invitaţi: Piotr Kofta & Grzegorz Szymczak

Evenimente organizate de Editura Claroscuro, cu sprijinul ICR Varșovia.

Vasile Ernueste născut în URSS în 1971. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea Al.I. Cuza,Iaşi, 1996) şi al masterului de Filosofie (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revisteiPhilosophy&Stuffşi redactor asociat al revisteiIdea artă+societate. A activat în cadrulFundaţiei IdeaşiTranzitşi al EditurilorIdeaşi Polirom. În ultimii ani a ţinut rubrici de opinie înRomânia Liberă,HotNewsşiTimpul, precum şi rubrici permanente la revisteleNoua Literatură, Suplimentul de CulturăşiObservator Cultural.
În 2009 publică la Editura Polirom cartea de eseuri Ultimii eretici ai Imperiului, apărută în traducere în limba italiană la Editura Hacca şi nominalizată la Premiul pentru Eseu al revistei Observator cultural, premiată în acelaşi an de revista Tiuk! În 2010 publică la aceeaşi editură, împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu, volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc.
În 2012 publică volumul Intelighenţia rusă azi (Editura Cartier). În 2013 publică volumul Sînt un om de stînga (Editura Cartier).
Vasile Ernu (alături de Costi Rogozanu, Ciprian Şiulea şi Ovidiu Ţichindeleanu) este coordonatorul volumului Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismăneanu,Editura Cartier 2008. Este unul din fondatorii şi coordonatorii proiectului www.criticatac.ro
www.ernu.ro/www.nascutinurss.roAprecieri critice din presa polonă, clickaici.