Bucuresti

3 tehnici eficiente de a economisi bani lunar

3 tehnici eficiente de a economisi bani lunar

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
348

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Economiile rămân pentru mulți acea dorință ascunsă, dar care pare greu, spre imposibil, de realizat. Lucrurile nu sunt atât de complicate însă, dacă urmezi câteva sfaturi simple în ceea ce privește obiceiurile zilnice și organizarea personală.

În primul rând, cel mai important este să-ți găsești un motiv considerabil pentru care merită să faci economii.

 • vrei să planifici o excursie deosebită
 • vrei să faci modificări în casă
 • vrei să achiziționezi ceva mai costisitor, spre exemplu o mașină
 • vrei să investești în propria ta mică afacere născută dintr-o pasiune.

În momentul în care ai un obiectiv important, efortul de a economisi nu va mai părea așa mare. Odată făcut acest pas, poți trece la a-ți schimba micile obiceiuri zilnice care, fără să-ți dai seamă, sunt cauzele care nu îți permit să economisești.

1. Cumpătează-te

 • Ia cât mai rar masa în oraș. Este de înțeles faptul că este mult mai comod și mai rapid să mănânci în oraș sau să îți comanzi ceva de mâncare la birou. Însă dacă faci asta zilnic, devine un obicei extrem de costisitor. De aceea, pentru a economisi o mare parte din bani, alege să îți aduci micul dejun și prânzul de acasă.
 • Renunța la cafeaua de la cafenea. Dacă investești o dată într-un termos de buna calitate, îți poți face dimineața cafeaua acasă iar in termos se va păstra caldă pentru tot restul zilei. Această metodă are mai multe plusuri: economisești bani, nu bei mai multă cafea decât este indicat și contribui în favoarea mediului prin faptul că nu încurajezi producția de deșeuri.
 • Fă-ți cumpărăturile o dată pe săptămână la hipermarketuri mai mari. Fără dubii, acestea au produse mai convenabile la preț decât la supermarketurile mai mici. În acest fel vei avea acasă produsele necesare pentru a-ți putea găti și nu vei mai fi tentat să comanzi mâncare la domiciliu.
 • Instalează un filtru pentru apă. Chiar dacă inițial poate fi considerată o investiție ceva mai mare, în timp joacă un rol foarte important în procesul de economisire a banilor. Încearcă să faci un calcul și vei rămâne surprins de câți bani se duc lunar pe apa îmbuteliată.

2. Evită cumpărăturile impulsive

Acesta este un alt obicei greu de eliminat, însă nu imposibil. Există câteva trucuri care te vor ajuta să-ți schimbi stilul de viață în ceea ce privește risipa banilor pe cumpărături inutile.

 • Cumpără de la reduceri sau in outleturi, precum Fashion House. Celebra vorbă „omul gospodar își face iarna car și vara sanie”, este valabilă și în ceea ce privește cumpărăturile. Gândește-te numai ce economii ai fi putut face dacă, de exemplu, ai fi cumpărat geaca de iarnă încă din februarie anul trecut. Astfel, dacă intri pe un outlet online, de exemplu fashionhouse.ro, vei descoperi că există peste 60 de magazine cu reduceri de până la 70% zilnic.
 • Cel mai economic mod de a face cumpărături este dacă ai o listă din cuvântul căreia să nu ieși. Numai așa te poți asigura că nu cumperi lucruri de care nu ai necesară nevoie, mai ales dacă nu se încadrează în bugetul lunar alocat acestui „sport” extrem.

3. Monitorizează cheltuielile

 • Planifică-ți cheltuielile din timp. Asta înseamnă să-ți aloci anumite sume pentru diverse activități. După ce ai trecut pe listă cheltuielile obligatorii, după ce ai pus deoparte suma pe care vrei să o economisești, abia apoi poți decide ce faci cu restul banilor rămași. Pe aceia îi poți gestiona între cumpărături, mici plăceri sau ieșiri.
 • Nu mai fă risipă de apă, de curent și de gaz. Poate va dura ceva timp să te obișnuiești să stingi lumina de fiecare dată când ieși dintr-o cameră sau să menții în casă o temperatură cu un grad sau două mai scăzută. Însă aceste noi obiceiuri vor face diferența atunci când vei trage linie la finalul lunii.
 • Verifică abonamentele pe care le ai la telefonia mobilă, cablu și internet. În cazul în care este permis, încearcă o renegociere a acestora astfel încât să mai reduci din suma facturilor.
 • încearcă să păstrezi o parte din bani și cash. Atunci când ai toți banii pe card, tind să „se ducă” mult mai repede din cauză că nu îi vezi efectiv. De exemplu, dacă îți aloci pe zi suma de 30 de lei și nu ai mai mult în portofel, încearcă să te limitezi la aceasta, fără a mai scoate și alți bani de pe card.

Astfel spus, nu este chiar imposibil să pui ceva bani deoparte la finalul fiecărei luni. Chiar dacă asta înseamnă să renunți la unele plăceri, efortul de a fi mai cumpătat și mai grijuliu va merita fără îndoială atunci când te vei uita în contul de economii.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/bani-moned%C4%83-investi%C5%A3ii-afaceri-2724241/