Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

4 afecțiuni care pot fi diagnosticate printr-o angiografie coronariană

4 afecțiuni care pot fi diagnosticate printr-o angiografie coronariană

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
342

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Angiografia coronariană sau coronarografia este o procedură minim invazivă care folosește catetere, raze X și substanță de contrast pentru a evidenția o potențială îngustare a arterelor și o întrerupere a circulației sangvine. Informațiile obținute în urma acestei proceduri sunt importante pentru a observa prezența anumitor probleme cardiovasculare și tratarea acestora înainte de a produce complicații severe sau chiar fatale.

Citește în continuare acest articol și vei afla de ce trebuie să te interesezi de prețul unei angiografii coronariene dacă prezinți anumite probleme cardiovasculare.

4 afecțiuni care pot fi diagnosticate printr-o coronarografie


Ca domeniu, angiografia coronariană se axează doar pe afecțiunile cardiovasculare. Cu toate acestea, bolile care pot fi prezente la nivelul inimii și al vaselor de sânge pot fi numeroase, motiv pentru care procedura poate fi folosită pentru diagnosticarea mai multor afecțiuni și anume:

Boala coronariană


Boala coronariană este o afecțiune cardiovasculară foarte des întâlnită care este caracterizată prin îngustarea arterelor care aprovizionează inima cu sânge. Din cauza unor anumite afecțiuni sau a unui stil de viață nesănătos, de-a lungul timpului pe pereții vaselor de sânge încep să se depună colesterol și alte substanțe, fapt care duce la îngustarea lor (ateroscleroză). Deoarece inima și mușchiul cardiac nu beneficiază de cantitatea necesară de sânge și oxigen, boala coronariană poate duce la complicații severe sau chiar fatale, cum ar fi infarctul de miocard. Angiografia coronariană este importantă pentru a depista această afecțiune cât mai curând posibil pentru a reduce riscul apariției complicațiilor.

Infarctul de miocard


Atunci când angiografia coronariană nu este efectuată din timp (așa cum am menționat mai sus), este posibil ca la un moment dat, îngustarea arterelor și depunerea plăcilor de aterom să ducă la apariția infarctului de miocard. Dacă infarctul de miocard a avut loc deja, atunci angiografia coronariană va fi efectuată cât mai rapid posibil, împreună cu o altă procedura, pentru a localiza blocajul și pentru a restaura circulația sangvină cât mai curând. Restaurarea rapidă a circulației sangvine după un infarct de miocard poate reduce semnificativ riscul de apariție al unor complicații severe. Deoarece angiografia coronariană este doar o procedură de diagnostic, aceasta va fi folosită în același timp cu angioplastia coronariană, procedură care readuce la normal circulația sangvină.

Angina pectorală


Angina pectorală este un tip de durere în piept care este cauzată de reducerea circulației sangvine către inimă. De cele mai multe ori, angina este descrisă ca fiind o senzație de presiune în piept, durere sau strângere „sub formă de gheară". În funcție de cauză și de răspunsul acesteia la odihnă și medicamente, angina pectorală poate fi de mai multe tipuri: angină stabilă, angină variată sau angină instabilă. Cea din urmă necesită tratament medical de urgență, deoarece poate provoca un infarct de miocard. Angiografia coronariană poate fi folosită în acest caz pentru a depista artera blocată și pentru a analiza severitatea îngustării.

Boli ale valvelor cardiace


Inima are patru valve care mențin direcția corectă a sângelui în organism. În unele cazuri, totuși, una sau mai multe valve nu se deschid/se închid corespunzător, ceea ce poate perturba circulația sangvină. Această problemă se manifestă de multe ori prin durere în piept, respirație îngreunată, leșin, oboseală și ritm cardiac neregulat. Tratamentul pentru această boală depinde de valva cardiacă afectată și de tipul și severitatea afecțiunii. Pentru a obține aceste informații, medicul poate cere efectuarea unei angiografii coronariene care poate realiza o imagine detaliată a arterelor și a funcției inimii și poate măsura și presiunea existentă în interiorul camerelor cardiace.
Angiografia coronariană este o metodă modernă de diagnosticare a bolilor cardiovasculare. Dacă ești de părere că prezinți simptome asociate cu aceste afecțiuni sau știi că prezinți factori de risc specifici, atunci programează-te la o clinică specializată în acest domeniu pentru o consultație medicală.

Sursa foto: Shutterstock.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro