Bucuresti

Afla ce tipuri de hidroizolatii sunt cele mai potrivite pentru piscine

Afla ce tipuri de hidroizolatii sunt cele mai potrivite pentru piscine

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
267

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cel mai bun mod de a te racori intr-o zi torida de vara este cu o balaceala in piscina. Iata tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatii piscine daca te-ai decis sa profiti de un asemenea rasfat.

Mai intai de toate, o hidroizolatie piscina face parte din categoria de izolatii speciale, pentru ca aceasta trebuie sa reziste intregii presiuni exercitate de volumul considerabil de apa, dar si sa reziste cat mai mult in timp.

Un sistem de hidroizolatie piscina accesibil si eficient

Exista mai multe tipuri de hidroizolatie piscina, dar in functie de constructia acesteia poti alege intre o izolatie cu membrana si o hidroizolare cu beton impermeabil. Ambele metode sunt eficiente, insa, atunci cand trebuie sa alegi intre cele doua tipuri de hidroizolatii, trebuie sa stii ca fiecare are avantaje dar si dezavantaje.

Cele mai populare sunt piscinele cu hidroizolare pe membrana, acestea fiind cel mai usor de realizat. Membranele sunt realizate dintr-un PVC de inalta calitate, iar acest aspect le face foarte accesibile. Singura problema ce poate aparea este la modul de imbinare intre foliile de izolare. Totusi, datorita tehnicii de lipire la cald sau cu rasini epoxidice, situatiile nedorite sunt destul de rare.

Membrana folosita pentru acest tip de hidroizolare este una rezistenta, pentru a putea face fata solicitarilor ce pot aparea la un volum mare de apa prezent intr-o piscina personala.

Acest sistem de hidroizolatie cu membrana este recomandat pentru piscinele construite, din fibra de sticla sau PVC.

Pentru cei care vor bazine mari

Atunci cand vorbim de piscine cu o mare capacitate sau chiar de un bazin olimpic, strand, lucrurile stau total diferit. Sistemul cu beton impermeabil este cel mai eficient, pentru a face fata presiunii exercitate de un volum considerabil de apa (100.000/ 1.000.000+ Litri) fara a avea probleme.

Acest sistem este mult mai costisitor fata de cel cu membrana dar ofera posibilitatea formarii piscinei sau a bazinului inca din etapa de constructie.

Materialele folosite pentru hidroizolatii piscina trebuie sa fie rezistente la razele ultraviolete, la agentii de curatare si la apa, in caz contrar, in timp, pot aparea fisuri care pot afecta intregul aspect estetic al piscinei.. Ba mai mult, umiditatea mare poate duce la formarea unor ciuperci si bacterii periculoase pentru sanatate, asadar, hidroizolatia este cea mai buna solutie de protectie.

Inca o caracteristica foarte importanta a materialelor utilizate este aceea ca in momentul in care se realizeaza dezinfectari regulate a piscinelor se folosesc multe substante chimice, iar pentru acest lucru hidroizolatia piscinei trebuie sa se impuna.

Este foarte important ca structura portanta piscinei sa fie calculata adecvat, pentru a rezista presiunii apei din piscina, atunci cand aceasta este plina, si presiunii panzei de apa freatica, atunci cand este goala.

Stratul hidroizolant confera:
  • O buna impermeabilitate;
  • O aderenta puternica la suport si o rezistenta foarte mare;
  • O mare elasticitate;
  • O buna durabilitate;
  • Rezistenta la presiunile negative, asigurand piscina impotriva scurgerilor si infiltratiilor.

Membranele hidroizolante si cele poliuretanice ofera protectie garantata si un finisaj excelent pentru toate tipurile de piscina.

Pentru lucrari bine intocmite

Construirea propriei piscine nu este o activitate imposibila. Trebuie doar sa stii ce ai de facut si cum trebuie sa faci pentru a obtine piscina durabila, ideala pentru orice membru al familiei.

Daca vrei sa te bucuri de o balaceala pe cinste alaturi de prieteni si familie, viziteaza site-ul www.hidroizolatii-terase.ro pentru a afla mai multe despre cum poti avea propria piscina.

Autor