Bucuresti

Art Safari Kids - De-a arta prin artă

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
303

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Art Safari Kids
De-a arta prin artă
Art Safari 2017, cel mai mare eveniment de artă din România, a avut un public tânăr numeros și dornic de noi experiențe. Timp de o lună, Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei) au fost străbătute de copii, adolescenți, părinți, veniți să viziteze expozițiile și să participe la atelierele de artă.

Anul acesta, programul educațional s-a extins în două zone diferite, dedicate atelierelor pentru copii, aflate la etajul 3 (3-12 ani) și etajul 4 (+12 ani) ale Galeriilor Kretzulescu. 1.483 de copii și 20 de școli au participat la aceste ateliere, în cadrul cărora au descoperit noţiuni despre cromatică, diversitatea formelor, spaţialitate şi perspectivă, tehnică și compoziție, pășind pe urmele maeștrilor români.

Programul Art Safari Kids a adus numeroase noutăţi: tururi ghidate pentru copii, ținute de elevii Complexului Educațional Lauder-Reut, cartea de colorat Art Safari Kids, un bogat portofoliu de ateliere pentru copii, adolescenți, dar și pentru întreaga familie. Anul acesta am avut și un invitat special: artistul și caricaturistul Hanoch Piven (Montevideo, Uruguay), care a venit la Art Safari special pentru a organiza două ateliere de colaj pentru familii. Astfel, 25 de familii și-au creat propriul tablou tip colaj din materiale reciclate, părinții având ocazia să lucreze în echipă cu micii artiști. ”Orice copil merită o dezvoltare multilaterală, șansa de a explora și oportunitatea de a descoperi arta în toate formele ei, fie că este vorba despre pictură, sculptură, muzică, literatură. E necesar să investim constant în educația copiilor noștri pentru a dezvolta principii și perspective corecte. Educația financiară și înțelegerea corectă a unor noțiuni de bază de la o vârstă cât mai mică sunt, de asemenea, importante pentru ca noile generații să aibă un viitor mai bun și sigur.
Evenimentul Art Safari, prin secțiunea Art Safari Kids, este un bun prilej de a petrece momente plăcute în familie și o punte de comunicare cu cei mici. Este un moment bun să ne gândim încă o dată, în calitate de părinți, că cei mici merită să se joace, să descopere, dar și să deprindă noi abilități.” Emilia Bunea – CEO Metropolitan Life Partener principal: Creart
Parteneri instituționali: Ambasada Belgiei, Ambasada Israelului, Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Suediei, Complexul Educațional Lauder-Reut, Forumul Cultural Austriac, Facultatea de Arte și Design Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, Universitatea Națională de Arte din București.
Parteneri: Lexus, Gi Group, Domicilio, Silva, Tastemakers, Decor Floor, Milliken, Policolor, Gerflor, Microsoft, Roca, Illy, Merenist Profesional, Domeniile Sâmburești, Retropolitan Republic, World Class, Huawei, Uber, Konica Minolta, Aqua Carpatica, Moir, Metropolitan Life, Rembrandt Art School, IC Studio, VNBIA.
Parteneri media: Aesthetica, Art7, Bucharest City App, Burda, Celsius, Civilizația, Diplomat Club, Elle, My Art Guides, Radio Guerrila, Revista ARTA, RFI, Sinteza, The Romania Journal, The Art of Living, Widewalls, 7 Seri.