Bucuresti

Alessio Paddeu - singurul finalist X Factor de alta nationalitate, a deschis Festivalul International de Muzica Usoara "George Grigoriu”!

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
250

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alessio Paddeu - singurul finalist X Factor de alta nationalitate, a deschis Festivalul International de Muzica Usoara "George Grigoriu”!
In weekendul 29-31 Mai 2015, Braila a fost capitala muzicii usoare. Cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara „George Grigoriu” a avut loc la Casa Tineretului din Braila, orasul natal al regretatului compozitor. In deschiderea evenimentului a cantat in duet cu Alexandra Crisan, nimeni altul decat Alessio Paddeu - finalistul X Factor originar din Italia ce i-a uimit pe juratii show-ului de televiziune cu vocea sa.

Alessio Paddeu si Alexandra Crisan au deschis seara de gala, cantand „Caruso” - Lucio Dalla. Cei doi au surprins placut publicul, admiratorii aclamandu-i pe artisti minute in sir.

Festivalul International de Muzica Usoara „George Grigoriu”, ce se desfasoara in fiecare an la Braila, a avut in concurs 24 de concurenti, cu varste intre 16 si 30 de ani: 13 din Romania si 11 din strainatate (Bulgaria, Cuba, Elveția, Italia, Republica Moldova, România, Rusia). Artistii au fost acompaniti de Big Band-ului Radio (formula restransa), condus de Ionel Tudor, gazda festivalului fiind cunoscutul prezentator Octavian Ursulescu. Presedintele juriului a fost binecunoscutul compozitor si interpret Marius Teicu. Alaturi de el au mai evaluat prestatiile concurentilor compozitorul Horia Moculescu si textierul Andreea Andrei - fiica maestrului George Grigoriu si, totodata sotia compozitorului Ionel Tudor. Fiecare seara de concurs s-a incheiat cu un recital sustinut de artisti romani celebri - Luminita Anghel, Pepe, Proconsul. Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune.

Cea de-a XI editie a Festivalului International de Muzica Usoara "George Grigoriu" de la Braila si-a desemnat castigatorii in seara de duminica. In acest an, trofeul a fost castigat de italianul Amato Scarpellino. Artisul care a cantat in deschiderea serii de gala, finalistul X Factor Alessio Paddeu a fost foarte incantat ca un conational de-al sau a primit trofeul, declarand: „Italia cucereste Romania! Vocea italiana se face auzita tot mai mult in aceasta tara latina care ne iubeste si pe care o iubim!” Chiar zilele trecute si Alessio a bifat un trofeu pe lista celor obtinute in tara noastra, el castigand la Calarasi trofeul Festivalului National de Interpretare a Muzicii Usoare „Flori de Mai”, editia a XXVII-a. Artistul a cucerit juriul cantand piesele: „Ochii tai” - Holograf si „Bohemian Rhapsody” - Queen.

In urmatoarea perioada, Alessio Paddeu – care este reprezentat de o casa discografica din Italia - ROXYL MUSIC LABEL, cu Angelo Bardellino presedinte, Rocco Palazzo director artistic si vocal coach, Franco Iannizzi management si Divas Talent, reprezentata de Gabriela Serban – pregateste lansarea unui nou disc cu compozitii proprii, inedite si un single in colaborare cu o casa de discuri din Romania si cu un artist roman foarte cunoscut si iubit din tara noastra, care este insa, surpriza!